De ce este jale la BAC? Un simplu joc politic cu victime colaterale!?


O intrebare legitima cu raspunsuri multiple care intaresc un adevar sumbru despre conducatorii nostri si despre spiritul lor de a-l sacrifica pe altul pentru a-si atinge scopurile meschine.

Se pare ca reforma tovarasului Funeriu suna a esec sau a „esece” dupa cum probabil EBA, prietena lu’ SYDA, adica „fata lu’ tata” – ‘tata chioru’ – ar  spune. Se cere din start DEMISIA ministrului pacalici!!!

Dezastru ca in acest an nu a mai fost niciodata, in tara aceasta, la BAC. Sa fi decazut invatamantul in asemena hal intr-un singur an? Sa existe o asa mare diferenta intre generatiile de elevi? Sa se fi indobitocit elevii in asemena hal? Sa se fi copiat masiv in anii anteriori? Sa fi fost parintii asa de inconstienti? Sau sa fi fost o „repriza” a unui joc politic jegos marca Basescu-Funeriu? Nimic nu justifica o promovabilitate de 44.47% la nivel national!!!

BAC-ul din acest an a fost organizat DIN START urmarind rezultate dezastruase: subiecte neclare, formulate astfel incat elevul sa nu inteleaga cerinta, un stres nepermis legat de permanenta vehiculare a ideii de supraveghere video, schimbari de ultim moment si confuzie generala. Oricat ai invata, daca la examen un subiect este neclar, si lasa loc de interpretari, esecul nu e departe.

Ce vrea sa arate Funeriu cu aceste rezultate, si prin el, basescul? Simplu:

1. ca sistemul de invatamant este praf si pulbere

2. ca elevii sunt niste idioti

3. ca profesorii nu isi fac datoria si ca de fapt nu merita sa mai primeasca salarii

Rezultatul?

Promovabilitatea, voit scazuta, da apa la moara tovarasului „sefu” si ii adeveresc si „tezele” privind dobitocia elevilor, puturosenia profesorilor,  si nevoia acuta a unui numar mare de barmani, chelneri, paharnici si nu in ultima instanta instalatori. Practic, Funeriu, a deturnat viitorul a catorva zeci de mii de elevi din dorinta de a facilita punerea in aplicare a sinistrelor planuri basiste (scuzati pleonasmul). Tezele ‘telectuale’ ale marinarului hidos asupra invatamantului ar fi dovedide ca adevarate in mentalitatea „maselor largi populare”.

Ce urmareste basescul prin slugoiul sau Funeriu?

Sa induca in societatea romaneasca legitimitatea re(de)formarii sistemului de invatamant. Prin refoma, basescul nu intelege decat concedierea profesorilor si eliminarea a jumatate din obiectele de invatamant. Si uite asa, sacrificandu-i pe elevi, si scotandu-i pe profesori vinovati chiorul nostru isi atinge scopul. Indobitocirea natiunii pentru a o conducere linistit dar si economii la buget care ar urma sa intre in buzunarele udrelor.

Coada basescului si-a facut de cap prin interpusi. Funeriu, adica pesonajul acela horror, extensia basescului in educatie, care se lauda el insusi ca este om de stiinta pe la zero tv, dar care accepta sa i se sufle la conferinte de presa, fiind total pe langa subiect, dar in rol de eminent papagal, si care nu stie cum sa linga mai bine dosul presidential pentru a mai sta ceva timp la carma educatiei, nu a facut altceva decat sa creeze un scenariu „deosebit” care nu aduce decat pierderi elevilor si parintilor acestora.

Concluzie: Elevii au fost sacrificati in cel mai ordinar stil basist pentru a intari ura natiunii fata de profesori si a justifica astfel concedierile masive ce se anunta incepand cu intrarea in functiune a noului plan cadru.

PS: RUSINE JEGURILOR PENTRU CA DISTRUGETI VIITORUL A ZECI DE MII DE TINERI PENTRU A VA SATIFACE PROPRIILE INTERESE!

DEMISIA basescu!!

DEMISIA funeriu!!