Ubuntu 11.10 ‘Oneiric Ocelot’ (Ocelotul Visator) a fost lansat.


Ubuntu 11.10 ‘Oneiric Ocelot’ (Ocelotul Visator) a fost lansat 

Canonical a lansat o noua versiune a celei mai cunoscute distributii de Linux Ubuntu astazi, 13 octombrie, in jurul orei 16:30, dupa o asteptare de 6 luni. Versiunea 11.10 a sistemului de operare bazat pe GNU/LINUX Ubuntu poarta denumirea de ‘Oneiric Ocelot’ (ocelotul visator) si poate fi descarcata de pe UBUNTU.RO sau UBUNTU.COM. Aceasta noua versiune, prin care se incearca sarbatorirea a 8 ani de la lansarea primei vesiuni de Ubuntu, aduce o serie de noutati, modificari, nu la fel de radicale ca la Ubuntu 11.04, si optimizari mult asteptate prin care se incearca inbunatatirea mediului grafic Unity, realizandu-se o mai buna adaptare a sistemului de operare la ecranele de tip touch screen. Nouatile majore sunt: un uimitor ecran de logare, un nou manager de pachete, un centru soft imbunatatit, o noua versiune a browserului web Mozilla Firefox (7.0.1), Thunderbird 7.0.1 sau LibreOffice 3.4.3

Se incearca, dupa cum am prezentat aici, si atragerea a unui numar mare de utilizatori noi, cooptati din zona nemultumitilor de produsele Microsoft, astfel incat peste 4 ani, Ubuntu sa depaseasca pragul de 200 000 000 de utilizatori.

Si aceasta editie poarta denumirea, conform traditiei, a unui animal insotit de un epitet care incepe cu aceeasi litera ca a animalului. In cazul de fata animalul adus in discutie este ocelotul. Conform Wikipedia, Ocelotul (Leopardus pardalis) este un mamifer din familia Feliade. Poate atinge 1 metru lungime si poate cantari 21,5 kilograme. Populațiile de ocelot sunt concentrate în junglele tropicale dese din America Centrală și America de Sud, în zona ecuatorială.” De asemenea „Ocelotul este de două ori mai mare decât o pisică domestică si este strâns înrudit cu leopardul.

Gradul ridicat de siguranta, posibilitatile avansate de personalizare, usurinta folosirii, eficienta utilizarii resurselor PC-ului, rapiditatea si stabilitatea net superioare oricarei versiuni de Windows, existenta unui numar urias de aplicatii care pot fi instalate dintr-un singur click, precum si lipsa oricaror costuri ale sistemului de operare si ale aplicatiilor acestuia, sunt printre cele mai importante atuuri ale lui Ubuntu. Ubuntu este dupa sistemul de operare al celor de la Apple unul dintre cei mai puternici adversari ai Windows-ui. Spre deosebire de OS X si windows-ul celor de la Microsoft, Ubuntu poate fi descarcat si utilizat gratuit, indeplinind cu succes toate functiile unui sitem de operare modern si complet.

Alături de Ubuntu au mai fost lansate joi și variantele Alpha 3 ale Kubuntu, Edubuntu, Lubuntu și Mythbuntu.


Ubuntu 11.10 ‘Oneiric Ocelot’ (Ocelotul Visator) a fost lansat