COVASNA – Elevii claselor a XII-a de la secția română din nou sub bocancul sovinismului maghiar


ROMANIA ESTE STAT NATIONAL, UNITAR, SUVERAN, INDEPENDENT SI INDIVIZIBIL

ROMANIA ESTE STAT NATIONAL, UNITAR, SUVERAN, INDEPENDENT SI INDIVIZIBIL *** ARATA CA ESTI PATRIOT ADEVARAT. DA CLICK PE AFISUL MANIFEST SI APOI SHARE SI LIKE PE FACEBOOK

Sovinismul maghiar nu se lasa. O noua provocare la adresa romanilor a fost lansata zilele acestea. La Covasna, in celebrul liceu in care invata eleva erou a Romaniei care a indraznit sa isi „sfideze” colegii de la sectia maghiara purtant o bentita tricolora.

Panoul cu promotia 2013 a Liceul ”Korosi Csoma Sandor” din Covasna nu ii contine si pe elevii romani pentru ca acestia au refuzat sa fie inclusi intr-un panaou in care erau prezentate simboluri exclusiv maghiare. Panoul afost inscriptionat cu harta drumului facut de patronul spiritual al liceului, filologul transilvanean  Korosi Csoma Shandor, prin Asia. Desigur, tabara maghiara nu a cedat introducerii si unor simboluri romanesti – in fond suntem in Romania (parca asa era ultima oara cand am privit harta).

La modul cel mai serios, statul roman nu numai ca tolereaza dar si incurajeaza sub masca unei bune convietuiri, aceste provocari hidoase. Daca ar fi fost deschisi dialogului si nu s-ar fi putut intelege in niciun fel ar fi trebuit sa aleaga un simbol universal, fara conotatii de niciun fel. Este clara provocarea si incercarea de dominatie chiar si in acest panou.

In plus, Primarul municipilui Covasna a provocat si el romanii si statul roman. VEZI AICI.  (Nici macar intr-o tara bananiera aceste gesturi nu ar fi tolerate) . Vezi aici imaginile cu panoul maghiar.

Care este parerea voastra?

Scandalul nu a mai fost mediatizat de presa din tara, ocupata cu nimicuri.

VIDEO (click pentru video TVR 1)

Facebook scandalul simbolurilor romanesti din covasna

Facebook scandalul simbolurilor romanesti din covasna

tricolor  animatie * proiect romania -8

tricolor animatie * proiect romania -8

tricolor fundal negru

tricolor fundal negru