BRUTAL!!! O metoda barbara de furt. Romania evului mediu!


stop blog Proiect Romania

stop blog Proiect Romania

Romania secolului XXI este senzationala! In timp ce oamenii de stiinta au descoperit „Particula lui Dumnezeu” si cancerul este aproape de a fi invins, la noi in tara se petrec lucruri si mai incredibile. Romania dovedeste inca o data ca este fascinanta intr-un sens brutal si primitiv!

Am gasit pe Facebook dar si  pe un forum –  am  si auzit de la diverse persoane care au asistat la genul de evenimente pe care il aduc in discutie – detalierea unei metode brutale de furt inventata de romanii nostri.  Poti fi lasat fara sacosa/bagaje in mijloacele de transport in comun, in parc, in gari in magazine sau oriunde extrem de rapid. Un cetatean revoltat care, din cate se pare a asistat la o astfel de intamplare,  descrie episodul. Eu voi face un mic rezumat.

In scena intra un roman umil cu sacose – aflat intr-un loc aglomerat si de preferinta strain locului de bastina –  si un hot, de preferinta de varsta a treia, sau mai in varsta decat victima,  plus o mica gasca de sustinatori (optional).

Indiferent unde te afli, daca ai o sacosa voluminoasa la tine si pari ca nu esti de acolo ci din mediul rural sau din alt oras, te poti trezi ca cineva trage din senin de sacosa sau geanta ta strigand, spre marea ta uimire, ca din gura de sarpe, ca este sacosa lui si ca tu i-ai furat-o. Cu alte cuvinte hotul striga hotu!

Pana omul isi revine din soc hotul poate sa castige lupta, mai ales daca prin jur are si ceva complici care sustin ca sacosa este a lui si nu a ta. Succesul hotului si a complicilor este garantat mai ales daca acestis  reusesc sa isi atraga strada de partea lor. In Romania exista tendinta de a da dreptate unui om, indiferent despre ce este vorba, daca acesta are o varsta respectabila  care ii aduce automat si increderea celorlalti. Scenariul are toate sansele de reusita deoarece hotul este de fiecare data un cetatean umil imbracat saracacios dar in varsta! Cu CINE VA TINE STRADA? Cu „batranul” respectabil care sustine ca tu i-ai furat sacosa, sau cu proprietarul sacosei, mai ales daca acesta este mai tanar si, posibil, imbracat saracacios?

Recomandam prudenta maxima!