NEMERNICIA patriarhului ciobotea


NEMERNICIA PATRIARHULUI CIUBOTEA

NEMERNICIA PATRIARHULUI CIUBOTEA

Imi cer scuze pentru neplacerea pe care v-o poate produce aceasta “poza a anului”

Patriarhul Daniel (CIOBOTEA DANIEL) asociaza, nepermis si din ce in ce mai des, biserica ortodoxa  cu partidul de guvernamant, intr-un dispret total si profund fata de popor si normalitate.  Evenimente de o gravitate extrema poarta girul unui individ care nu se ridica nici pe departe  la asteptarile functiei de pastor  al credinciosilor ortodocsi si care compromite imaginea si asa patata a bisericii.

Mitropolitul Daniel nu pierde nicio ocazie de a-si afisa loialitatea, slugarnicia (devenita sfidatoare) fata de actuala putere si de a sta pres  la picioarele lui traian basescu, devenit  mai nou dumnezeul  la care Ciobotea se inchina.   Gesturile irationale, total lipside de bun simt, pe care  patriarhul le-a facut in saptamana  24-30 octombrie, dar si mai inainte, constient, voit  si cu “tupeu” te determina sa te intrebi cu ce il are traian basescu la mana, ori daca individul ce se pretinde reprezentantul domnului pe pamant a “innebunit”. Cum a doua varianta este exclusa, nu poti decat sa te intrebi cu ce este santajabil numitul Ciobotea? Ce il determina sa se vanda satanei? Sa fie santajabil cu  vreun dosarel de colaborare cu securitate (intre preoti se purta pe timpul lui ceausescu), cu vreun cont nedeclarat (se poarta si acest lucru), cu ilegalitati facute de biserica sau de catre el etc. ? Se pune Daniel pres  in fata presului pentru  a  primi banutii necesarii construirii Catedralei Neamului, sau pentru a amana cat mai mult impozitarea averilor bisericii? Sacrifica patriarhul onoarea bisericii pentru obrazul  presedintelui si pentru a-si mentine privilegiile medievale si ilogice intr-un stat care se doreste a fi modern?

Partriarhul ne-a aratat ca nu are nicio  remuscare fata de situatia disperata in care se afla romanii sub conducerea regimului  basescu, regim pe care l-a sprijinit si il sustine chiar si acum, devenind  complice la genocid. Este de neiertat gestul acestui individ,  de a nu atrage atentia asupra crimelor comise indirect sau direct  de catre presedinte si clanul sau, sau de a nu incerca sa domoleasca intentiile demonice ale regimului. Nu s-a auzit din gura patriarhului nicio critica la adresa demonului portocaliu. Nu a spus nici fas cand a vazut scolile inchise si copiii chinuiti si nici atunci cand in presa erau prezentate cazuri de romani gasiti morti de frig si foame. Traim situatia hilara de a constata ca pe masura ce ura romanului fata de regimul basescu creste, acesta benficiaza de sustinere fix de acolo de unde nu te astepti. Cu cat este mai iubit presul de catre cei mari, cu atat este mai urat de popor. Va suna cunoscut? Acelasi fenomen l-am intalnit si inainte de 89?

Neparticiparea marti, 25.10.2010, in Parlamentul tarii la mesajul rostit de Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei, care conform traditiei bisericesti este “unsul lui Dumnezeu” este un gest golanesc,  o jignire la adresa istoriei  acestui popor si a trecutului sau.

Afisarea stridenta alaturi de cel acuzat de moartea a zeci de mii de romani, traian basescu, in cadrul slujbei de canonizare a lui Andrei Saguna, este insa bomboana de pe coliva. Faptul ca i sa permis sa vorbeasca in biserica cu aceasta ocazie este de neiertat. Ce cauta la slujba acest individ pe numele sau de muritor “si posibil candidat la canonizare”, basescu traian? De ce biserica nu era plina de credinciosi? De ce a fost invadata de lepre politice?

Putem trece, cu destul de mare greutate, desigur ,peste poza de “clan” in care basescu apare inconjurat de inalte fete bisericesti, in pozitia care l-a consacrat , hahaitul idiot, insa nu putem ierta lui Daniel faptul ca a permis politizarea slujbei. Saguna se rasuceaste in mormant gratie acestor doi  borfasi. Din aceste motive, dar si din multe altele, Daniel ar trebui fortat sa renunte la conducerea BOR.

Ps: Daniel nu face cinste bisericii, fapt care devine tot mai evident. Comportamentul sau recent,  lipsa demnitatii si a caracterului, lipsa de reactie fata de coruptia din sanul bisericii ,lipsa vointei de a curata moral aceasta institutie si de a inlatura din randul clerului gunoaiele fostei securitati,  care au invadat-o, luxul  in care se afiseaza, nesimtirea de  a cere statului bani poentru constructia unei enormitati care nu isi are practic rostul, telenovelele si luptele deloc “crestinesti” pe care le poarta cu fratele sau, fac din actualul patriarh un personaj care nu are calitatile si chemarea necesare pentu a conduce BOR.

Basescu nu are ce sa vorbeasca in Biserica, locul lui este la carciuma. Daniele, nu compromite Biserica!!!