Schimbarile radicale pe care le poate suferi tara! Romania de astazi o simpla amintire – maine!


exista speranta, existi tu - blog PROIECT ROMANIA

exista speranta, existi tu – blog PROIECT ROMANIA

Romania, asa cum o stim in acest moment, poate deveni, rapid o simpla amintire. Cartile de istorie vor grai dur despre perioada anilor trecuti de la revolutie iar cei ce vor citi in viitor despre tara noastra nu vor putea crede tabloul infatisat, genocidul produs.

Ne dorim cu totii sa traim intr-o societate normala, desi nu suntem capabili sa definim normalul si nici macar nu ne luptam prea mult. O fi „normalul’ nostru mai normal decat „normalul”altora. Este mai bun normalul nostru de acum fata de normalul de acum 100 de ani? Cert este ca istoria tarii si a poporului a fost zbuciumata, ca de altfel destinul oricarui stat. Am trecut sub atatea stapaniri de la care romanul a preluat doar ce era mai rau. Sa fi existat o substanta in compozitia romanului care sa se lipeasca de tot ce este negativ? Eu cred ca ni se trage de la lipsa educatiei.

Realitatea dezolanta pe care o cunoastem cu totii poate fi schimbata in bine, rapid si cu urmari benefice pentru tara si popor. Putina responsabilitate si corectitudine fata de noi, adevar si valoara, dar si fata de stramosii si urmasii nostri, ar schimba fata tarii rapid.

Iata ce ar schimba in bine Romania

1. Revenirea la monarhie

2. Impozitarea cultelor religioase

3. Impunerea unei legi care sa interzica posibilitatea de a activa in viata politica si publica a celor care au fost condamnati, au colaborat cu securitatea sau au fost turnatori.

4. Reducerea radicala a numarului de senatori si deputati

5. Impunerea obiligativitatii votului

6. Posibilitatea de a confisca averea celor care au devalizat economia

7. Obligativitatea concursului pentru ocuparea oricarei functii in administratie (precum in invatamant)

8. Nationalizarea resurselor subsolului

9. Eliminarea oricerei forme de cenzura (cna-ul)

10. Introducerea sistemelor de operare si a programelor opensource in institutiile statului.

11. Interzicerea discriminarii pozitive si asigurarea egalitatii de sanse pentru toti

12. Sistem simplu si total transparent de organizare a licitatiilor in care sunt implicate structuri ale statului care achizitioneaza bunuri si servicii

13. Depolitizarea institutiilor publice

Sa le luam pe rand

1. Revenirea la monarhie ar reda prestanta pierduta acestei tari ar elimina costurile destul de mari pentru alegerea presedintelului si ar normaliza si responsabiliza mediul politic.

2. Impozitarea cultelor religioase ar responsabiliza bisericile si ar elimina o mare parte a economiei negre.

3. O lege care sa interzica eliminarea din viata politica a celor condamnati sau a turnatorilor ar fi benefica pentru clasa politica. Curatarea acesteia de hoti ar aduce numai beneficii.

4. Parlamentari mult mai putin numerosi adica costuri mult mai reduse. Raman bani, si nu putini, care pot fi folositi in alte domenii.

5. Confiscarea averilor obtinute prin metode ilegale ar fi o masura cel putin reparatorie ce ar trebui urgent introdusa.

6. Responsabilizarea clasei politice nu se face fora responsabilizarea electoratului. Daca iti pasa de tara ta atunci mergi la vot.

7. Cu siguranta ati dori ca toti angajatii statului sa fie angajati pe merit adica prin concurs (national cel mai indicat) (la fel precum titularizarile din invatamant). In acest mod candidatul poate dovedi ca este omul potrivit la locul potrivit.

8. Resursele solului au fost vandute de politrucii romani si nimeni nu a fost gasit vinovat de tradare. Cred ca statul trebuie sa fie stapan pe resursele sale. Voi nu?!

9. Eliminarea oricarei forme de cenzura presupune eliminarea unei institutii consumatoare da multi bani publici adica a cna-ului

10. Stiti cate sute de milioane de euro pierde statul roman prin plata licentelor de utilizare catre anumite produse softweare (licente pentru sistemul de operare Windows, pentru Microsoft Office, etc). Trecerea pe programe Linux ar aduce zero costuri.

11. Cetatenii romaniei sunt egali in fata legii si niciun fel de discriminare negativa sau pozitiva (pentru minoritati) nu ar trebui sa existe. Fara drepturi sau obligatii suplimentare pentru cei diferiti ca urmare a religiei, nationalitatii, sexului sau orientarilor.

12. Orice bun cumparat de stat trebuie achizitionat transparent. Un sistem de licitatii transparenT este solutia starpirii coruptiei

13. Depolitizarea institutiilr publice ar scapa tara de golanii care nu stiu sa faca nimic si care gratie spirjinului politic stau pe bani grei in fucntii innalte. Am scapa tara de neveste de politicieni care dorm in fotolii, de beizadele angajate imediat in functii de conducere  desi au zero experienta etc.

 

VOI CE PROPUNERI AVETI? POSTATI-LE LA COMENTARII.