Instalare codecuri mp3 in Open Suse, Fedora si Mandriva


Desi sunt printre cele mai importante distributii de linux, Fedora, Mandriva si OpenSUSE au un neajuns – lipsa unor codecuri preinstalate – care pentru foarte multe persoane reprezinta  o mare problema. Acest lucru se datoreaza unor restrictii ce vizeaza softul licentiat. Pentru rezolvarea acestei probleme si pentru a putea asculta muzica in format  mp3 trebuie sa descarci si sa instalezi codecuri. Solutia gratuita pentru toate cele 3 distributii este reprezentata de pachetul Flunedo.

Pasii urmatori va vor ajuta sa ascultati muzica in formate mp3 (MPEG Audio Layer 3) sa va bucurati la maxim de OpenSUSE, Mandriva si Fedora.

1. accesati urmatoarea adresa http://www.fluendo.com/

2. realizati un cont pe site. Urmati instructiunile cu atentie.

3. alegeti pentru descarcare „Fluendo MP3 Decoder”.  Alegeti versiunea necesara (rpm.)pentru distributia de linux pe care o aveti -Fedora, OpenSUSE sau Mandriva

4. la descarcare o sa fiti intrebat daca deschideti cu instalatorul de programe sau salvati. Alegeti deschiderea cu instalatoul de programe. Puteti fi intrebat direct daca instalati pachetul. Confirmati instalarea.

Dupa instalarea pachetului puteti asculta muzica in voie.