Mai rau CA ANIMALELE!!! Nastase a fost MALTRATAT de politisti dupa ce s-a impuscat!


Imagine

UPDATE: declaratile complete mai jos (sursa: Jurnalul National)

Unui om impuscat, ranit,  primul gest pe care il faci este sa ii acorzi primul ajutor, indiferent despre cine este vorba. Corect?! Detalii incredibile despre comportamentul securist, bascalios si violent, al politistilor veniti sa „il salte” pe fostul premier, ca sa ma exprim in limbajul de specialitate, ies la iveala din surse oficiale. Pe multi ii va soca, dar cei mai numerosi vor hahai inconstienti bucurandu-se tamp la raul altuia fara sa constientizeze ca, daca lui Adrian NASTASE i s-au intamplat aceste lucruri, unui om obisnuit, imi este groaza ce i se poate intampla atunci cand intra in contact cu vreun „agent ale legii”. Ati vazut ce ati patit dragi romani cu jandarmii prin decembrie..

Politistii trimisi pentru a-l aresta pe fostul premier, se transforma rapid din „eroi salvatori” ai fostului premier, dupa cum au fost prezentati de presa basista, in persoane acuzate de un comportament cu  tente specifice fostei securitati, inuman si total neadecavat. Slava Domnului, avem destule specimene prin politia romana, platite cu bani grei, relicve ale unei mentalitati securiste care nu dau doi bani pe „civili”…

Ziua news prezinta declaratiile date de Dana Nastase si de Andrei Nastase imediat dupa incident. Aflam conform acelor declaratii, citate de Ziua News si Jurnalul National ca:

Subsemnata Daniela Năstase, soţia lui Adrian Năstase, arăt următoarele:
În seara zilei de 20.06.2012, la domiciliul comun din strada Zambaccian Bucureşti, în timpul procedurii de arestare a soţului meu pentru executarea pedepsei, după ce acesta s-a împuşcat, poliţiştii au discutat despre ducerea lui la spitalul penitenciar Jilava, dar starea sănătăţii sale nu a permis acest lucru, astfel încât a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca. În dimineaţa zilei de 21.06.2012, înainte de a intra în operaţie, soţul meu mi-a comunicat că, după ce s-a împuşcat, poliţiştii prezenţi în cameră i-au pus cătuşe la mâini, l-au lăsat întins pe jos fără nicio manevră de prim ajutor, situaţie care a durat până la sosirea echipajului medical, când i s-au scos cătuşele”.

Fostul premier a ajuns si batjocura politistilor desi acesta se afa intr-o situatie in care tovarasii legii nu ar fi trebuit sa il umileasca. Conform declaratiei lui Andrei Nastase

Subsemnatul Năstase Andrei, fiul lui Adrian Năstase, arăt următoarele
În seara zilei de 20.06.2012, la domiciliul nostru din strada Zambaccian, Bucureşti, în timpul procedurii de arestare a tatălui meu pentru executarea pedepsei, am auzit un zgomot puternic şi am intrat, împreună cu un poliţist, în camera unde se aflau tatăl meu şi un alt poliţist. L-am văzut pe tatăl meu întins pe spate pe covor, cu o rană sângerândă în zona gâtului şi având fixate cătuşe la mâini. Poliţistul care se afla cu el în cameră striga la tatăl meu: „să-ţi fie ruşine! să-ţi fie ruşine!” Până la sosirea echipajului medical, poliţiştii prezenţi în cameră nu au acordat primul ajutor tatălui meu care s-a aflat în continuu întins pe spate pe covor, sângerând în zona gâtului şi fiind imobilizat cu cătuşe la mâini. După sosirea echipajului medical tatăl meu a fost percheziţionat corporal de poliţişti, iar apoi, la cererea expresă a personalului medical, poliţiştii i-au scos cătuşele de la mâini. Un alt poliţist, intrând în cameră odată cu echipajul medical, i-a spus poliţistului care îl încătuşase: „bine că nu te-a muşcat”. Poliţiştii au refuzat să ne comunice mie şi mamei mele locul unde urma să-l transporte pe tatăl meu. Am aflat această informaţie doar de la echipajul medical. Transportul tatălui meu s-a făcut cu ambulanţa, un poliţist a insistat să fie prezent în ambulanţă. Iniţial, personalul medical a refuzat, argumentând că în ambulanţă nu se pot afla decât pacientul şi personalul medical. Eu însumi am fost refuzat, deşi am solicitat să fiu în ambulanţă, alături de tatăl meu. Poliţistul respectiv a afirmat că dacă nu i se permite să fie în ambulanţă, nu va permite transportul tatălui meu cu ambulanţa, ci el va fi dus cu maşina poliţiei. Precizez că maşina poliţiei aflată la faţa locului nu avea niciun fel de dotare medicală. Faţă de această poziţie intransigentă a poliţistului echipajul medical a fost silit să accepte prezenţa lui în ambulanţă pe durata transportului tatălui meu la spital, pentru a-l păzi. Eu m-am deplasat în spatele ambulanţei, cu maşina proprie. Ceilalţi poliţişti au circulat cu maşina poliţiei.”

Asadar, avem de-a face in politie cu niste indivizi (putini sau multi habar nu am) care daca te vad pe moarte (ei nu aveau de unde sa stie cat de grave erau ranile acestuia) iti pun catusele, te maltrateaza si te mai si umilesc. Apropo, ce diferenta este intre tortura si acest comportament al politistilor?!! Nu cred ca animalele in jungla ar proceda cum ati procedat voi! Vi se parea ca Nastase putea sa sara pe voi, sa va si bata la fundul gol, de l-ati incatusat!? Vi se parea ca zburda prin camera de fericire de l-ati luat la misto?

Cum reactioneaza un profesionist in politia romana, domnule ministru, sau, mai coarect, cum ar trebui sa reactioneze? Daca te vede jos intr-o balta de sange iti mai trage si cateva ca sa fie sigur ca nu mai reprezinti o amenintate?

Demisia celor doua persone care l-au maltratat pe fostul premier, este absolut necesara. Scuzele  publice, la fel.