Cel mai puternic virus informatic – pe moment – din lume


Realitatea.ro sustine ca a aparut cel mai puternic virus informatic din istorie, care afecteaza sistemele de operare Windows, dar ne da si o solutie, prin intermediul celor de la BitDefender, momentan gratuita, dar care necesita ceva timp si cunostinte pentru a  fi pusa in practica.

Micutul virus poate face multe: „Odată executat, TDL4 infectează Master Boot Record (MBR), care permite lansarea de cod înainte ca Windows să se încarce. În acest fel, ameninţarea poate intercepta funcţiile vitale ale sistemului. Rootkit-ul poate infecta atât versiuni de Windows pe 32-biţi, cât şi pe cea de 64-biţi, ceea ce o face mai periculoasă decât alte elemente malware de acest tip”.  Cu alte cuvinte Windows-ul trebuie reinstalat, adica timp pierdut, date pierdute, nervi si iara nervi.

Mai exista insa o solutie, de zece ori mai buna, si anume instalarea unui sistem de operare bazat pe  Linux -Ubuntu, Fedora, OpenSUSE, Linux Mint etc, sunt doar cateva exemple de versiuni. Dupa cum se stie, folosind Linux, sunt extrem de mici sansele de a-ti  infecta PC-ul cu virus. Pe Windows, fara un antivirus bun, iti faci PC -ul praf si mai  stie si tot internetul ce ai tu in calculator mai de pret 🙂 si cu ce pret.

De ce Linux-ul este imun la virusi? Simplu, deoarece are un alt mod de a pune lucrurile in parctica si deoarece este mult mai bine construit si conceput. Nu doar ca nu ai virusi si scapi de grija actualizarii antivirusului si a programelor care iti curata sistemul de operare, dar se misca si mai rapid, este cu mult mai stabil, nu se blocheaza, este eficient cu resursele calculatorului si, in ultima vreme, chiar elegant.

Microsoft a dezvoltat o serie de afaceri pornid de la sistemul de operare pe care poporul il cumpara pe bani grei, din ignoranta sau prostie,  fara sa stie/vrea sa stie  ca exista o alternativa cu mult mai buna. De bubele, posibil intentionate ale Windows-ului, profita marile firme care asigura securitatea PC-ului, mai precis cei care au pus la punct aplicatiile antivirus, dar si firmele care iti ofera solutii pentru mentinerea cat de cat functionala a sistemului de operare. Pentru siguranta propriilor date, utilizatorul de Windows trebuie sa cumpere licente la preturi destul de piperate pentru antivirus si alte programe de securitate. Pe Windows aproape totul se plateste si, chiar daca dai o caruta pe bani pentru un soft, nu ai garantata o  buna functionare a respectivului program.

Linux – Ubuntu, Fedora, Open Suse, Linux Mint, Mandriva, Sabayon etc., sunt doar cateva distributii pe care odata ce le incerci iti va fi extrem de greu sa te mai intorci la Windows. De ce? Simplu – nu mai vrei sa pierzi timpul cu ceva ce nu merita!

Nu vei mai dori sa pierzi timpul curatand si eliminand programele care iti sunt pur si simplu bagate pe gat in momentul in care instalezi un soft, reinstaland Windows-ul atunci cand crapa ca din senin si fix cand iti este lumea mai draga. Nu vei mai dori sa astepti pana te fura somnul ca sistemul sa se miste, ca un program sa se instaleze si nici sa faci rugaciuni atunci cand vrei sa rulezi un film la calitate buna. Nu va mai trebui nici  si sa scoti sute de lei din buzunar atunci cand apare o noua versiune a sistemului de operare, care de fapt e versiunea veche peste care s-a cocotat o alta tema, ce iti toaca fara mila resursele calculatorului.

Daca esti satul de pierdutul zilelor in asteptatea functionarii sistemului de operare treci pe Linux.