DE CE BOR NU ACCEPTA PRACTICA INCINERARII! CAT PIERDE BISERICA?!


423327_461168103939527_335696356_n

sursa imagine: Facebook – Romania in scandal.

DA LIKE PAGINII FACEBOOK „CETATENII UNITI

Este condamnabil, necrestinesc, incredibil, ilogic, si inuman gestul BOR de a nu permite oficierea slujbelor religioase in cazul celor care aleg incinerarea. Este o sfidare la adresa celor care se considera crestini ortodocsi, UN ABUZ.

Decizia BOR dovedeste un primitivism   nemaivazut, un prost gust si  o ignoranta absolut incredibile, o incapacitate de adaptare naucitoare si un radicalism anormal. Inca odata BOR se scalda intr-o mentalitate caracteristica evului mediu si dovedeste ca nu poate, sau  nu vrea sa se adapteze la prezent.

Unde sunt bunul simt, cumintenia, bunatatea, intelegerea, toleranta pe care acesti indivizi, cocotati in fruntea institutiei numita BOR, ar trebui sa le manifeste in cazul deciziilor luate de catre oameni? Probabil s-au pierdut toate acestea in cazul  preotilor “de rit modern”, in palatele in care isi duc veacul, in luxul pe care il manifesta si in magarusii de zeci de mii de euro cu care se deplaseaza. In paranteza fie spus, nu am vazut preot tanar fara o masina cumparata in primul an de “serviciu” dar inginer, profesor, medic, am vazut fara masina chiar dupa mai multi ani de serviciu.

Sa ne raspunda mai marii BOR, cate religii, inclusiv crestine, nu accepta practica incinerarii? Care sunt argumentele, logice, clare, de bun simt si nu jigniri ale inteligentei, pentru care BOR refuza practica incinerarii?

CE PIERDE BOR DACA REFUZA PRACTICA INCINERARII?

Bani, foarte multi bani plus o presupusa scadere a influentei in randul enoriasilor! Nici nu ne duce pe noi mintea sa banuim macar, cati bani castiga biserica in urma industriei mortii.

O inmormantare clasica costa cateva mii de lei in timp ce costurile incinerarii sunt mult mai mici, cu mult mai mici. De pierdut au si micii “industriasi” care capuseaza aceasta industrie  a mortii, dar cel mai mult pierde biserica. Acestea sunt motivele pentru care incinerarea nu este agreata de capii BOR. Plecand de la administratorii cimitirilelor, gropari, dascali, preoti, toti au de pierdut din puct de vedere financiar daca aceasta practica a incinerarii s-ar extinde. Lumea nu ar mai cumpara locuri de veci, nu ar mai plati taxe la cimitire,  ar mai rari “donatiile obligatorii” catre biserica iar mii de firme de pompe funebre ar disparea.

Trebuie spus extrem de clar ca nu exista in Biblie niciun text care ar interzice explicit aceasta practica. Trupul, fie ca este inmormantat, fie ca este ars tot in pamant se duce, termenul „pamant” avand in biblie sens metaforic, precum au si cele 6+1 zile in care Dumnezeu a creat tot ce exista, vazut sau nevazut. Asta in cazul in care s-ar aduce ca argument pasajul biblic in care Dumnezeu ii spune omului „din pamant ai fost facut si in pamant te vei intoarce”.

In India, pentru a da un exemplu, cadavrele  credinciosilor sunt arse, trupurile marinarilor sunt aruncate in mare in cazul in care sfarsitul a venit pentru unii in misiune, si nicio biserica nu mai face circul asta de prost gust.

Ba mai mult, lumea civilizata incurajeaza incinerarile.

TARE MA TEM CA BISERCA NOASTRA O DA PE STIRI SI DECIZII DE TIP “LIBERTATEA”

Care este tactica bisericii?

Este o tactica simpla, stupida, dar de efect pentru mase: inspaminatarea, bagatul in “lichituri” a celor ce se gandesc la incinerare, precum si a familiilor lor. De aici au aparut sfidarile la adresa inteligentei si inbarligaturile emise de capii bisericii care induc ideea ca prin arderea trupului omul isi ucide sufletul, sau alte bazaconii de acest gen, care prind la publicul otv SI PENTRU CARE NU EXISTA NICIO DOVADA!

Ma intreb de ce capii BOR nu reactioneaza la fel de decis si pentru stoparea:

– „jefuirii” enoriasilor prin “actul donatiei”, mai mult impus la nivel social decat benevol?

– preotilor care au si alte afaceri fara nicio legatura cu harul pe care se spune ca l-au primit?

– manastirilor care darama casele oamenilor pentru simplul motiv ca au acte de proprietate pe pamantul de sub gospodariile acestora

De ce BOR nu:

-isi determina preotii sa fie mai smeriti (masini, vile, lux sfidator care vin in contrast cu invataturile divine, cu modelul pe care ei ar trebui sa-l reprezinte in fata credinciosilor)

– foloseste “tonele” de aur in scopuri cu adevarat caritabile si aplica „pilda talantilor ” in sens strict material, adunand avutii greu de imaginat pentru noi, simpli muritori

MAI LASATI LUXUL SI SFIDAREA CA VA BATE DUMNEZEU, PREACUCERNICILOR, PREASFINTITILOR (intre voi), PREAFERICITILOR.

Nimic din ce-i cu „prea” in fata nu e bun..

TU CE CREZI?

224838_461167837272887_1669353149_n

sursa imagine: Facebook – Romania in scandal.

Cetatenii uniti

Cetatenii uniti