„DECLARATIE DE RAZBOI” la adresa Romaniei?


Imagine

Incercam sa elucidam o enigma. Niels Schnecker a declarat astazi la Antena 3 ca amestecul  Ungariei in treburile interne ale Romaniei, ar fi fost perceput, in trecut, ca o declaratie de razboi la adresa tari! Asa sa fie?

Basescu a reusit sa se mentina la putere pe 29 iulie, fie ca dorim sa acceptam acest lucru sau nu si cu ajutorul numeroasei comunitati maghiare din Romania. Aceasta, din ratiuni pe care nu vreau sa le comentez, a decis sa boicoteze referendumul prin neprezentare, ascultand indemnul  premierului maghiar, facut pe data de 28 iulie, de nu merge la vot. Aceasta situatie, repet, l-a favorizat pe basescu.  Nu vreau sa se inteleaga ca ii consider  pe maghiari vinovati de esecul referendumului. Nevalidarea acestuia se datoreaza comportamentului celor care au decis sa absenteze. Daca romanii  ar fi dorit validarea, referendumul ar  fi fost validat si fara prezentare niciunui  cetatean  roman de origine maghiara. Romanii sunt cu mult mai numerosi decat maghiarii, asta daca privim situatia din punct de vedere etnic.

Revenind la subiect, nu putem trece neobservata imixiunea statului vecin si prieten in treburile interne ale Romaniei,  precum si ajutorul dat basescului de viktor orban. Intrebarea este cu ce pret? Cu ajutorul prietenului sau, viktor orban  si a udmr-ului,  basescul a reusit sa determine doua milioane de etnici maghiari sa nu voteze.  Faptul este vizibil din cosmos – judetele codaje la vot sunt cele  in care comunitatea maghiara este numeroasa.

Se vehiculeaza ideea ce sustine ca este pentru prima data in istoria acestui stat cand transilvanenii, urmasii lui Avram Iancu, au ascultat de o comanda venita de la Budapesta!  Ma intreb care este pretul pe care Romania, si nu basescul, il plateste in schimbul acestui ajutor dat de premierul maghiar. Ce alte cedari mai urmeaza si pana unde poate merge basescul? Este cert  faptul ca basescul s-a mentinut, pana acum, la putere prin cedari repetate si periculoase facute in fata udmr-ului. S-a ajuns in situatia incredibila ca etnicii maghiari de la noi sa beneficieze de mai multe drepturi decat beneficiaza romanii in propria lor tara sau romanii din Ungaria.

Cedarile suscesive ale politrucilor  regimul basescu in fata liderilor din udmr nu fac decat sa slabeasca puterea ROMANIEI, SA ALIMENTEZE EXTREMISMUL, URA INTRE ETNII, SI NU IN ULTIMUL RAND, MAI DEVREME SAU MAI TARZIU, SA NE PUNA IN FATA UNUI FAPT INCREDIBIL. MAGHIARII ISI VOR DECLARA AUTONOMIA TERITORIALA, IN FATA UNEI AUTORITATI ROMANESTI  INEXISTENTA IN TRANSILVANIA. Daca acesta situatie mai continua, atunci Romania pe care o stim astazi va inceta sa existe. Dupa cum istoria a arata, niciun stat care ni se declara prieten, nu va lua partea noastra.

Amestecul unui stat in treburile altuia, nu declanseaza decat tensiune. Cand acest amestec este cerut de cineva din interiorul statului, la un nivel asa de inalt, acest lucru se numeste TRADARE! Ungaria si-a facut un prost obicei, de ceva vreme incoace, din a interveni si a se amesteca in treburile interne ale unor state vecine. Scopul il stim. Favorita este  Romania. Acest  fapt, ce duce la accentuarea starii de tensiune in tara, tensiune  care, vrem nu vrem,  va exploda la un moment dat.  Atunci,  Dumenezeu sa ne ajute.

Ps: Sunt invidios pe unitatea care exista in comunitatile ocuite  de romani de etnie maghiara.