TOP Aplicatii utile / recomandate pentru Windows xp, Vista, Seven 2012 – trebuie sa le ai


Incep prin a preciza ca  toate aceste aplicatii recomandate  sunt libere pentru folosire si nu costa nimic. Acestea se adreseaza utilizatorului obisnuit de Windows. Sugerez insa tuturor sa incerce si alte siteme de operare (Ubutu, OpenSuse, Linux Mint, Fedora) pentru a descoperi cat de bine se comporta acestea si cat de complexe sunt. Cu siguranta o sa renuntati la Windows.

Office (programe birou)

Libre Office * – descarca de aici –

IBM Lotus Symphony  ** – descarca de aici – 

Procesoare de text

AbiWord *** – descarca de aici – 

Jarte **** – descarca de aici –

 Video players

VLC   – descarca de aici –

ALL player – descarca de aici –

Audio players

Winamp – descarca de aici –

Antivirus  *****

 (Recomand antivirusii gratuiti, chiar daca nu ofera o securitate completa)

Avira– descarca de aici –

Avg – descarca de aici –

Avast – descarca de aici –

Browsere (navigatoare web )

Mozila Firefox – descarca de aici –

Chrome – descarca de aici –

Opera – descarca de aici –

 Vizoalizatoare de poze

Picasa – descarca de aici –

Photo Scape – descarca de aici –

CD/DVD

Cd Burner XP – descarca de aici –

Img burn – descarca de aici –

Editoare de imagini

Gimp – descarca de aici –

Paint. NET – descarca de aici –

* Libre Office – este o suita de birou gratuita dezvoltata de Document Fundation (economisesti o caruta de bani) care inlocuieste perfect orice versiune de Microsoft Office, avand toate functiile acestuia (Writer, Calc, Impress, Draw, Math and Base ) fiind rapid, complet, si complex.  Este disponibil pentru urmatoarele sisteme de operare Linux (Ubuntu, Fedora, OpenSuse, Linux Mint etc.), Unix, Mac OS X BSD si Windows.

** IBM Lotus Symphony  – o suita de birou performanta, gratuita, de la IBM, care, asemeni Libre Office, vine cu toate functiile o ferite de Microsoft Ofiice. Pentru a descarca programul aveti nevoie de un cont facut pe site-ul IBM. Este disponibil pentru Linux (Ubuntu, Fedora, OpenSuse, Linux Mint etc.), Mac OS X BSD si Windows.

*** AbiWord – un procesor de text, gratuit, extrem de usor de folosit, placut, si rapid  in care poti sa iti  scrii romanul vietii tale. Este disponibil pentru Linux (Ubuntu, Fedora, OpenSuse, Linux Mint etc.), Mac OS X BSD si Windows.

****  Jarte – asemini lui AbiWord, acest procesor de text iti raspunde perfect cerintelor inlocuind perfect Micorsoft Word. Este disponibil doar pentru Windows.

***** Antivirus  – Sectiunea „antivirus” este extrem de complexa.  Iti recomand sa citesti si acest articol pentru a vedea cum poti folosi un antivirus de top gratuit. Pentru o solutie completa, si pentru a scapa definitiv de virusi iti recomand sa renunti la sitemul de operare Windows, in favoarea unor siteme de operare precum: Ubuntu, Fedora, OpenSuse, Linux Mint etc.