COPLATA REVINE !!! GENOCID SAU NU?


Daca dai click pe poza ajungi pe Facebook unde esti rugat sa DAI SHARE. In acest mod informezi dobitoacele care ne conduc ca NU SUSTII COPLATA!

Daca dai click pe poza ajungi pe Facebook unde esti rugat sa DAI SHARE acestei imagini manifest. In acest mod  ii informezi pe cei care ne conduc ca NU SUSTII COPLATA!

POTI PROTESTA SI TU IMPOTRIVA ACESTUI NOU BIR! 

Daca dai click pe poza de mai sus sau chiar pe acest link ajungi pe Facebook (pe pagina Cetatenii Uniti) unde esti rugat sa DAI SHARE acestui afis de campanie. In acest mod informezi politicienii care ne conduc ca NU SUSTII COPLATA!

O masura luata, apoi amanata pe timpul cand basescu era si pres atotputernic si premier si ministru si femeie de serviciu, a revenit in atentia noastra adusa de guvernul patriei. „Coabitarea” intre Ponta si basescu merge brici, daca ne luam dupa ultimele miscari de trupe. Nu stiu daca imi vine sa rad sau sa plang, dar faza facuta de Ponta e o poanta buna.  Pacat de noi – FRAIERII!

Coplata revine in forta! Guvernul a anuntat introducerea acestei  masuri din luna martie. Daca te internezi intr-un spital de stat, va trebui sa platesti 10 lei pe zi pentru onoarea pe care statul roman ti-o face. Ministrul sanatatii a declarat ca suma este modica (doar 10 lei pe zi de spitalizare). Dupa cum ne-am obisnuit, suma este promotionala si mai mult ca sigur va creste atunci cand romanului ii va fi lumea mai draga. Nici asa nu este o suma modica, dupa cum s-a declarat. Daca ai nevoie de zece zile de spitlizare, atunci dai statului 100 de lei – pentru ce, sincer, nu stiu!

Practic, pe langa contributia catre Casa de Asigurari de Sanatare – deloc neglijabila -, pe langa spaga catre buzunarele fara fund ale medicilor, asistentelor, infirmierelor, paznicilor etc, pe langa suportatul costurilor medicamentelor ,  trebuie sa mai donam o suma de bani si statului! Logica, sa fiu sincer, nu am inteles-o, nici macar care-i faza! AM IMPRESIA CA CINEVA ISI BATE JOC, CA AVEM DE-A FACE cu TALHARI!

Ei spun ca aceasta masura va elimina sau va reduce spaga! Eu spun ca porcaria asta basista va mentine si consolida spaga in sistemul medical, atata timp cat niciun leu din costul zilei de spitalizare nu va comntribui la cresterea nivelului de trai al personalului din sistemul sanitar. IN PLUS, VA DECLANSA GENOCIDUL! Cine isi permite, traieste, cine nu, moare! De ce? Pentru ca asa vor cei din clasa politica, pentru ca ei cu siguranta isi permit costurile pe care vor sa le impuna. In cazul in care ati uitat, clasa politica actuala este formata in enorma ei majoritate din comunistii de pe timpul lui ceausescu si descendetii lor!

IATA CE SCRIAM IN URMA CU UN AN SI CEVA, CAND ACEASTA MASURA ERA PRECONIZATA DE PDL. Acum as vrea sa vad diferenta. EU CE SA MAI INTELEG?!!!!!

Va intrebati cum va reusi o populatie saracita intentionat, cu zambetul pe buze de actuala putere portocalie, al carei patron este basescu (tin sa precizez ca numele acestui personaj nu trebuie scris cu litere mari) sa faca fata noilor taxe? Raspunsul este simplu. O mica parte a populatiei o sa reuseasca, dar cea mai mare parte va purta o lupta inegala cu boala, fara a-si putea permite sa apeleze la sistemul medical. Atunci cand va apela, va fi mult prea tarziu.

Sa mai vorbim de preventie?

O sa spuneti ca introducerea sitemului de coplata va duce la diminuarea/eliminarea spagilor din sistemul medical? Nimic mai fals deoarece, in cele mai multe cazuri, suferindul va fi obligat sa plateasca si taxele de spitalizare dar si cunoscuta spaga catre doctori, portari etc., in cazul in care va dori sa fie bagat in seama la spital si sa nu ii para rau de banii dati statului. Credeti ca doctorii, vor fi emotionati de durerea pacientilor?

Ma intreb cum vor reusi batranii din mediul rural, cei care au pensii de mizerie si pentru care fiecare leu conteaza si face diferenta dintre viata si moarte, sa isi plateasca noile taxe. Raspunsul este ca nu vor reusi. Cu pensiile pe care le au cu greu isi pot duce zilele. Batranii vor prefera sa sufere in tacere, fara ajutor medical specializat, recurgand la leacuri babesti, si nu din proprie vointa, ci din lipsa banilor necesari spitalizarii sau consultarii unor doctori.

Ma intreb cum vor reusi bugetarii, dar si cei care lucreaza la privat, sa scoata din buzunar 50 de lei pentru fiecare episod de internare, cand venitul lor lunar este sub 700 de ron? Dar oare cum vor reactiona cei care sunt in somaj, cum se vor putea ei adapta? Vor fi momente in care 100 de lei vor face diferenta dintre a trai si a muri.

Asadar, fara bani, umiliti si furati, speriati de faptul ca o zi de spitalizare costa mai mult decat iti poti permite, ca atragerea atentiei unei asistente necesita zeci de lei, mult mai putin in comparatie cu atentia care trebuie acordata unui doctor, o sa ne tratam singuri. O sa recurgem iara la leacuri cunoscute din stramosi, valabile in evul mediu. O sa se moara din orice fleac!

O sa fim desigur incalziti de zambetul dracesc al guvernantilor atunci cand o sa apara pe sticla incadrati de drapelul national si o sa ne felicite ca rezistam si o sa anunte – in numele crizei – ca este nevoie de alte biruri. O sa ne „inveselaeasca” aparitia hidoasa si hahaitul idiot al bisnitarului smecher din fruntea statului care ne condamna fara sa ii pese. In fond, un om bogat nu va intelege niciodata problemele unui sarac.

Tovarasi, avem si o solutie! Furati mai putin voi, sa traim si noi!