Jenant Romania! Jenant parinti! BAC-ul RUSINII


Mesaj pentru părinții care și-au văzut copiii picați la BAC (a doua oară).

Anul acesta diploma de BAC are valoare. Nu se mai putea, nu mai era de acceptat ce s-a petrecut până acum. Nu este admisibil ca tineri care nici nu stiu cum îi cheamă, să aibă o diplomă care îi aduce la același nivel cu alții care chiar învață. Prea mulți tineri au privit zeflemitor școala și învățatul. Prea mult timp analfabeții AVEAU IMPRESIA CĂ TOTUL MERGE PE ȘMECHERIE, CĂ TOTUL SE CUMPĂRĂ ȘI ÎI PRIVEAU COMPĂTIMITOR PE CEI CÂȚIVA „INCAPABILI” SĂ-ȘI SACRIFICE DEMNITATEA. Acum este timpul sa culegeți roadele ignoranței și prostiei de care ați dat dovadă.

Vinovații sunt părinții! Deși știau extrem de bine să își ceara drepturile și să acuze școala, parinții și-au lăsat odraslele să își facă de cap, le-au permis, poate chiar i-au încurajat, prin exemplu personal, să treacă prin școală și implicit prin viață precum gâsca prin apă. Jenant, părinți! Lipsa voastră de atenție acordată școlii se va reflecta asupra destinului copiilor vostri. Voi, practic, i-ați condamnat, le-ați distrus viitorul. Le-ați insuflat ideea furtului  și a oportunismului deloc de condamnat în alte regnuri, le-ați sugerat că școala nu are importanță și nu i-ați încurajat să învețe, i-ați lăsat să se mintă singuri, să se creadă geniali fără vreo dovadă în acest sens. Ați acceptat să vă vedeți fiica sau fiul cum se transformă în pițipoance si pitțponci, scuzându-vă penibil ca nu aveți ce le face, poate chiar le admirați „istețimea”. Nu ati urmărit situația lor școlară, plângându-vă că nu aveți timp, în schimb nu ați ratat niciun episod din telenovelele preferate, iar terasele nu au fost ocupate doar de tineri. I-ați lăsat să umble aiurea pe străzi, pradă tuturor viciilor. Le-ați finanțat mofturi fără discernământ, deși voi erați adulții si voi știați că prin viață nu treci fără să știi să faci ceva.

Râdeați complice pe sub mustăți atunci când vedeați la otv cum profesorii sunt batjocorți, cum sunt umiliți de guvern si cum trăiesc cu salarii de mizerie, dar nu ați luat atitudine ci, din contra, vă învățați odrasala sa fie șmecher, ii sugerați că școala nu contează, că oricum bacul îl poate fenta.

Vinovați sunt și profesorii deoarece au capitulat în fața neajunsurilor și bătăii de joc la care au fost supuși de către aleșii poporului și de către popor. Au capitulat în fața  lipsei de discernământ a părinților și a copiilor. Îi inteleg, totuși. Practic nu ai cum sa determini pe cineva sa învețe daca el nu vrea sau dacă pentru famile acest lucru nu are absolut nicio importanță (poate doar dacă scumpii elevi ar fi plătiți pentru efortul colosal de a citi câteva lecții).

Acum este timpul sa culegeti roadele ignoranței și prostiei de care ați dat dovadă. Puneti-vă pițiponcii să învețe, dar nu-i lăsați să-și ia cărțile la club.

Reclame