Care-i smenul!?


incredibil-dar-adevarat-proiect-romaniaIata o explicatie plauzibila  a interesului exagerat pe care guvernul Romaniei il acorda unei probleme artificial creata. In centrul acestui interes manifestat fata de tanara generatie se ascund puternice interese financiare si nu numai. Abonatii politici la contractele cu statul salta intr-un picior de bucurie.

 Sa aprofundam un pic …

Scenariul este simplu, clar si aducator de profituri pentru cine trebuie (comisioanele de 10%, 20% sau chiar mai mari vor fi luate de baietii destepti din politica). O sa fiu extrem de scurt.

Iata ce cred eu ca se urmareste prin introducerea celor 4 ore de sport obligatorii in sistemul educational. Vor fi construite sali de sport la suprapret (asa este moda in cazul in care vorbim de afacerile statului), si desigur vor fi dotate cu materiale specifice tot la suprapret. Calitate… , hai sa fim seriosi... Citeste aici sa vezi care a fost smenul la Arad

Mai intai politrucii creaza problema

Impunem 4 ore de sport saptamanal fara a aduce argumente, fortat si ilogic – mai ceva ca in filmele cu prosti –  desi: nu avem destui profesori calificati, nu avem dotarile necesare, nu avem sali de sport nici argumente.

 Venim cu rezolvarea. (aici e smenul)

Nu aducem repede solutia, lasam un pic lumea sa se dea cu capul de toti pereti, ne plangem si acuzam dar cerem natiunii, pentru-ca in fond este vorba de „interesele tinerii generatii”, sa se sacrifice. Solutia ce va fi impusa consta, probabil, in demararea unui program masiv, platit atat de guvern cat si de autoritatile locale, greu de urmarit, ca doar sunt atatea guri de hranit, ce vizeaza construirea de sali de sport pe toate dealurile. Probabil programul se va numi „”Scoala de chirpici cu hala de sport”.  Ma intreb cu ca vor fi umflate preturile halelor de sport, a mingilor, saltelelor, cosurilor etc. De doua ori, de trei, poate de zece ori mai scumpe decat in  realitate deoarece asa este moda la romani.

 CONCLUZIE.

0. Statul va fi devalizat, legal, spre „binele” nostru, de gasca golanilor destepti. O sa avem desigur sali de sport – ca in fond de asta ne trimitem copii la scoala … sa faca sport nu sa invete;

1. Politrucii vor avea castig la capitolul imagine, adica voturi din parte credulilor care au pus botul la „bunele intentii” ale politruilor;

2. Se mai pune o caramida la indobitocirea tinerei generatii care va veni la scoala sa faca acelasi lucru pe care il face deja in timpul liber –  adica sa bata mingea sau tigara, iar cei cu scutire sa piarda vremea.

3. Dezinteresul legat de scoala va creste.

4. Sustinatorii – smenarii care detin firme de constructii si de transport – vor putea sa vanda totul la suprapret, devalizand statul – ca si pana acum.

5. Indiferent cate ore de sport introducem la scoala, tot nu vom rezolva mare branza. Familia are datoria de a-si creste copilul sanatos. Obezitatea este provocata de un regim alimentar nesanatos datorita saraciei iar in multe cazuri de lipsa unor notiuni elementare legate de alimentatie. 4 ore de sport insemana un stres in plus, oboseala si riscul de accidente daca acestea sunt facute in conditii necorespunzatoare.

Ps: Sa aduci educatia fizica la acelasi numar de ore precum matematica si romana mi se pare de-a dreptul sfidator, umilor si jignitor. Copilul merge la scoala sa bata mingea/colegul sau merge sa invete cum sa invete. La angajare te vor intreba daca stii sa alergi sau daca stii sa faci ceva practic?

Ce dovada mai buna vreti pentru faptul ca politrucii vor sa ne transforme copiii in carne de tun, in idioti?

Problema cea mare a liderilor este ca educatia lumineaza mintile. Educatia trebuie sa ramana in mainle unui numar restrans. Daca poporul este educat, atunci poate da de pamant cu acesti uzurpatori care, in numele “dreptatii”, de fapt al banului, ne distrug. Ati intalnit vreun politruc care sa predea de buna voie puterea?

Apropo stiti unde ne sunt banii? Uitati aici un exemplu si incercati sa faceti ceva calcule. (de la acest articlo am pornit la redactarea articolului meu)

NU VOR FI PUBLICATE DECAT COMENTARIILE CARE ABORDEAZA ARTICOLUL INTR-UN LIMBAJ DECENT SI CU ARGUMENTE.