Sfidarea lui Serban Huidu – legaturi politice?


sursa Antena 3

Romanul este obisnuit cu sfidarea, cu rasul in nas, venite de la cei “inalti”, in asemena hal incat nu mai reactioneaza, sta si priveste resemnat cum viata este nedreapta doar cu cei simpli. Daca pana acum doar politrucii,  si marii patroni de dupa ’89 sfidau poporul cu tupeu jegos, acum s-a ajuns si ca personaje media, cu relatii si fund(al) politic, sa arate ca egalitatea intre oameni, in fata legii, este doar pe hartie.

Daca un cetatean al Romaniei ar fi ucis trei oameni intr-un accident rutier,  cu siguranta  ar fi infundat puscaria din primul moment. Aceasta „regula” nu se aplica in  cazurile „elitei”. Ne confruntam in tara asta cu diverse fapte, strigatoare la cer, precum cel a lui huidu, in care autorul nu este om simplu ci “o personalitate”, lup moralist in timpul serviciului, si deontolog al natiunii, dar rege al smecherilor de pe sosele in timpul liber, inconstient national, care ajunge, mai devreme sau mai tarziu, datorita modului de a-i privi de sus  pe ceilalti, sa ucida, voit sau accidental. Desigur, „personalitatea” nu va plati raul facut.

Serban Huidu sfideaza o tara de ceva vreme incoace. Daca in prima faza, pe motiv de “profunde suferinte sufletesti pricinuite de accident”, Huidu a stat ferit de ochii publicului, moralistul de alta data de la tv apare din ce in ce mai des in lume in ultima vreme. Despre modul in care cazul sau este „rezolvat” nu se sufla un cuvant. Din cate se vede cred ca o sa mai dureze 100 de ani pana politistii – „oamenii legii”- vor termina expertizele.

Privesc consternat cum nume sonore din presa, politica si societatea civila, o intreaga camarila, mai mult sau mai putin colorata politic, incearca sa il scape pe Huidu de vina, sa insinueze ca „asa a fost sa fie”, sau mai grav, ca „mortul este vinovat”. Desigur, acesti „oameni”, ignoranti si tupeisti, nu scot in evidenta decat faptul ca in urma acidentului de  masina Huidu ar fi suferit un soc din care isi revine cu greu, sugerand ca are nevoie de timp pentru a se reface, de parca ar exista vreo legatura intre refacerea sa si raspunderea pentru fapta comisa. Se incearca scoaterea in fata a  traumelor suferite de catre acesta  pentru a starni mila publicului si a-l scapa de raspundere pe huidu. (Veti vedea mai jos ca Huidu si-a reventi deja). Nicio vorba insa , despre cei ce au murit nevinovati din cauza inconstientei repetate, sau despre suferinta celor trei familii distruse de Huidu, al caror destin a fost schimbat brusc si odios. Despre morti, nicio o vorba…

Asocierea fostilor sai colegi cu numele sau, desi nu este oportuna,  pregateste o posibila revenire in forta a acestuia in media si le arata acestora caracterul. Stim ca romanul are memorie scurta iar declaratiile retragerii din viata publica pot fi oricand retractate pe motiv de “afara ploua”. In fond, Huidu nu cred ca s-a retras din viata publica sau cel putin aceasta este senzatia mea in urma declaratiilor facute de colegii sai carcotasi. Am aflat nu demult ca Huidu s-a distrat cateva zile in afara tarii, dar si  ca participa si acum la realizarea emisiunii „Cronica Carcotasilor” fiind un fel de om din umbra. SA INTELEG CA NU S-A RETRAS, CA TOTUL A FOST O MINCIUNA, UN TEATRU IEFTIN SI DE PROST GUST? Cei care s-au retras definitiv – din viata –  au fost cei ucisi de el in groaznicul si nepedepsitul accident. 

Desi a trecut ceva timp, iar Huidu da semne de revenire, nici el, nici sotia sa si nici politia nu ne-au raspuns la intrebari importante. Totul este tacere, huidu isi vede de afaceri iar uitarea se asterne, in asteptarea unei hotarari judecatoresti care sa il albeasca pe nebun. Il numesc nebun deoarece un om cu un semenea grad de inconstienta nu poate fi numit altfel.

Nu am aflat inca raspunsuri, explicatii logice si de bun simt, la intrebari care ne macina:

-de ce a sofat, desi stia ca o lovitura la cap urmata de coma indelungata iti lasa sechele si te transforma in pericol pe sosele?

-nu a precizat cu ce viteza a circulat – in aceeasi zona mai fusese amendat pentru exces de viteza?

-de ce a aceptat ca fratele sau  sa circule cu o viteza ametitoare la cateva zile de la producerea accidentului? Ce a invatat Huidu dupa ce a luat trei vieti?

-de ce i-a permis avocatui sa minta cu nerusinare si sa spuna ca sunt varsati bani in conturile familiior victimelor? Din cate imi amintesc, nici el, nici avocatul, nu si-au cerut scuze pentru aceste minciuni?

-este adevarat ca in momentul producerii accidentului Huidu ii demonstra celui din dreapta sa cat de puternica este masina?

Nici sotia sa nu a raspuns la intrebari de bun simt:

-de ce i-a dat voie sa conduca, cunoscand probleme lui  de sanatate, obiceiurile anormale si problemele cu legea, pe care le-a mai avut pe sosele?

-cum a putut  privi nepasatoare la cursa nebuna pe sosea a sotului, cand stia ca ii sunt copiii in pericol (acestia erau si ei in masina)?

– de ce nu l-a oprit pe Huidu nici ea nici celalat ocupant al masinii?

In egala masura toti „adultii” din masina sunt vinovati si au mainile patate cu sange, deoarece stiau ca soferul nu era refacut pe deplin si l-au lasat sa goneasca nebuneste pe sosele in incercarea acestuia de a arata forta masinii sale.

Legea este in Romania stramba si se aplica dupa bunavointa sau buzunarale unora si altora, dupa influente politice si asa mai departe. Nu cred ca doar eu am sesizat faptul ca in cadrul emisiunii, Huidu proteja pe fata, actuala putere, luand in derizoriu crimele infaptuite de reprezentantii acesteia. Acum, la nevoie, basescu ii intoarece favorul !? In astfel de momente mi-e jena ca traiesc aici. Sunt sigur ca huidu, gratie faptului ca este  „vedeta” cu un imens spate politic, ca  are bani, nu va sta nicio clipa la puscarie. Justitia este pentru prosti. Poate ca de justitia asta pamanteana vei scapa, dar de cea divina, mai huidule? Nu uita, smecheria ta a distrus 3 familii!

 Fii cu coloana vertebrala si recunoaste-ti  vinovatia, cel putin din respect pentru familia ta, pe care ai expus-o pericolului. Renunta la  explicatii hilare, nu te ascunde dupa cires si nu te mai eschiva! O tara intreaga este cu ochii pe tine…

Ps: oricand si oricine dintre noi putem fi victimele prototipului smecherului de Romania.

Caracter, morala, doar vorbe goale pentru numitul huidu serban