UBUNTU 12.04 „Precise Pangolin” (~Furnicarul Meticulos) „dur şi de lungă durată, de încredere, solid ca o stâncă şi bine apărat”


UPDATE: 26.04.2012

DESCARCA UBUNTU 12.04  DE AICI

>>>>CITESTE SI:>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

UBUNTU sau Windows 7/8. Care merita!? VIDEO

MEGA EFECTE IN UBUNTU 11.04, 11.10, 12.04 Sigur te vor cuceri! VIDEO

Posturi tv LIVE pe Ubuntu, Debian, Linux Mint, Fedora, OpenSUSE, Mandriva etc – Tv MAXE (cum il instalez?)

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Pe 26 aprilie 2012, Ubuntu 12.04 LTS, “Precise Pangolin” (“~Furnicarul Meticulos”) a fost lansat. Dupa o munca de mai bine de o jumatate de an, cel de-al treilea sistem de operare pentru pc-uri si laptop-uri, ca si utilizare din lume, si cel mai bun inlocuitor al Windows-ului 7 sau 8, a fost lansat. Site-ul ubuntu.com, s-a blocat datorita numarului mare de accesari, zeci de minute, sugerand astfel interesul din ce in ce mai crescut fata de acest sistem de operare gratuit, bazat pe Linux. Ironia face ca sisteme precum Windows, sau Mac OS, care costa bani grei, atat pentru cumparare cat si dupa, sa fie in multe aspecte, depasite de un sitem gratuit, sprijinit insa de o puternica si numeroasa comunitate open source. Ubuntu reprezinta o alternativa gratuita si superioara oricarei versiuni de Windows.

De ce este ubuntu asa de cautat? Simplu. Deoarece reprezinta un sitem de operare complet si complex, gratuit, pe care poti face aceleasi lucruri pe care le faceai pe Windows – desigur, senzatia este alta. Utilizand Ubuntu, gratuit si l legal, utilizatorul va putea folosi puternice editoare foto, dar si de grafica vectoriala, managere de fisiere, browsere rapide si sigure, o suita office exceptionala, va putea viziona filme, asculta muzica extrem de simplu, cumpara si partaja piese, va putea depozita fisiere pe serverele ubuntu, nu va mai avea grija virusilor, aplicatiilor de intretinere sau a ecranelor albastre si restartarilor. Cu siguranta veti descoperi cat de rapid si sigur este. Ubuntu are suport pentru majoritatea gadget-urilor și perifericelor moderne, sincronizarea acestora cu calculatorul nu va va da batai de cap. Ubuntu va putea fi folosit si pe pc-urile pe care le considerati vechi si pe care versiunile recente de Windows nu mai pot rula. Cerintele minime pentru a putea instala si utiliza sunt: minim 384 MB pentru versinuea de 32 de biti si minim 512 MB pentru cea pe 64de biti.

Data de 20 octombrie 2004 a intrat in istoria iubitorilor de open source prin lansarea unui nou sistem de operare pentru pc-uri, laptop-uri si servere, bazat pe Linux, numit Ubuntu, nume de cod  “Warty Warthog”. Din acel moment, Ubuntu a evoluat, s-a imbunatatit, s-a extins si a cucerit milioane de utilizatori prin simplitate, performanta, stabilitate, eleganta, ajungand astazi sa intre in topul sistemelor de operare pentru pc-uri, laptop-uri, in curand pentru telefoane si televizoare. Astazi, dupa cea dea saisprezecea lansare, Ubuntu ocupa un onorant loc trei in topul sistemelor de operare  dupa Windows si Mac. La capitolul siguranta, stabilitate si rapiditate, Ubuntu bate la fundul gol orice distributie de Windows si rivalizeaza cu Mac-ul. Desigur, pana nu incercati si voi, nu veti sti ce pierdeti.

Ubuntu 12.04, “Precise Pangolin” (“Furnicarul Meticulos”) va fi o versiune de lunga durata, LTS (Long Time Support) si se doreste a fi cea mai performanta de pana acum. Cannonical, firma din spatele distributiei, va oferi actualizari si mentenanta timp de 5 ani, in incercarea de a raspunde cererii tot mai crescute,  venita din partea firmelor, de a folosi Ubuntu.

Ubuntu 12.04 a adus, dupa cum ne-a obisnuit, cele mai noi versiuni ale celor mai utile si indragite aplicatii care ruleaza pe acest sitem de operare. Printre acestea, evidentiem faptul ca ca Libre Office vine cu versiunea 3.5.2, iar Mozilla Firefox cu versiunea 10. Kernelul de linux pe care Ubuntu este bazat a primit si el un upgrade, ajungand la versiunea 3.2.14.

Ubuntu 12.04 aduce o serie de schimbari extrem de interesante, dar nu extreme.  Incepand cu aceasta versiune, imaginea ISO, va fi de 735.4 MB, adica mai mare decat marimea unui  cd obisnuit.  Pentru a putea instala Ubuntu va fi nevoie de un DVD sau de un stick USB pe care imaginea sa fie scrisa.

Centrul soft, care reprezinta o colectie impresionanta de aplicatii libere ce pot fi instalate dintr-un singur click,  va include noi categorii, o noua interfata, mai atragatoare,  si va porni cu 9 secunde mai repede fata de versiunea actuala, asfel ca timpul de asteptare se va reduce de la 11 secunde la 2.

Versiunea automata pentru descarcare, de pe site-ul ubuntu.com, ce va porni atunci cand o persoana va accesa  sectiunea descarcari, nu va fi cea pe 64 de biti, cum s-a vehiculat pana acum, ci versinea pe 32 de biti. Fereastra de logare va fi si ea modificata devenind mai atractiva. La capitolul noutati, mai adaugam si implementarea unei noi unelte de cautare rapida numita HUD.

Fondatorul  Canonical, Mark Shuttleworth a declarat ca noul Ubuntu  va fi “dur şi de lungă durată, de încredere, solid ca o stâncă şi bine apărat”.  Asa va fi!