Nori negri se aduna deasupra Romaniei! TARA ESTE IN PERICOL?


Cotidianul “Adevarul” publica declaratiile incredibile ale unui fost deputat moldovean – Andrei Safonov – actualmente “analist politic” la Tiraspol. Acesta este autorul unor mizerii anti romanesti ce nu ar trebui lasate nesanctionate.

Trebuie mentionat ca in foarte multe cancelarii ale lumii, scenarii care vizeaza reimpartirea sferelor de influenta si reasezarea granitelor sunt discutate extrem de des. Dupa cum probabil ati realizat, Rusia, alaturi de ceilalti vecini ai Romaniei sunt, mai mult sau mai putin, implicati. Acest asazis analist reprezinta vocea unor grupari destul de importante din Europa. Faptul ca tovarasul a grait este un lucru bun, mai aflam si noi, cu aceasta ocazie, ce se mai urzeste pe la Moscova, Kiev, Tiraspol etc. la adresa romanilor si statului romanesc. Daca va imaginati ca Rusia, Ucraina, Ungaria s-au potolit, va inselati amarnic…

Distinsa “personalitate” expune intr-un articol postat pe nr2.ru si preluat de adevarul.ro ideile marete ale unor dementi si ale acolitilor acestora – credeati ca nu exista si ca nu au puterea ? – care nu au ce cauta intr-o lume civilizata. Safonov este exponentul unor planuri pe care anumiti lideri din Rusia, Ucraina, Ungaria, Bulgaria si Republica Momldova le au la adresa Romaniei. Tovarasul sustine, nici mai mult nici mai putin, ca „Distrugerea României este o cauză nobilă”. Sarpele nu ezita sa scoata in evidenta si modul in care, dupa umila sa parere, ar trebui sa dispara Romania, dar si avantajele nete pe care cucernicii nostri vecini le-ar avea (deci, toata lumea buna ar avea de castigat din afacere, mai putin romanii …)

…astfel, Moldova de peste Prut ar putea fi stat separat sau să se unească cu Republica Moldova, dar fără Transnistria. Ucraina ar urma să-şi extindă teritoriul încorporând regiunile unde locuiesc ucraineni, iar Moscova ar putea institui un patronaj asupra minorităţii ruse din România. Ungaria are tot dreptul de a prelua „pământurile istorice”, adică Transilvania, iar Bulgaria o parte din Dobrogea. Astfel se creează premise pentru restabilirea Valahiei, care poate chiar reveni la monarhie, dar nu în persoana regelui Mihai I…

Aceste planuri au sanse mari de izbanda. Intrebati-va ce crede populatia rusa, maghiara, bulgara, ucrainiana despre Romania – sau mai bine zis cum sunt influentante aceste opinii de liderii politici din aceste state. Ramaneti socati!

Planurile diabolice ale unor vecini ai Romaniei, vecini care, intre noi fie vorba, ne cam vor disparitia ca stat, te trimit cu gandul la o mentalitate pe care o consideram de mult apusa, dar care, din cate se pare, traieste, mai mult sau mai putin, disimultata si bine-mersi. Aceasta mentalitate a dus la moartea a sute de milioane de oameni in decursul istoriei.