INCREDIBIL!!! Imaginea MORTII pe Facebook si YouTube


Romania anului 2012 este invadata, cotropita de  senzational, un senzational de un perfect prost gust si incredibil de rau inteles si perceput, care iti intoarece stomacul pe dos si te face sa te intrebi daca mai exista oameni educati in aceasta tara, daca mai sunt romani cu cei 7 ani de acasa sau, mai rau, daca au existat oameni civilizati aici, pe acest pamant. In fond,  cei ce vand senzationalul, aflati in goana  dupa bani, au gasit aici un teren fertil (o lacuna in educatie) unde au  prins radacini. Acum  depinde – fiecare intelege civilizatia dupa cum  doreste…

In goana dupa publicitate, fie negativa, fie pozitiva,  din nestiinta, nesimtire sau pur si simplu din prostie, extrem de multi  romani trec cu mult granita bunului simt, a normalului, a civiliatiei si ajung in zona  grotescului. Exemplu negativ primim zilnic de la politicieni, asazise vedete, oameni din media sau de la simplul cetatean, care ar fi in stare sa faca orice pentru a intra in atentia celorlalti, a publicului doritor de senzatii tari….  Moda senzatioanlului, a imaginilor tari, menite sa socheze, a prins la romani. In mediul virtual, Romania se prezinta prin morti, curve si politica. Era sa uit de manelisti – cata frunza, cata iarba.

Practic, in  tarisoara noastra este la moda un fenomen extrem. Romanii au ajuns sa fotografieze si sa isi filmeze mortii  (din familie, cunoscutii, necunoscutii), nimic nu scapa din raza aparatului de fotografiat, a camerei de luat vederi,  sau a telefonului mobil „performant” fabricat in China si de marca vestica. Multor romani  le place sa se impresioneze reciproc urcand pe internet imagini sau clipuri cu morti. S-a umplut internetul de imaginea hidoasa a mortii, in toate ipostazele si sub toate formele ei!

Pe langa inregistrarea inmormantarilor (cu tot alaiul de tipete, plansete, urlete si bocete), romanul a prins si gustul imortalizarii si impartasirii online a modului in care isi tortureaza cu barbatie animalele, sau a modului in care isi cara pumni, scuipa, injura, vorbeste golaneste,  fura, conduce masina cu picioarele pe ritm de manele cu viteza dementa pe contrasens etc. Romanul se vrea vedeta si nimic nu ii sta in cale! DESIGUR, EXSITA SI EXCEPTII – rare.

Internetul este plin de morti, poate si din cauza ca moartea este aducatoare de audienta, „Like-uri”, comentarii sau ‘share-uri”. O scurta cautare pe Google, YouTube sau Facebook va va da fiori in mod garantat (click aici, aici, aici, sau aici pentru a vedea cateva clipuri pline de viata, cu morti, pe YouTube – am decis sa nu pun imagini chiar asa de explicite ci doar link-uri).

Fenomenul fotografierii mortilor  a ajuns insa si acolo unde te astepti mai putin – lumea bisericii, care este perceputa a fi educata. Oameni ai bisericii cred de cuviinta ca este important sa urci imagini cu morti pe Facebook, loc in care se face si pomenirea mortilor. Pe profilul unui domn ( respectivul a urcat o imagine cu o maicuta moarta), care, dupa toate aparentele, are o legatura puternica cu „mediul divin,” am gasit o imagine care face „toti banii”, dar care iti taie pofta de mancare si te trimite in lumea gandurilor.  Cine stie, poate acesta a fost si scopul.

Nu pun in discutie motivele  sau argumentele personale pe care fiecare le are pentru a posta imagini cu oameni morti, totusi un pic de respect pentru ceilalti, inclusiv pentru mort, un pic de bun simt si autocenzura nu ar strica. Facebok si  YouTube nu sunt site-ri dedicate postarii unor astfel de imagini. Iti respecti prietenul, cunostinta trecuta in nefiinta prin pastrarea unor imagini (in minte sau pe un mediu de stocare) din mamoentele in care era in viata, nu cu imagini in care ii apare trupul neinsufletit, in pragul descompunerii. In fond, vrem sa ne amintim de cei morti „atunci cand erau vii” sau atunci cand erau in cosciug?

ACCESATI RESPECTIVA FOTOGRAFIE si implicit (profilul facebook al celui care a postat-o)  AICI 

Imaginea MORTII pe Facebook

Captura de ecran - Imaginea mortii pe Facebook

Captura de ecran – Imaginea mortii pe Facebook

Reclame