Romania – RAZBOI CIVIL?


Imagine

sursa fotografie – blogul Capitalism pe Paine

Ziaristii moguluilui pocait – Patriciu – patronul cotidianului Adevarul, ziar care in ultima vreme este la fel de pro basescu precum b1tv, au impuscat un titlu halucinant, la un articol cu bataie precisa spre „diavolul”– USL. Titlul articolului suna cam asa:

Rezerviştii colonelului Dogaru, ultimă armă a USL: „Dacă referendumul va fi invalidat, vom ieşi în stradă şi vom declanşa haosul!”(click pentru al citi)

Stimabilii ziaristi il citeaza pe domnul colonel Dogaru, lucru pe care il fac si eu prin preluarea citatului:

 „În cazul în care Curtea Constituţională va decide să invalideze referendumul, noi nu vom sta cu mâinile în sân. Vom chema la nesupunere civică, ieşiri în stradă, neplata impozitelor, nesupunerea la citaţii, tot ce este nevoie. Din moment ce insituţiile statului nu mai funcţionează, înseamnă că trebuie făcut ceva. Vom ieşi în stradă şi vom declanşa haosul. Şi aşa ţara este cuprinsă de haos. Mai rău decât acum nu se poate.”

Cu atle cuvinte, putem asocia acest „haos” cu un razboi civil? Voi  ce ziceti?

Conform Wikipedia,  „războiul civil” este:

un conflict armat în care facțiunile aflate în conflict sunt segmente ale populației aceleiași țări, imperiu sau diviziune politică. În general, aceste războaie au ca sursă lupta pentru controlul puterii în stat.

Eu zic ca este egala cu zero probabilitatea izbucnirii unui, sa zicem, a unui razboi civil,  sau a unor puternice lupte de strada intre sustinatorii basescului si cei a USL-ului. Nu cred ca mai doreste nimeni sa moara pentru asemenea „deziderate”. In fond, credulii mor si golanii se imbogatesc dupa urma lor – Revolutia din 89 este un exemplu.

PS – modul in care este redactat articolul este jenant pentru un ziar de rangul cotidianului „Adevarul”. Articolul este pe fata impotriva USL, a diabolicului USL – mai precis -,  si plin de dragoste, insinuata, la adresa preafericitului basescu(l).