Masacrul din padurea Letea – OANA PELLEA


Imi permit sa preiau de pe Facebook si sa transmit mai departe o nota a indragitei Oana Pelea referitoare la masacrul din padurea Letea. Cititi nota cu atentie. O puteti gasi in original aici:

_______________________________________________________________________________________________________________

Acest text dezbate problema crimei asupra cailor din padurea Letea.

Va rog sa nu replicati ca exista alte probleme mai importante in tara.

Toate problemele sunt importante!

 Dar azi va vorbesc despre CRIMA DE LA LETEA!

Ce text echilibrat, lipsit de patetism si de impact trebuie conceput pentru a stopa o crima? Ce fel de text trebuie compus ca sa poata provoca o stopare a unei atrocitati? Poate un mesaj, un text , o ruga, un urlet sa opreasca cruzimea absurda, oarba , scarboasa? De trei zile zeci de mii de oameni scriu pe toate forurile posibile, la toate ziarele, televiziunile etc. cerand stoparea macelului de la Letea in care zeci de cai sunt masacrati. Si NIMIC! Ma adresez clasei politice din Romania… caci totul, din pacate, se rezolva mai intai de toate politic… Ce ati intreprins, domnilor in legatura cu aceasta problema?… Nu ma intereseaza explicatii… Nimic nu poate argumenta crima. Cine conduce aceasta tara? Cine e factor de decizie? Vreau sa stiu. Spuneti-mi cine o conduce? Eu nu mai stiu. Vreau sa le spun conducatorilor acestei tari, oamenilor politici, factorilor de minima decizie: ati decazut din starea de OM. Este sub demnitatea dumneavoastra sa va sesizati cind e vorba despre macel asupra cainilor sau cailor?… Dar oare e sub demnitatea dumneavoastra sa va sesizati cand zeci de mii de cetateni ai acestei tari sunt agresati, violentati, jigniti, dezamagiti, indignati, nemultumiti de nepasarea dumneavoastra? Cred ca sinteti Obligati sa reactionati!

Vin alegerile. Daca nu iubiti si nu respectati Viul…de ce nu reactionati barem din cinism? Nu vrea nimeni sa-mi cistige votul? Daca nu puteti gandi frumos, ganditi urit – dar ganditi!

M-am saturat ca tara mea sa fie considerata criminala, hoata, barbara, inapoiata, pentru ca dumneavoastra nu sinteti capabili de a o sluji.

M-am saturat sa ma simt manjita de sange nevinovat din cauza nepasarii si automat complicitatii dumneavoastra la crime!

Iubesc Romania pina la durere dar urasc pe oricine ucide sau e partas la crima.

Mesajul e patetic? Nu. E tragic. Pentru ca situatia cailor de la Letea e tragica! Nu spuneti ca nu exista solutii de rezolvare a situatiei! Intotdeauna exista o solutie daca exista vointa de a rezolva problema!

Cereti oprirea masacrului de la Letea, domnilor si doamnelor din clasa politica a Romaniei! Astept fapte, nu vorbe. Va cer acest lucru in calitate de cetatean al tarii mele.

Oana Pellea