Cod ROSU de windows


Conform Mail Online, Stirile Pro TV, si  adevarul.ro un virus extrem de periculos afecteaza, incepand de astazi, calculatoarele care folosesc sistemul de operare Windows Seven, Vista, sau XP. Acesta foloseste o eroare in conceperea acestui sistem de operare si iti poate face pc-ul inoperabil. Site-ul StirileProtv.ro sustine ca pc-urile sunt „pur si simplu distruse.

Pentru a va feri de acest virus Microsoft recomanda  sa actualizati sitemul de operare, iar celor care au blocat actualizarile sa le reporneasca. Oricum ar fi cei care au pc-uri cu sisteme Windows piratate  se supun unui risc si mai mare deoarece, daca actualizarile sunt pornite, exista o posibilitate extrem de ridicata ca Windows-ul piratat sa fie descoperit de Microsoft  – daca pana acum nu ati fost infectati cu acel virus.

Solutia?

1. Cumparati Windows 7 (preturile incep de la 400 de lei pentru cele mai slabe variante si pot urca pana la 1500 – depinde de magazin)

2. Mai exista insa o solutie, de zece ori mai buna, si anume instalarea unui sistem de operare bazat pe  Linux -Ubuntu, Fedora, OpenSUSE, Linux Mint etc, sunt doar cateva exemple de versiuni. Dupa cum se stie, folosind Linux, sunt reduse la 0 sansele de a-ti  infecta PC-ul cu virus. Pe Windows, fara un antivirus bun, iti faci PC -ul praf si mai  stie si tot internetul ce ai tu in calculator mai de pret :-) si cu ce pret. Un avantaj urias al Linux-ului consta in faptul ca poate fi descarcat, instalat si utilizat gratuit fara niciun fel de restrictii. Programele care ruleaza Linux sunt si ele, la randul lor gratuite. Linuxul este gratuit!

De ce Linux-ul este imun la virusi? Simplu, deoarece are un alt mod de a pune lucrurile in parctica si deoarece este mult mai bine construit si conceput. Nu doar ca nu ai virusi si scapi de grija actualizarii antivirusului si a programelor care iti curata sistemul de operare, dar se misca si mai rapid, este cu mult mai stabil, nu se blocheaza, este eficient cu resursele calculatorului si, in ultima vreme, chiar elegant.

Microsoft a dezvoltat o serie de afaceri pornid de la sistemul de operare pe care poporul il cumpara pe bani grei, din ignoranta sau prostie,  fara sa stie/vrea sa stie  ca exista o alternativa cu mult mai buna. De bubele, posibil intentionate ale Windows-ului, profita marile firme care asigura securitatea PC-ului, mai precis cei care au pus la punct aplicatiile antivirus, dar si firmele care iti ofera solutii pentru mentinerea cat de cat functionala a sistemului de operare. Pentru siguranta propriilor date, utilizatorul de Windows trebuie sa cumpere licente la preturi destul de piperate pentru antivirus si alte programe de securitate. Pe Windows aproape totul se plateste si, chiar daca dai o caruta pe bani pentru un soft, nu ai garantata o  buna functionare a respectivului program.

Linux – Ubuntu, Fedora, Open Suse, Linux Mint, Mandriva, Sabayon etc., sunt doar cateva distributii pe care odata ce le incerci iti va fi extrem de greu sa te mai intorci la Windows. De ce? Simplu – nu mai vrei sa pierzi timpul cu ceva ce nu merita!

Nu vei mai dori sa pierzi timpul curatand si eliminand programele care iti sunt pur si simplu bagate pe gat in momentul in care instalezi un soft, reinstaland Windows-ul atunci cand crapa ca din senin si fix cand iti este lumea mai draga. Nu vei mai dori sa astepti pana te fura somnul ca sistemul sa se miste, ca un program sa se instaleze si nici sa faci rugaciuni atunci cand vrei sa rulezi un film la calitate buna. Nu va mai trebui nici  si sa scoti sute de lei din buzunar atunci cand apare o noua versiune a sistemului de operare, care de fapt e versiunea veche peste care s-a cocotat o alta tema, ce iti toaca fara mila resursele calculatorului.

Daca esti satul de pierdutul zilelor in asteptatea functionarii sistemului de operare treci pe Linux.

AFLA SUPLIMENTAR DETALII DESPRE: Ubuntu 11.10 (cea mai noua versiune) Ubuntu 12.04 (va fi lansat in aprilie)

Iti raspundem la intrebarea: „Ubuntu sau Windows, care merita?”

Daca mai ai indoieli citeste si „Prejudecati despre Linux”

# VIDEO UBUNTU