S-a dublat pretul luminii!! O MASURA FARA PRECEDENT!


images

Cu siguranta multi dintre cititorii acestui blog ar dori sa afle ca, de cateva saptamani bune, pretul luminii s-a dublat. Plagiindu-i pe  comerciantii romani  moderni, care cresc preturile – dar nu le dubleaza- atunci cand suntem in preajma sarbatorilor, capii bisericii – in spiritul crestinesc al Craciunului – au ales sa dubleze pretul luminii inainte de sarbatori – ca doar putem fi si noi mai smecheri decat bisnitarii. Binenteles, presa nu a relatat. Mai precis, pentru a nu exista confuzie, vorbim despre lumina “sfanta” care este din ce in ce mai scumpa. Ce sa-i faci, mai nou, conform BOR, credinta in Dumnezeu te costa, ca doar totul costa si sunt atatea guri de hranit, ca sa il aducem si pe Caragiale in joc. Pentru a fi si mai clar, pretul lumanarilor a ajuns de la 50 de bani la un leu.  (in Bacau, ca tot am fost in trecere.)

Stau si ma intreb ce fenomen paranormal a cauzat dublarea pretului lumanarilor, ce cataclism o fi distrus vechiul pret. Stau si ma ma intreb cui i se mai adreseaza aceste lumanari si cat de gandita a fost aceasta masura draconica. Cine isi va permite sa dea pentru 5 lumanari 5 lei?

Probabil excesiv de (a se citi prea) “cucernicii” capi ai aceste institutii lumesti au crezut ca le-a pus Dumnezeu mana in cap si vor dubla profitul (inainte de sarbatori ) care se obtinea din vanzarea lumanarilor. Cei drept, si biserica trebuie sa aiba profit, ca doar asa cere dreapta credinta in economia de piata.

Acum, sa revenim la subiect. Cu siguranta persoanele care vor mai trece pe la biserica sa mai aprinda lumanari vor veni cu lumanarile cumparate din comet, cu 90% mai iftine.

As vrea sa imi raspunda un cap al bisericii, ca sa nu mor prost…

De unde pana unde preturile astea?

Daca, prin absurd, Iisus ar vizita un astfel de “lacas sfant” care ar fi reactia lui? Se stie ca El a fost  impotriva transformarii bisericilor in centre comerciale, iar despre obtinerea de profit din credinta…

Ca tot veni vorba de profit, ce scuza vor avea sufletele capetelor bisericii cand se vor infatisa in fata Domnului si vor fi intrebati de ce l-au vandut pe Iisus.