27 AUGUST – ZI DE MARE SĂRBĂTOARE PENTRU TOȚI ROMÂNII!


27 AUGUST, ZIUA INDEPENDENTEI REPUBLICII MOLDOVA

27 AUGUST, ZIUA INDEPENDENTEI REPUBLICII MOLDOVA

Ziua de 27 august este, de doua decenii, o zi de o mare însemnătate ( cel putin așa ar trebui să fie și pentru noi)  pentru tot neamul românesc din dreapta si din stânga Prutului. Românii din Republica Moldova sărbătoresc astăzi ziua națională, iar noi le urăm un călduros LA MULȚI ANI! LA MULȚI ANI, FRAȚILOR DE PESTE PRUT!!!

NU UITAȚI: BASARABIA ESTE PAMÂNT ROMÂNESC!

DĂ LIKE PAGINII CETĂȚENII UNIȚI

La 27 august 1991, în decursul procesului de destrămare a URSS-ului (Uniunii Sovietice) în state naționale, Republica Moldova și-a declarat independența, devenind un stat-membru al ONU.

Imediat după proclamarea independenței, au apărut concomitent o mișcare a româno-moldovenilor majoritari, care sprijinea reunificarea Republicii Moldova cu România și mișcări potrivnice care sprijineau fie unirea cu Rusia sau cu Ucraina, fie despărțirea unor teritorii (Transnistria, Găgăuzia) de Moldova. Cele din urmă (forțele secesioniste) au proclamat unilateral independența teritoriilor respective. în 1992, Republica Moldova a încercat să-și stabilească suveranitatea prin forța armelor în stânga Nistrului, dar a fost împiedicată de ruși, prin armata a 14-a a Rusiei. În martie 1994, un referendum a prezentat ca rezultat, că marea majoritate a votanților preferă independența, deși este considerat că ar fi fost falsificat de către pro-ruși, în defavoarea unei reuniri a Republicii Moldova cu România.
SURSA: http://ro.wikipedia.org/wiki/Ziua_Independen%C8%9Bei_%28Republica_Moldova%29

IMNUL REPUBLICII MOLDOVA

Ion şi Doina Aldea-Teodorovici – Suveranitate

CÂNTEC DE UNIRE – SUPERB!

Doina și Ion Aldea Teodorovici – Maluri de Prut

Baladă pentru Basarabia – Tatiana Stepa

O SCURTĂ ISTORIE