ROMANIA, TARA CENZURII! ? Site-ul Vplay.ro C E N Z U R A T de RDS&RCS?


Imagine

Tot mai multi utilizatori ai site-ului vplay.ro se plang de imposibilitatea de  a urmari in conditii optime clipurile postate pe unul dintre cele mai mari site-uri de video sharing din tara. Coincidenta sau nu, nemultumitii utilizeaza retelele de internet apartinand RDS&RCS. Reclamatiile sunt  sunt mult prea numerose pentru a nu fi luate in seama.

Daca acest lucru se confirma atunci asistam la un act de cenzura clar. Intrebarea legitima care se pune este de ce majoritatea celor care acuza imposibilitatea de a accesa in conditii normale vplay.ro sunt clienti ai RDS&RCS din intreaga tara? A devenit RDS&RCS O INSTITUTIE CARE, FARA JUSTIFICARE, IMPIEDICA UTILIZATORII SA ACCESEZE LIBER INTERNETUL?

In alta ordine de idei, se intampla, din ce in ce mai des,  ca utilizatorul de internet al RDS&RCS sa nu mai poata urmari transmisia online a anumitor posturi de stiri romanesti . Acestia sunt intampinati, din ce in ce mai des,  de mesaje prin care sunt anuntati ca banda acordata fluxului video a fost depasita (ceva asemanator). Nu contestam traficul destul de mare care se inregistreaza insa compania ar trebui sa stie ca problemele tehnice pe care le are i se datoreaza exclusiv. Clientul plateste anumite servicii care incep sa scartaie. Cum stiti sa incasati abonamentul, care nu este deloc ieftin, trebuie sa stiti, dragilor de la RDS&RCS, sa oferiti si calitate, iar daca cenzurati, sa faceti public acest lucru alaturi si de o motivare. Politica betelor in roate nu trebuie sa mai fie tolerata in Romania secolului XXI.

O pozitie oficiala a acestei companii in privinta problemelor intampinate de utilizatorii vpaly.ro pe retelele sale de internet este imperios necesara.

Daca RDS&RCS se preteaza la mici golanii, directorii acestui mamut ar trebui sa stie ca cenzura de orice tip este interzisa de Constitutia tarii dar si faptul ca poate fi data in judecata de clientii nemultumiti. Daca compania considera ca are prea multi clienti atunci sa ne spuna, sunt sute de alternative.

PS: Problema expusa mai sus o intampin si eu de cateva ziele  bune. Site-ul poate fi accesat insa clipurile video refuza sa se incarce – YouTube functioneaza insa excelent – asta ca sa nu ziceti ca poate nu ai „viteza”. Surpriza a venit cand am aflat ca unii dintre colegii mei care erau clienti ai Romtelecom sau UPC, NU SE CONFRUNTAU CU ACEASTA PROBLEMA, ei vizionand acele clipuri in conditii ideale desi aveau o viteaza de trafic cu mult mai redusa decat cea de care beneficiam eu. DECI …