O noua taxa impusa proprietarilor de animale de companie – 300 de lei, pe an


Nu trece o zi in Romania, lasata de la Dumnezeu, fara sa nu aflam vreo stire soc – bomba – de interes national, despre vreo curva cu pretentii de cantareata sau de manechin, sau despre vreun smecheras, ajuns in politica, care se remarca prin propuneri sau activitati „neconventionale”, de gen „Libertatea sau Cancan”. Daca in cazul curvei-pitipoance din showbiz, activitatile ei nu ne afecteaza, in cazul politrucului, orice decizie luata de catre acesta, in numele si spre binele multimii, ne afecteaza direct.

O stire, tratata simplist, incompleta si neimplicata, trece aproape neobservata pe adevarul.ro si suna asa: ”Taxa pe animal de companie, mai mare decât impozitul pe vilă” . Poftim? De unde pana unde taxa pe animale? Ei bine, in Romania, mai precis in Brasov, alesii plebei locale au decis sa impuna o taxa, in valoare de 300 de lei, pe animalele de companie – caini, pisici etc.– anuala si platibila de stapanul care refuza sa le castreze.

Consiliul local, adica „institutia” care a votat taxa,  este dominat, conform propriului site, si dupa cum ati banuit de de uscaturi din pdl. Este extrem de interesant cum au votat cei din opozitie si care ar fi posibilitatile de oprire a acestei idiotenii. Din cate se pare interesul cetateanului „a primat”

Motivatia „autoritatilor” locale este aiuritoare, cretinoida si aberanta, si tradeaza o lipsa cronica de bun simt si responsabilitate, dar si o vadita considerare „drept prosti” a cetatenilor. Acestea sustin faptul că „persoanele care nu sterilizează câinii şi pisicile intenţionează să îi dea la împerecheat şi să obţină bani din vânzarea puilor.” O fi Romania raiul crescatorilor de animale de rasa care, culmea, fura statul? Nu sunt pline drumurile de caini si pisici fara stapan?

La prima vedere este imposibil pentru un politician responsabil, sa aprobe asa ceva, da uite, ca se poate, fara ca norodul sa reactioneze – din contra, multora, li se pare normala impunerea unei taxa pe animale.

Decizia consiliului local Brasov este fara precedent, luata in cel mai vadit dispret fata de cetatean , golaneasca si provocatoare, incorecta, aberanta, afecteaza viata a catorva zeci de mii de brasoveni, iubitori de animale sau nu. Este periculoasa prin faptul ca poate reprezenta un precedent, deoarece se vor gasi destui politruci de profesie, imitatori, dornici de a se scrie despre ei in presa, si care vor implementa „mareata realizare” si in localitatile unde conduc. De la Brasov la Boc, alt mare geniu carpatin, nu este decat un pas.

Hotararea, obliga cetateanul sa dea bani, adica sa isi castreze pe banii proprii (si asa banii il dau afara din casa, iar alte prioritati nu mai are in conditii de criza) cainele, pisica etc. Iar daca nu doreste castrarea lor, fiind adeptul unor principii democratice, atunci da iar bani – drept pedeapsa. 300 de lei pe an reprezinta o suma uriasa pentru foarte multi dintre noi. (chiar este o bataie de joc aceasta suma, o provocare ordinara). Deci, oricum ar fi, brasoveanul acum, si romanii dupa ceva timp, tot vor scoate banii. Ma intreb ce interese locale satisfac aceasta hotarare sau ce atentii au incasat mai marii consiliului local. Cati consilieri locali sunt doctori veterinari, sau au prieteni veterinari, disperati, sau adusi in prag de faliment de criza si care vor sa isi reporneasca afacerea, din moment ce se baga pe gat, cotribuabililor, cu un semanea tupeu, o noua taxa – vrem nu vrem este o noua taxa. Interesele unui grup primeaza in fata intereselor multimii.

Decizia apartine unor politicieni-prostituate-comuniste care, ajusi la putere, au drept obiective impunerea de noi taxe, calcarea in copite a drepturilor si libertatilor cetatenului, si a necuvantatoarelor, pentru-ca, vreti nu vreti, dragi politruci si ele au drepturi. Activistii, leprele, profitorii si lingaii lui Ceausescu, sau trezit, peste noapte, politicieni democrati. Transformarea, din lepra comunista in lepra democrata, s-a facut fara efort, deoarece esenta a ramas identica, politrucii neavad nicio legatura cu un mod de gandire civilizat si democratic. Singurul, scop al acestora este de a capusa societatea si de a face trafic, profitabil, pentru ei, de influenta. Doar asa putem explica adoptarea aceste hotarari locale.

De ce hotararea este o enormitate si trebuie imediat abrogata, iar cei care au votat-o trebuie sa demisioneze:

-incalca flagrant dreptul cetateanului de a decide singur, conform propriilor principii si idealuri, ce face cu un bun, proprietate personala, din moment ce detinerea unei pisici sau caine nu afecteaza unu numar mare de oameni. Nu poate veni nimeni sa te oblige sa iti castrezi animalul de companie, sub niciun motiv! Atata timp cat statul nu contribuie cu nimic la cresterea acelui animal, acesta nu are dreptul sa impuna nimic celui ce il creste. Practic, in batatura sa, cetateanu este suveran atata timp cat faptele sale nu afecteaza pe altul. Cum ar fi daca maine se introduce o noua hotarare prin care prostiimii i se interzice sa poarte chiloti portocalii pe motiv ca afara ploua, sau i se impune sa puna, din banii proprii, detectoare de purici, la intrarea in locuinta si sa isi doteze fiecare soarece cu receptor GPS. Toate au o limita;

-este confuza deoarece, prin animale de companie, se pot intelege si porcii, oile, vacile, boi, caprele. Sa fie nevoit romanul sa le castreze. Dar cum castram soarecii, sobolanii – nu vorbesc de cei din cadrul institutiilor publice – care tot animale de companie sunt, fie ca vrem fie ca nu.

-nu poti pedepsi cetateanul, prin impunerea unei taxe, daca nu isi castreaza animalele. Doar justitia poate pedepsi pe cineva, pe baza unor dovezi clare si respectand dreptul la aparare.

-este inaplicabila deoarece, pentru a nu platii banii, stapanul nu va recunoaste ca este proprietar de animal de companie.

Efecte:

  • va exploda numarul de animale abandonate datorita faptului ca neavand bani, nici sa le castreze, nici sa plateasca taxa pentru ele, stapanul le va arunca in strada. Cu siguranta ilustrele somitati care au propus asa ceva nu s-au gandit la consecinte. Are primaria bani pentru a rezolva situatiile previzibile.
  • vom fi iarasi de rasul Europei. Romania va aparea in presa lumii cu povesti dramatice despre nerespectarea drepturilor animalelor si a omului.
  • sunt oameni pentru care un animal de companie reprezinta un prieten, pierderea lui (si ca ca urmare a posibilior  operatii gresite  – cine garanteaza ca avand atatea „comezi” de onorat, medicul se va comporta profesionist – ) poate provoca adevarate traume.
  • Se va accentua starea de tensiune din randul cetatenilor ce se vor impartii intre cei ce ascund animalele si cei care ii reclama.

Ce se urmareste:

-incasarea de bani la buget, care vor fi tocati, dupa cum realitatea ne-o arata, tot de firmele leprelor din politica;

-crearea unei stari de tensiune, neincredere, intre oameni, vaforabila conducatorilor care se ghideaza dupa principiul „Divide si cucereste”;

-sporirea coruptiei. Vor fi destui care, prin atentii, vor incerca sa impiedice aplicare hotararii;

-imbogatirea, peste noapte si fara efort, – sa nu va imaginati ca nu vor creste tarifele la castrari – a doctorilor veterinari;

-crearea unei stari de dependenta fata de autoritati si de vointa lor;

Concluzie:

Drepturile si libertatile omului, precum si drepturile si libertatile cetateanului sunt grav afectate. Statul intervine intr-o problema care nu il priveste. O sa spuneti ca numarul animalelor strazii va scadea, Daca recititi articolul si dispuneti de logica, o sa vedeti ca nu. Consiliul local trebuie dat in judecata iar taxa abrogata. Eu in calitate de cetatean, si stapan de animal de companie, nu vreau sa imi impuna nimeni, cum sa imi cresc, si daca imi castrez sau nu, cainele sau pisica.

Reclame