UN CAZ NOU DE TUPEU MARCA biserica ortodoxă română!


Am trăit să o văd și pe asta! Capii bor sunt nemulțumiți de faptul că nu primesc, tineți-vă bine, mai mulți bani de la stat. Îi roade invidia, țineți-vă și mai bine, că învățământul românesc primește un buget de zece ori mai mare decât ajutorul pe care îl primesc bisericile de la stat. Într-un comunicat marca bor, citat de Ghimpele VEZI AICI, apare o frază mai mult decât  interesantă și care dacă ar fi existat o urmă de bun simt și credință nu ar fi trebuit să existe. Nu știu cine este autorul aceste bazaconii, sincer nici nu mă interesează, dar mie mi-ar fi jenă să scot la lumină un asemenea comunicat.

… sprijinul de la bugetul de Stat pentru cele 18 culte religioase recunoscute din România este de 10 ori mai mic decât bugetul pentru învăţământ şi reprezintă 0,2% din bugetul de Stat pe anul 2013, respectiv 0,08% din PIB-ul României pe anul 2013.

JENANT, DOMNULE  ciubotea (daniel – patriarhul bor), JENANT CĂ PERMIȚI AȘA CEVA!!!

ÎI CEREM DEMISIA PATRIARHULUI (click pentru a citi motivația)

Cu alte cuvinte, biserica ar cam vrea, eu cel puțin așa înțeleleg din fraza de mai sus, un buget mai mare, dacă se poate, la fel ca bugetul învățământului – desigur ei nu s-ar supara dacă ar fi și mai mare. Ce să facă cu banii? Cum ce să facă cu banii?! Ce ne intereseaă pe noi, cine suntem noi să cerem socoteală acestor nestemate fără de care am arde în iad, pentru că doar ei au conexiune directă de mare viteză cu Cel de sus, ei pot pune pile sau băga niște strâmbe, pentru că au ajuns să-L considere asemeni lor. E mai ușor de urmat un model, dacă ești isteț și, mai mult sau mai puțin subtil, îl prezinți pe El după tiparul tău.  Păi, ne bate Doamne Doamne dacă îi dertanjăm, sau cerem socoteală de la excesiv de multe prea sfințiilor lor la patrat. Câte turnulețe și biserici ar apărea cu banii aștia, ce de mașinuțe blindate am vedea pe stradă, ce viluțe duhovniciești ar răsări…, mamă mamă !!! Dacă Dumnezeu chiar ar fi cum îl prezintă ei ca să bage spaima în „norod”, adică unul cu puteri nelimitate dar caracter de popă frustrat, cine știe cum ar fi arătat lumea în prezent.

Dă click paginii CETĂȚENII UNIȚI

Pentru a nu părea doar ea hămisită de bani, biserica bagă la înaintare toate cultele religioase din România, îndrăznind să vorbească în numele tuturor. Interesantă tactică a popilor bor, nu-i așa?

Revenind la ce îi doare pe acești smeriți, corecți și merituoși supuși ai Domnului, observăm enorma supărare că nu li se alocă mai mulți bani, precum și râca pe care o au pe bugetul învățământului și pe milionarii de profesori. Ce-i drept, eu nu am văzut profesori în primul an de lucru care să își cumpere mașini ultimul răcnet din banii pe care îi fac la școală dar excesiv de mulți preoțași șmecherași, dotați cu limuzine după un an de preoție, am vazut, chiar și din parohii nu prea bogate. Mă întreb cu ce bani, dintr-un amărât de salariu!? Mă intreb, cum dracu’, unii nu își permit nici 3 zile de concediu la mare, iar acești umili și săraci ostași ai domunului își permit lux-ul, dintr-un salariu de preot, despre care tot ea, biserica – ce draguță este -, ne spune că sunt

comparabile cu cele ale profesorilor din Învăţământul preuniversitar

Dacă este așa, atunci cum de un profesor rămâne sărac o viață întregă în timp ce preoții, în marea lor majoritate – o fi și excepții, nu contest asta,  devin milionari?

Comportamentul îmbrățișat de bor în anii de când ciubotea daniel – nume de cod patriarhul daniel – a preluat conducerea instituției,  este unul sinucigaș, pe langă faptul că este imoral și incorect. bor s-a transformat rapid in bor SRL ce se inchină la zeul banului – și cum banul este ochiul dracului..