O molima ucide Romania!


Imagine

sursa fotografie : ecomagazin.ro

Romania se confrunta in acest moment cu o epidemie mortala si incurabila.  Boala a  aparut  de ceva vreme, cam de cand a aparut si acest stat. Epidemia este intretinuta de faptul ca politrucii  nu pun accentul pe educatie, care este singura modalitate de a responsabiliza oamenii  si de a salva acest popor. Bataia de joc  asupra educatiei  se reflecta in calitatea unui popor si, vrem nu vrem, adevarul este ca suntem un  popor mediocru, cu cateva varfuri, dar atat. Poporul, in esenta, este mediocru sub toate aspectele. Nu eu spun acest lucru, ci rezultatele acestui popor, modul in care arata tara. Ce-i drept, javrelor din politica le convine ca poporul sa fie cat mai prost, sa nu isi puna intrebari, sa nu reactioneze, dar sa puna botul la prostiile lor si sa ii voteze. Pe termen lung, disparitia ca stat si ca popor sta scrisa pe fruntea noastra.

Daca mai abramburiti educatia, politrucilor,  nu o sa mai aveti un stat pe care sa il conduceti.

Aceasta molima  infecteaza in principal oamenii fara educatie, fara valori morale si principii, fara pretentii de la viata, fara intentii bune, iresponsabili,  mediocri, genul  “gica contra”, fara un minim de cultura dar cu satisfactia de a pune bete in roate altuia, care fug de concurenta, de examene,  care inseala, aburesc, mint si fura, care si-ar vinde parintii pentru o bere, pupincuristii, cei fara coloana vertebrala, smecherii, zeflemitorii, mistocarii, etc . Pe toti acestia ii vom numi plante – nu este o denumire  prea inspirata si imi cer scuze de la adevaratele plante

Un om responsabil, cu un minim de bun simt si cultura, cu pretentii de la viata si de la el, care nu traieste doar pentru a bea, a manca, a se goli la wc si a se reproduce, nu face nimic din tot ce am scris mai sus. Sunt putini acesti oameni, extrem de putin si pe cale de disparitie in tara.

Plantele sunt cei care urmeaza turma de fiecare data, care voteaza un presedinte pentru ca rade, glumeste, bea si apoi conduce masini, care danseaza din buric, care isi bate nevasta, care ii ataca pe cei care ii sunt superiori din punct de vedere al educatiei – intelectualii – , care hahaie zeflemitor, care se vrea sef si se amesteca  in toate fara sa aiba nici cel mai mic habar. In fond, plantele isi aleg un presedinte dupa chipul si asemanarea lor. Cam 70% din populatia tarii – ii includem si pe cei care nu merg la vot – intra in aceasta categorie.

Sa ne aducem aminte cat de apreciat era chiorul cand isi batea joc de medici, de profesori, de intelectuali, cand spunea ca Romania nu are nevoie de filosofi, ci de instalatori si tinichigii. Cate plante nu erau in culmea orgasmului „ intelectual” cand vedeau ca basescu are curajul de a lovi in toti cei ce repezinta elita acestei tari, pentru simplul motiv ca a facut ceea ce visau ei sa faca, ceea ce ar fi dorit ei insisi sa faca? Plantele isi constientizeaza esecul, dar lenea invinge mereu. Pentru ele este mai simplu sa pui esecul in spatele altora, desigur ele niciodata nu au nicio vina. Este o fuga de raspundere ca in filmele horror si o lamentare in groapa cu rahat incredibila in acest stat. Si totul pleaca din familie, de la educatia primita.

Plantele sunt cei care arunca bidonul de suc pe jos la un metru de cosul de gunoi,  care traverseaza strada la 10 metri distanta de trecerea de pietoni, care scuipa pe strada, care injura, care dupa ce merg la padure, la gratar, lasa un adevarat macel in urma, care asculta manele la maxim noaptea la ora doua, care fac tot posibilul de a iesi in evidenta fara sa ofere nimic ci doar poluare etc..

Plantele sunt acei indivizi care se vand pe nimic, care incearca sa te prosteasca pe fata, care iti spun ca cioara de pe gard este un caine, care se lupta cu pixelul albastru.

Politic, plantele incearca sa te duca in eroare, sa te prosteasca. Sunt uimit cat de usor se prostitueaza intelectualii basisti, cum sfideaza ei, cum se compromit – pe bani grei probabil sau din cauza ca sunt santajabili -, pentru a-i lua apararea acestui individ. Sunt uimit cum masele populare basiste nu aduc argumente atunci cand il sustin, nu sunt verticale. Sunt uimit  de modul in care mint, inseala, spurca totul in cale. Cate milioane de basisti sunt?

Poporul roman de astazi este rezultatul educatiei primite de la inaintasi. Ii acuzam pe tineri ca sunt un dezastru. Intrebarea mea este cine le-a dat educatie, cine i-a format ca „dezastru”. Nu cumva parintii, familia lor, sunt responsabili, altfel spus, chiar cei care acuza!? Desigur se vor trezi multi sa dea vina pe scoala. Dar ce poate face scoala cand parintii nu fac nimic pentru  a-si tine sub control urmasii, pentru a-i educa si responsabiliza? In unele cazuri, familiile ii incurajeaza la rau.

PS: O MAI FI EXCEPTII DE LA REGULA, NU BAG MANA IN FOC …