Se va muri în masă – din vara!


Se va muri în masă din vara. Introducererea sistemului de coplata va duce la cresterea accentuata a mortalitatii in Romania. Genocidul se va produce din vara, adica din momentul in care se preconizeaza introducerea noului bir.

Va intrebati cum va reusi o populatie saracita intentionat, cu zambetul pe buze de actuala putere portocalie, al carei patron este basescu (tin sa precizez ca numele acestui personaj nu trebuie scris cu litere mari) sa faca fata noilor taxe? Raspunsul este simplu. O mica parte a populatie o sa reuseasca dar cea mai mare parte va purta o lupta inegala cu boala fara a-si putea permite sa apeleze la sistemul medical. Atunci cand va apela va fi mult prea tarziu.

Sa mai vorbim de preventie?

O sa spuneti ca introducerea sitemului de coplata va duce la diminuarea/eliminarea spagilor din sistemul medical? Nimic mai fals deoarece, in cele mai multe cazuri, suferindul va fi obligat sa plateasca si taxele de spitalizare dar si cunoscuta spaga catre doctori, portari etc., in cazul in care va dori sa fie bagat in seama la spital si sa nu ii para rau de banii dati statului. Credeti ca doctorii, vor fi emotionati de durerea pacientilor?

Ma intreb cum vor reusi batranii din mediul rural, cei care au pensii de mizerie si pentru care fiecare leu conteaza si face diferenta dintre viata si moarte, sa isi plateasca noile taxe. Raspunsul este ca nu vor reusi. Cu pensiile pe care le au cu greu isi pot duce zilele. Batranii vor prefera sa sufere in tacere, fara ajutor medical specializat, recurgand la leacuri babesti, si nu din proprie vointa, ci din lipsa banilor necesari spitalizarii sau consultarii unor doctori.

Ma intreb cum vor reusi bugetarii, dar si cei care lucreaza la privat, sa scoata din buzunar 50 de lei pentru fiecare episod de internare, cand venitul lor lunar este sub 700 de ron? Dar oare cum vor reactiona cei care sunt in somaj, cum se vor putea ei adapta? Vor fi momente in care 100 de lei vor face diferenta dintre a trai si a muri.

Asadar, fara bani, umiliti si furati, speriati de faptul ca o zi de spitalizare costa mai mult decat iti poti permite, ca atragerea atentiei unei asistente necesita zeci de lei, mult mai putin in comparatie cu atentia care trebuie acordata unui doctor, o sa ne tratam singuri. O sa recurgem iara la leacuri cunoscute din stramosi, valabile in evul mediu. O sa se moara din orice fleac!

O sa fim desigur incalziti de zambetul dracesc al guvernantilor atunci cand o sa apara pe sticla incadrati de drapelul national si o sa ne felicite ca rezistam si o sa anunte – in numele crizei – ca este nevoie de alte biruri. O sa ne „inveselaeasca” aparitia hidoasa si hahaitul idiot al bisnitarului smecher din fruntea statului care ne condamna fara sa ii pese. In fond, un om bogat nu va intelege niciodata problemele unui sarac.

Olimpiada genocidului incepe din vara, iar numitii basescu, boc, udrea etc, sunt vinovati de genocid. Ne va consola ideea ca istoria ii va condamna – ce consloare… !