INCREDIBILUL abuz al jandarmeriei


Vezi video aici

Continui sa privesc pozitiv schimbarea de regim care s-a produs in Romania desi, zilnic, descoperim  ca puterea cea noua are acelasi comportament pervers si jegos ca al gurvernelor basescu,  sau cel putin asa reiese din atitudinea si comportamentul unor institutii care se afla in subordinea noului guvern. Este timpul sa luam atitudine, lunile de miere au trecut.

Am aflat cu stupoare ca jandarmeria romana a amendat astazi la Iasi un grup format din 7 persone care strigau lozinci anti ponta, cu 700 de lei. (voi incepe de astazi sa scriu numele actualului premier cu litere mici si ma voi opri doar  atunci cand va adopta un comportament democratic.)

Purtatorul de cuvant al jandarmeriei Iasi a declarat conform gandul.ro ca protestatarii  „Au fost legitimaţi şi amendaţi” pentru tulburarea ordinii publice.

Asadar, suntem o democratie unde se presupune ca cetatenii  beneficiaza de o serie de drepturi garantate de Constitutia Romaniei si de o serie de tratate internationale. Printre aceste drepturi se afla si dreptul la libera exprimare. A huidui,  a-ti scanda opinia referitoare la o persoana publica are legatura cu dreptul cetateanului la libera exprimare.

Ce facem tovarasi din jandarmerie?

Argumentele acestui individ, purtator de cuvant al jandarmeriei – cei ce tulbura sunt cei ce ne huiduie  – sunt sfidatoare la adresa cetatenilor acestei tari. Conform principiului formulat de distinsul purtator de cuvant, aplicat in sens invers, si cei care il aplaudau pe ponta – in numar de 150 de cetateni – ar fi trebuit amendati deoarece intr-un alt mod desigur si ei au deranjat ordinea publica.

Gradul de politizare a jandarmeriei si faptul ca sefii de acolo aplica doar anumite criterii pentru fapte asemenatoare este dovedit clar. Cei ce l-au sustinut pe ponta sunt neamendati iar cei ce l-au huiduit sunt amendati.

Domnule victor ponta, gesul jandarmeriei, comandat sau nu de vreun pupincurist al dvs sau chiar de dvs.  sau, mult mai plauzibil, de un adversar din pdl, nu face decat sa pateze imaginea guvernului. Gestul acetei institutii care se afla sub controlul cabinetului, este de-a dreptul incredibil si loveste direct in premier si guvern deoarece poporul vede, IN CEL MAI CLAR MOD CU PUTINTA, CA INTRE FOSTUL REGIM SI ACTUALUL NU ESTE NICIO DIFERENTA, dar  si ca ambele regimuri isi amendeaza „supusii cand au TUPEUL de a fi impotriva.”

Inca doua trei astfel de gafe si imaginea guvernului va avea de suferit iremediabil, indiferent de bunele intentii pe care presupunem ca le aveti.

Pentru a remedia aceasta situatie este obligatorie demisia conducerii jandarmeriei si anularea amenzilor plus scuze publice. De ce scuze publice? Deoarece jandarmii nici macar nu i-au anuntat pe cei 7 ca i-au amendat, acestora spunandu-le ca le-au fost cerute actele pentru verificari.

DE UNDE PANA UNDE JANDARMERIA ROMANA SE COMPORTA ASA DE ODIOS SI SMECHERESTE? DE CE ISI PERMIT ACESTI INDIVIZI SA CALCE BUNUL SIMT SI LEGEA IN PICIOARE? Din  aceste motive, si din foarte multe altele, este extrem de oportuna desfiintarea acestei instututii publice.