Gaozarul care a pacalit o natiune. Natiunea care s-a lasat pacalita de un diabolic


Cat a castigat Basescu al doilea mandat „pe bune” sau cu ajutorul serviciilor secrete, nu putem inca sti. Mai mult ca sigur, doar peste zeci de ani o sa aflam daca au fost sau nu alegerile fraudate si daca actualii au avut legitimitate.

Acest lucru ne intereseaza mai putin acum deoarece, totusi, numarul urias de voturi pe care actualul presedinte al tarii l-a primit, atat in primul mandat cat si in al doilea, spune un adevar crunt despre poporul roman. Un popor ignorant, duplicitar, iubitor de barfe, incapabil sa reactioneze atunci cand ii sunt incalcate drepturile fundamentale, incapabil sa rationeze atunci cand face alegeri, las si care se ghideaza dupa principiul „capul plecat sabia nu-l taie”. Desigur, putem formula cate scuze sau explicatii  vrem, dar acest lucru nu iarta pe nimeni.

Cum au putut vota romanii un personaj caraghios, foarte asemanator  cu dictatorii care isi fac veacul prin tarile africane, stiind extrem de bine ce poate? Marturie le statea la dispozitie romanilor trecutul peste măsură de încurcat al lui Băsescu. Stiau de tupeul si mârlănia care se ascund in interiorul acestui individ. Stiau de acuzele care i se aduceau si care acum au fost validate si de americani, cum ca ar fi un iubitor de bauturi spirtoase dar si  cam usuratic din fire. Stiau de desele scandaluri in care a fost implicat, de vinderea flotei, de distrugerea cailor ferate, de faptul ca si-a dat o casa singur, de incapacitatea acestuia de a-si justifica averea pe care a dobândit-o inainte de 1989. Stiau si de banuielile că ar fi colaborat cu securitatea atunci cand striga in gura mare ca luptă împotriva foștilor comuniști.

Poate cea mai elocventă dovada a „priceperii” marelui carmaci este faptul ca nu a realizat mai nimic cat a ocupat diverse  functii publice. Nu au vazut romanii caracterul infect al actualului presedinte, nu au vazut cum si-a realizat cele doua „fetite”, cum le vorbea jurnalistilor, tupeul si nesimtirea din actiunile si vorbele sale, lipsa unei educatii elementare?

Stiau toate acestea si totutusi romanii l-au votat! De ce?

Enorm de multi romani l-au votat pentru „curajul” de a-i ataca pe cei care ii erau superiori la capitolul educatie. S-au vazut pe ei in locul lui. Daca ei nu puteau sa se razbune atunci, basescu, ca un adevarat mesager, ar fi facut ceea ce ar fi vrut ei sa faca cu profesorii, medicii etc. Cati romani nu zambesc complice si nu agreeaza chiar si acum atacurile jegoase la adresa medicilor, profesorilor, oamenilor de cultura etc., practic elitele tarii. Basescu face ce au facut si comunistii cand au preluat puterea, au lovit elitele,  folosindu-se de invidia maselor largi la adresa acestora. In prostia si ignoranta sa, romanul, care nu s-a omorat cu cartea si  nu constientizeaza importanta acestor categorii sociale si a muncii pe care acestia o realizeaza, nu da doi bani pe educatie sau sanatate.

Foarte multi „intelectuali”, mai mult sau mai putin de partid, dar si oameni simpli, au admirat lupta inversunata pe care Basescu o dadea cu sitemul comunist -ticalosit- desi chiar el a recunoscut ca a fost unul din sistem. Cum poate lupta un fost comunist, posibil turnatoru al securitatii, cu fostii sai colegi de mafie? Chiar asa sa se fi intors lucrurile cu susul in jos?

Altii au aprecit faptul ca este direct si spune lucrurilor „pe nume”, fara a lua in discutie ca un presedinte trebuie sa fie diplomat si sa isi tina gura de cele mai multe ori deoarece nu este o mahalagioaica, ci este reprezentantul unui popor. Cati romani se amagesc ca spun lucrurilor pe nume fara a realiza cat rau fac in „sinceritatea” lor? Ce ar avea de pierdut daca ar fi mai diplomati?

Multi l-au votat pentru „tupeul” / „vana”de a se lua la tranta cu toti, fie ca avea sau nu dreptate. Asa sunt si multi romani pe care ii omoara tupeul. Dar un presedinte de tara trebuie sa aiba tupeu? Tara nu se conduce cu tupeu nici cu organul sexual, ci cu minte, cu bun simt, diplomatie si intelegere.

In ce familii unde tatal este betiv, curvar, bataus, mincinos, prost crescut, lucrurile merg bine? Si toate acestea s-au vazut, dragi romani.

Sa ii uitam pe pensionari? Multi l-au votat pentru pomenile pe care le-au primit de la stat. Sa nu uitam ca pensionarii sunt cei care voteaza in numar mare si ca sunt una dintre cele mai importante tinte ale politicienilor. Mita a functionat in cazul acestora deoarece golanii care au condus tara pana acum au facut din pensionari o clasa care in marea lor majoritate se lupta pentru subzistenta, sa fie extrem de sensibila la pomeni. Romanul il face stapan din cauza saraciei sau a obisnuitei, pe oricine ii scapa o rola de hartie igienica pe gratis. Pe cat de greu reactionam, pe atat de repede ne vindem.

Altii, din lipsa de modele, il admirau pentru felul in care il ataca pe Iliescu, Antonescu, Nastase, etc.

Sa nu uitam ca Basescu a castigat alegerile si facand reclama „reformei”. Niciodata nu a spuns clar care sunt acele reforme pe care vrea sa le implementeze. Oare l-ar mai fi votat cineva daca ar fi stiut de „reformele cu caracter de genocid” pe care le punea la cale? L-ar fi votat profesorii si medicii daca stiau ca el intelegea prin reforme datul afara, inchiderea scolilor si a spitalelor? L-ar mai fi votat pensionarii daca ar fi stiut ca li se va fura din pensie, tot pe motiv de reforma?

L-ar mai fi votat cetateanul roman daca ar fi stiut dinainte ca tovarasul demagog Basescu il va acuza pe el de dezastrul tarii?

Ignoranta unei natiuni a adus un dictator la putere, care acum nu poate fi inlaturat. Desi stie ca este urat mai mult decat Ceausesccu, actualul „sinistru” nu renunta. Caracter infect de politruc comunist, securist pana in maduva oaselor, lipsa crunta de bun simt, jegul moral, golaneala metafizica, sunt elementele definitorii ale lui „Zeus”. Daca la toate acestea mai adaugam si simpatia pentru femei usoare si bautura atunci rezultatul este unul (ne)si(n)gur – Basescu. Cati ca el?

Reclame