Ubuntu 11.04 “Natty Narwhal” a fost lansat


Astazi, 28 aprilie 2011, a fost lansata cea mai noua versiune a celei mai populare distributii de linux a momentului – Ubuntu. Cu o istorie de 6 ani in spate, distributia  Ubuntu a ajuns astazi la versiunea 11.04 denumita generic “Natty Narwhal”. Aceasta versiune a fost asteptata cu un mare interes de catre comunitatea linux, dar si de catre utilizatorii simpli, datorita schimbarilor pe care aceasta le aduce.

Pentru cei care nu stiu, Ubuntu este un sistem de operare dezvoltat de comunitate, bazat pe Linux, care este perfect pentru laptopuri, stații de lucru și servere. Conține toate aplicațiile de care aveți nevoie precum si multe altele care asteapta sa fie instalte si utilizate. Ubuntu dispune si de un centru soft extrem de bine pus la punct prin intermediul caruia instalati programele cu un singur click.

Unul dintre cele mai solide argumente pentru a alege Ubuntu sau orice alta distributie de Linux este lipsa virusilor si deci gradul ridicat de securitate pe care utilizatorul il are. Pe Linux nu este nevoie de antivirus si nici de alte programe care sa va asigure securitatea.

Linuxul este, conform studiilor, cu mult mai rapid decat orice versiune de Windows. Chiar daca il testati de pe o versiune de live cd o sa constatati ca este cu mult mai rapid. Aplicatiile vor porni, vor functiona si se vor inchide extrem de rapid.
Nici trecerea timpului nu va ingreuna Linuxul.

In mediul Linux exista mult mai multe medii grafice, adaptate utilizatorilor si caracteristicilor pc-ului lor, precum gnome, kde, xfce, etc. Aceste medii grafice pot fi puternic personalizate de catre utilizator dupa gusturile si nevoile proprii. Absolut totul poate fi schimbat.

Conform Ubuntu.ro, Ubuntu, care face parte din categoria softului liber, este rapid, robus, arată bine, este disponibil gratuit și întotdeauna va rămâne astfel.

UBUNTU 11.04 – “Natty Narwhal” poate fi descarcat de aici: http://www.ubuntu.com/ sau http://ubuntu.ro/