Revelioanele gunoaielor


REVELIONUL GUNOAIELOR - PROIECT ROMANIA

REVELIONUL GUNOAIELOR – PROIECT ROMANIA

In cadrul „revelionul televizat” sau mai bine zis a „catastrofei nationale” de la sfarsitul anului am vazut scene grotesti, de un penibil extrem, in care distinsii invitati (dinozauri ai epocii de aur sau „tinere valori” ) si prezentatorii au dovedit faptul ca nu au avut simtul ridicolului si ca nu isi respecta spectatorul. Noroc cu filmatul in avans a „revelioanelor”, altfel vedetele „cartonate”, cu aere de vedete cochete sau de „intelectuali” ai culturii, se faceau de tot … in direct. Sa fi vazut atunci distractie!!

Sa o luam in ordine. Pe tvr 2 in apropierea orei 12 ceasul lor indica ora 16 – curat profesionalism din parte unor „tovarasi” platiti din banutii nostrii. La un moment dat am vazut aceiasi invitati aprope simultan pe trei posturi tv (tvr unu, national tv, si antena 1). Sa fi ramas Romania fara vedete? Ce credeti ca faceau? Va spun eu …, se plictiseau de moarte, asa ca vorbeau intre ei in timp ce colegii se manifestau „artistic” -zgomotos- incercand sa arate ce „oameni de cultura” sunt, ce valoare „valoroasa” au  ei si cat de mult „suflet” pun in „actul artisitic” (scene terifiante pe national tv unde o stimabila dansa si canta implicata, in timp ce colegii mimau, cascati si total dezinteresati, o hora). Multe dintre „valorile” actuale, la care ii mai adaugam si pe „dinozaurii” epocii de aur, nu aveau nici macar bunul simt elemenatar de a se preface ca sunt „fericiti”, de a se lasa antrenati in scenariul emisiuniilor, (desi nu cred ca au avut vreun scenariu) de a mima implicarea.

Observam ca, an de an aceiasi „expirati”, ne intoxica la revelioane, cu glumele lor de doi bani, multe  de pe timpul impuscatului. De ce oamenii acestia, „artisti ai poporului” cu o asemenea experienta, faima, si incredere in sine, nu au bunul simt de asi actualiza repertoriul, de a prezenta noutati inteligente? Oare valoare unui actor sau muzician nu cosnta si in capacitatea de adaptare, de captare a atentiei, de hipnotizare a privitorului? Unde mai este respectul pe care acestia ar trebui sa il aiba fata de public. Cum te poti prezenta cu niste „glume” la care nu ai rade nici macar tu?

Pe realitatea sonorizare era groaznica la Revelionul lui Dinescu, o zapaciala de nedescris, o invarteala in loc ca la revolutie, un „haos haotic”. Nu se auzea mare lucru dar lumea era implicata si asta este un lucru bun. A fost cel mai real revelion la realitatea, a avut un mare potential daca era minim organizat, dar un singur om nu poate face minuni.

La pro tv un manelist dubios si niste, patzachine,  tarfulite cracanate si botoase se prefaceau ca se distreaza „copios” sau distins precum domnitele din „innalta clasa sociala” pitiponceasca. Nu pot intelege cum au de le-a dat prin cap protevistilor sa il puna pe individul acela prezentator si sa accepte acest format absolut jenant.

La antena 1, urlatorul care ne ingrozeste de zece ani, „omul urlet” gesticula de parca era drogat, si se maimutarea fara niciun fel de farmec sau sens. Desi am incercat sa gasesesc un sens in tot ce spunea si facea, nu m-am ales decat cu o durere de cap si cu o stare brusca de nervi si oboseala. Oare de cate ori a fost reptat scenariul de catre dan negru?

DE UN PENIBIL GROTESC au fost cei de la divertis (tvr1) care nu au facut decat sa dea limbi puterii si sa mimeze distractia. In timpul genericului de final, in timp ce ei „interpretau magistral”,  un fel de imn al emisiunii, nu se auzeau decat urlete, lalaieli si paraziti. Rar iti este dat sa vezi asa ceva. Urechea era supusa torturii, iar vazul era marcat de nite batranei obositi, ce se leganau lenes, total dezinteresati de imagine de ansamblu, ce nu puteau rade nici macar ei de „chestiile”  care le ieseau din gura. Este grav ca tvr sustine un asemenea „proiect” expirat, si ca lasa revelionul pe mana unor persoane cu glume de mult aburite, orientati spre putere, pe care o protejeaza asemeni unor ingeri, care nu mai au farmec si care – culmea – desi constientizeaza situatia in care se afla, nici nu fac nimic pentru a indrepta situatia. Tvr-ul mai are putin si ne va intoxica cu emisiunile elogiose la adresa puteri comuniste si basiste din Romania, in fond la ce se pricep ei cel mai bine?

„Distractis-ul”” de la pro tv a fost mai putin anemic, parca… .

„In pui mei” (emisiune la care nu pot pur si simplu sa ma uit deoarece nu observ decat cultul personalitatii unui singur omusor) si restul emisiunilor, sau televiziunilor nu au contat – simple zerouri.

Sa mai aduc in discutie momentele jenante in care prezentatorii „revelionelor” nu faceau decat sa bata campii fara niciun fel de gratie pentru a umple timpul mort, lipsa de viziune si lipsa umorului. Sa mai reevidentiem momentele in care invitatii erau distrasi, plictisiti si mai aveu un pic si adormeau la emisiunile in care ei au fost adusi tocmai pentru a intretine atmosfera?

Emisiunile de divertisment sunt, de ceva ani, simple batai de joc la adresa privitorului,  iti jignesc inteligenta pur si simplu, si sunt realizate intru stil amatoricesc strigator la cer. TIGANEALA – PE MANELE sau nu – PESTE TOT.  NIMIC INTELIGENT, NIMIC DE BUN SIMT!!! Te uiti la posturile straine si vezi o diferenta uriasa. Eu, daca asi fi seful unui post de televiziune, m-asi simti penibil daca televiziunea mea ar „servi” publicului privitor asemenea gunoaie (TREBUIE SA  AI, INSA, CARACTER). Practic revelionul este cartea de vizita a unei televiziuni! JENANT! TOTAL JENANT! SUNTEM ASEMENI MAIMUTELOR!

Constat cu amaraciune ca avem zeci de televiziuni (gunoaie tv) dar nu avem continut – pur si simplu doar tragere de timp.

PS: cred ca nu am rezistat, adunat mai mult de 40 de minute pe toata seara la revelionul tembeliziunilor romanesti! SOLUTIA DISCOVERY!!!

Reclame