Halucinant! Armata redevine obligatorie?


Sorin Lucaciu sursa adevarul.ro

Sorin Lucaciu sursa adevarul.ro

socant

Doamnelor si domnilor, stimati cititori, avem o noua vedeta, un adevarat monument de patriotism si responsabilitate. Romanii au suportat declaratiile halucinante, (video vezi aici) jenante si sfidatoare ale sefului *ISU, Sorin Lucaciu, care, fie arata intentiile puterii, fie joaca rolul de perdea de fum pentru a mai masca astfel inca un tun de miliarde de euro dat de regimul odios basescu-ungureanu. In ambele cazuri, trebuie sa ne intrebam pentru ale cui interese lupta „cu eroism” Lucaciu.

Tovarasul de la ISU, imbracat ciudat, dar de efect, intr-o uniforma de un verde comunist, (video vezi aici) doreste, nici mai mult nici mai putin decat reintroducerea serviciului militar obligatoriu. Romanii mor de foame intr-o tara in pragul falimentului iar portocalii vor armata obligatorie! Pacat ca razboiul nu se duce din uniforma… si freza, domunle Lucaciu.
Mai precis, pe un ton ironic, militaro – bascalios, sfidator, acest om care traieste in trecut, incearca sa aduca o serie de “argumente ca pentru prosti” in favoarea acestei initiative. In fapt, minciuni si dezinformari rostite cu tupeu, care insa evidentiaza o mentalitate anormala pentru democratie si o profunda nostalgie fata de comunism.

Distinsul tovaras sustine, in apararea ideii sale, ca in Germania, tinerii care nu doresc sa efectueze stagiul militar sunt obligati sa faca parte din organizatii de voluntariat si (citez aproximativ) timp de 6 ani merg in fiecare samabata la antrenamente. La o simpla cautare pe Google aflam ca in Germania realitatea este cu totul alta. Pana in 2011, tinerii care nu optau pentru armata, aveau obligatia ca timp de sase luni (in niciun caz sase ani) sa faca parte din organizatii de voluntariat. Recent, s-a renuntat la aceasta practica, armata si voluntariatul nemaifiind obligatorii. In apararea opiniei sale, si fara niciun fel de legatura cu subiectul, tovarasul aduce in discutie si cazul Frantei, sustinand ca acolo voluntarii sunt platiti cu 11 euro pe ora. Ei bine, nici Franta nu impune “voluntariat obligatoriu”. In plus, in mai toate statele civilizate armata, nu mai este obligatorie si nimeni nu ii obliga pe tineri sa faca voluntariat. Exceptie fac statele in care la putere se afla regimuri dictatoriale sau autoritare. Mai rau ca in intr-o schita din Caragiale – voluntariat platit sau obligatoriu – … Un caragiale la un nivel asa de inalt nu este cu putinta!

Seful ISU, neintelegand sensul termenului „volutariat”, sugereaza, pe langa ideea de “voluntariat platit” si ideea de “voluntariat obligatoriu”, graind la un moment dat : “sa ii fortam pe tineri…” (nu-i asa ca a spus totul despre regim?! Traiasca democratia, tovarasi!!) !!! In cazul in care nu stiai, tovarase Lucaciu, a forta pe cineva sa faca ceva este un act specific unui regim totalitar!!
Delirul continua cu o precizare si mai si: “sa ii fortam pe tineri sa se intrebe ce poti face tu pentru tara nu ce poate face tara pentru tine”. Hmm… Acest „Hans de Romania” da cu… pusca-n balta, din nou! Pai ce facilitati asigura tara asta pentru tineri!? Nu cumva ii „forteaza” statul roman pe tineri sa emigreze pentru a-si putea castiga painea?! Educatia costa si este la pamant, sistemul sanitar este criminal, totul fiind conceput pentru a-i descuraja pe tineri! Ce pot face acestia cand toti politrucii fura de la ei? Sa devina sclavi?! De ce nu ne spune „Hans” ce ofera statele german sau francez tinerilor?

Logica pare ca ii lipseste cu desavarsire lui „Hans”, insa la o privire mai amanuntita, descoperim o logica perversa si un plan ascuns. In realitate, guvernul a vazut ca a ramas, in urma disponibilizarilor, fara personal de teren care sa actioneze in caz de urgenta – in schimb, la birouri este plin de sotii de ofiteri, rude, persoane instalate politic – si a decis sa puna totul tot in carca omului simplu, adica sa reinstaureze sclavia (temporar, ce-i drept). Alternativa era sa forteze firmele mafiotilor cu spate politic, platite cu bani grei, sa deszapezeasca, adica sa isi faca datoria. Ma intreb daca aceste firme si-ar mai face treaba stiind ca i-ar putea baga la inaintare imediat, la cea mai mica zapada, pe voluntari? Ei cu miliardele de euro, prostii cu milioanele.

La toate acestea, s-a adaugat cu siguranta si „supararea” jandarmilor si celor din armata, care au fost nevoiti sa renunte la traiul relaxat pe banul public si sa treaca la munca, la lopata, lucru care se intampla extrem de rar, odata la cativa ani. Ce-i drept, pentru jandarmi, este mult mai usor si „exciting” sa te duci sa omori in bataie cu pulanul din dotare platitorii de taxe si impozite prin Piata Universitatii si pe Arena Nationala decat sa stai in frig si sa dai la lopata. Rar iti este dat sa poti pocni profesori, medici, studenti, mai pe scurt, oameni care au mai multe clase decat tine. Sunt zeci de mii de angajati la jandarmerie si militari platiti cu bani grei. Cati dintre acestia au mers la deszapezit? RUSINE!
OBISNUITI CU TRAIUL BUN, DUPA CE AU FOST PUSI LA TREABA, AU SARIT CA ARSI SI PROPUN STAGIUL MILITAR.

Cosa Nostra de la putere trebuie sa inteleaga odata pentru totdeauna ca vremea „ostii celei mari” a trecut. Acum cu o bomba cat o cascheta de jandarm, poti rade o tara. Mai are rost sa cheltui asa de mult cu sute de mii de soldati?
De asemena, si vremea lopetii a trecut! Este mai rentabil economic sa investesti in utilaje performante care pot face treaba cu eficienta a zeci de lopatari, decat sa impui oamenilor sa iasa cu lopata.

Cine va suporta pierderile cauzate de lipsa de la serviciu, a celor ce for fi chemati sa faca „voluntariat obligatoriu” (ca sa citam din Hans), in cazul in care cateva sate vor fi afectate de zapezi sau inundatii? Cine plateste cheluielile de transport (tineretul acum este mobil in cautarea locurilor de munca), hrana, echipament ? Nu cumva aceste cheltuieli vor depasi cheltuielile pe care le-am face daca am investi in oameni specializati pentru astfel de situatii? Este la mintea gainii, chiar si pentru cei mai cretini politruci ca omul trebuie lasat sa faca lucrul la care se pricepe cel mai bine. Ce eficienta are un specialist IT, medic stagiar, sau inginer care, in loc sa se ocupe de domeniul in care este specializat, este fortat sa „lopateasca” tovarasilor idioti din statul roman? Cum va reactiona seful daca ii spui ca pleci o luna sa o faci pe voluntarul in loc sa stai si sa produci bani pentru firma?! Nu cumva te va tine statul ca somer, asistat pentru o buna perioada de timp!? Se va bloca o intreaga tara daca tinerii vor fi fortati sa renunte temporar la jobul lor pentru a merge in nu stiu ce zona a tarii ca sa deszapezeasca.

In plus, se incalca un principiu elementar intr-o economie de piata: timpul costa bani – orice munca trebuie platita. Nimeni nu ridica un deget fara sa primeasca un ban. Dupa aceasta lege se ghideaza America si vestul Europei, precum si politrucii nostri. In cazul poporului, de ce s-ar aplica legea voluntariatului!? Voluntariatul il faci pentru ca simti tu nevoia sa ajuti, nu pentru ca esti obligat!

Este cu mult mai usor pentru un regim mafioto-comunist sa oblige poporul sa faca munca voluntara. Ideea voluntariatului este preluata de la lepadaturile comuniste si este simpla ca buna ziua. Introduci o obligatie legala prin care iti asiguri o masa de sclavi pe care sa-i folosesti dupa bunul plac, pentru ca mai tarziu sa te poti bate cu caramida in „pept” de cat de bine ai rezovat situatia.. Hraniti cu resturi, cazati in frig si umezeala, imbracati cu zdente si exploatati pana la epuizare fizica si psihica, tinerii voluntari desi par sa coste mult mai putin in caz de nevoie dacat o tehnologie avansata. In realitate, statul pierde mult mai mult, din cauza proastei gestionari a resurselor umane.
Amata cu arcanul, patriotismul cu de-a sila, voluntariatul fortat, nu se mai sunt posibile in vremurile noastre! Lasati armata celor care sunt facuti pentru ea. Treziti-va idiotilor!

* Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta

PS1: Rar mi-a fost dat sa aud declaratii asa de iresponsabile, cu atatea contradictii in aceeasi fraza, atat de ordinare si tupeiste precum cele ale sefului ISU. Minciuna, denaturarea, manipularea, prostirea pe fata, tupeul, hotia, ipocrizia sunt iar in floare in epoca basescului . ASTA ESTE REFORMA STATULUI ROMAN!?
PS2: Se stie ca nu trebuie sa ai 7 facultati ca sa tii arma in mana. Modul in care acest domn a prezentat “problema este halucinant, si rusinos pt statul roman. Sa fii asa de prost informat, la un nivel asa de inalt, sa alaturi termeni care se contrazic asa de sfidator este extrem de jenant si inacceptabil. Demisia sefului ISU este oblitgatorie!