Macel alimentar!!! Lista celor mai periculoase sucuri din Romania


In cazul in care, prin absurd, nu stiati, in sucurile existente pe piata romanesca se ascund adevarate uzine chimice, care ne distrug ireversibil sanatatea si ne trimit in lumea de dincolo mult prea rapid. Daca va intrebati care este cauza cea mai importanta a bolilor pe care le aveti sau le veti avea, raspunsul este extrem de simplu: ceea ce mancati sau beti. Tot ceea ce mancam sau bem, mai ales daca in compozitia produselor se gasesc chimicale, ne poate afecta sanatatea intr-un mod atat de grav si de dur cum nici nu ne inchipuim. Cum romanul este, conform statisticilor, abonat la salamuri si bauturi racoritoare, concluzia care este una tragica – suntem o natie de muribunzi …

A.N.P.C.P.P.S a realizat un studiu asupra bauturilor racoritoare existente pe piata romaneasca, in incercarea de a identifica care sunt cele mai periculoase si cele mai putin periculoase bauturi pentru consum.  Mentionam ca acest studiu nu a analizat toate ‘bombele’ existente pe piata, ‘nume importante’ de pe plan local nefiid mentionate. Intrebarea este de ce au fost analizate doar cateva marci, pe ce baza? Se stie ca tanti Marioara  nu isi permite in satul ei din varf de munte, cu o pensie de 300 de lei, sa bea nici macar Adria, si cumpara bombe locale, neverificate de nicio autoritate nationala.  Ma indoiesc ca ni se va raspunde la intrebarea de mai sus, probabil se incearca ascunderea si protejarea unor marci.

Studiul poate fi descarcat de aici:

 Topul produselor cu cele mai multe E-uri

Rezultatele acestui studiu sunt terifiante. O adevarata uzina chimica, sau „bomba cu E-uri” se afla in Adria Flori de  Soc – nu mai putin de 11 E-uri;
Pe locul 2, cu „doar” 8 E-uri,  in clasamentul celor mai chimicalizate bauturi, se afla: Frutti Fresh Grapefruit și Carrefour suc de portocale;
Pe locul 3, cu un numar de 7 E-uri criminale, se afla: Cico portocale, Frutti Fresh Pere, Frutti Fresh Tutti Frutti.
La polul opus, cu 0 E-uri in compozitie, avem Bio Cola.

 Topul produselor cu cei mai multi conservanti

Si in privinta bauturilor care exceleaza in conservanti, tot produsele companiei European Drinks S.A ies in evidenta extrem de strident. Avem astfel: Frutti Fresh Tutti Frutti, Frutti Fresh Pere, Frutti Fresh Grapefruit, Adria Flori de Soc, Carrefour suc de portocale, Cico Portocale, cu cate doua substante cu rol de conservare.

La polul opus, studiul sugereaza ca,  produsele de tip ‘Coca -Cola’ sunt mai putin conservate.

Topul produselor cu cele mai multe zaharuri

Bauturile care se mandresc cu o cantitate impresionanta de zaharuri sunt Fanta Madness ( 135.0 g/ litru ) , Mountain Dew ( 131.0 g/ litru) și Mirinda (129.10 g/ litru ).
Produsele de tip ‘Cola Zero’ sau ‘light’, Pepsi Max, Adria Coloa si Adria Flori de soc, par a fi lipsite de zaharuri.

Topul produselor cu cei mai multi coloranti:

1. ADRIA Flori de Soc, Carrrefour si Mirinda au cate doua substante pentru colorare.
2.  7 up, Lipton Ice Tea cu aroma de piersica, Lipton Ice Tea cu suc de lamaie, Lipton Ice Tea cu ceai verde, Bio Cola, Schweeps Bitter Lemon, Schweeps Kinley Tonic, Sprite, Nestea Ceai Verde și Nestea Peach sunt lipsite de coloranti..

TOPUL CELOR MAI PERICULOASE BAUTURI RACORITOARE, DUPA NUMARUL DE PRODUSE TOXIC Daca ar fi sa facem un top a cleor mai nocive bauturi de pe piata romaneasca, care au afost analizate in acel test am avea urmatorul top:

1. Adria Flori de Soc (11 E-uri, 2 conservanti, 2 coloranti, 110 grame de zaharuri la litru)
2.  Bautura racoritoare (Carrefour suc de portocale (8 E-uri, 2 conservanti,  2 coloranti, 99 g rame de zaharuri la litru)

PS :
Am citit acum cativa ani un articol in care se arata ca mortii din Europa Centrala nu prea mai putrezesc. Va intrebati de ce? Ei bine, datorita chimicalelor ce se gasesc in toate alimentele civilizatiei moderne. Cum nicio masa nu poate fi „gustoas”a fara o portie mare de bombe chimice, idee implementata de o publicitate criminala, inselatoare si agresiva, aveti toate sansele ca peste ceva timp sa va proclame biserica sfinti (martiri ai lumii moderne) :-). O sa fim miliarde de sfinti.

 

Publicitate