„Tradarea” Patriarhului Daniel


 

Situatia economica dezastruasa a multor milioane de romani, copii, mame, batrani, tineri, faptul ca oamenii mor de foame, ca sunt inchise scolile, pare ca nu il sensibilizeza pe conducatorul BOR. Patriarhul Daniel este, in continuare, lipsit de reactie publica in fata acestor probleme. Refuza sa aduca in discutie, sa exprime opinia BOR, clar si raspicat, fata de situatia lumeasca a celor pe care ii pastoreste si de pe urma carora primeste bani – si nu putini. Din partea lui nu se aude niciun sunet, luceste doar aurul masiv de la gat si geamul magarusului sau de 70.000 de euro.

Putem considera ca a tradat interesele crediciniosilor, datorita faptului ca nu ii apara si nu lupta pentru ei in fata „hoardelor portocalii ale lui besescky – dracul sef”? O sa spuneti ca biserica nu este sindicat dar oare ce bine mai mare poate face, in momentele acestea, decat sa ii constientizeze pe cei de la putere ca raul pe care il fac se rasfrange, nu asupra unor numere, ci asupra unor suflete.

Mai mult, intr-un dispret total fata de problemele credinciosilor, in mesajul de Craciun Patriarhul cerea bani. Sa nu va imaginati ca erau bani pentru cantine sociale sau pentru a oferi saracilor vreun ajutor. Banutii ceruti erau pentru Catedrala Mantuiri Neamului, sau mai bine pentru catedrala mantuirii lor.

Traieste oare Patriarhul in alte lumi paralele? De fapt stie pe ce lume traieste? Mai pune piciorul afara din masina luxoasa, care il transporta? Mai respira si alt aer sau doar pe cel din patriarthie? Se pare ca traiul indestulat l-a separat de norod si implicit de suferintele acestuia. Dupa cum a remarcat si cel mai credincios „tribun” al Romaniei „Patriarhul Daniel s-a ingrasat ca un carciumar”, semn de trai bun! Dar asta este alta poveste.

Sa trecem oare peste faptul ca Arhiepiscopul Ioan Robu avut curajul de a acuza puterea, clar si raspicat, in mesajul adresat credinciosilor catolici de Craciun? De ce catolicii pot critica iar seful ortodocsilor tace malc?

O reactie ar fi extrem de necesara dat fiind faptul ca dupa statistici enorma majoritate a romanilor este, cel putin la nivel declarativ, formata din ortodocsi. Ar fi necesar, cel putin din bun simt, si ca multumire pentru miliardele de lei pe care biserica le incaseaza sub forma de contributie, cu sau fara chitanta, si sigur fara impozit, de la romanii darnici si dornici de iertarea pacatelor, sa apara cat mai rapid posibil, rostita de catre Patriarh, o opinie clara, la obiect despre situatia poporului acestei tari.

Pana atunci, in speranta ca nu va fi nevoie de o minune, ar fi cateva intrebari care se vor pune de la sine;

1. Care este opinia BOR fata de grava situatie in care au fost adusi romanii de catre numitii basescu traian si boc emil ? Sa nu imi raspundeti ca biserica nu face politica!!!

2. Tacerea BOR are vreo legatura cu faptul ca statul pedelist refuza sa aduca in discutie, o eventuala taxare a cultelor din Romania? Exista vreo intelegere de tipul: te acopar ma acoperi?

3. Fondurile pe care statul le acorda constructiei megalomanice – ceausista – numita Catedrala Neamului au generat un pact intre BOR si putere?

4. Cum se vede din dealul Mitropoliei crunta realitate a disparitiei scolilor din mediul rural si a aparitiei unui numar din ce in ce mai mare de biserici?

5. Poate lipsa de reactie a BOR sa accentuieze scaderea puternica a increderii pe care romanii o au in aceasta institutie?

6. Indulgenta patriarhului fata de putere, lipsa sa de reactie la suferintele romanului, ascunde un act de tradare fata de credinciosii ortodocsi si de interesele acestora?

Sper ca nu se va apela la aburelile medievale de genul „lasa-l pe Dumnezeu sa ii judece deorece noi nu avem dreptul” si care mai sustin si ca omul pentru a primi viata vesnica in rai trebuie sa sufere pe pamant .

Ei sufera?

VOI CE CREDETI?