MIZERABILII! PONTA ȘI BĂSESCU NE OFERĂ JAF, CIANURI, PRAF, MOARTE!


mizerabilii

Proiectul Roșia Montană, un tun devastator pentru România, a fost aprobat pe șestache de guvernul ponta/băsescu, printr-o lege specială.  ȘMECHERAȘII SE CEARTĂ ȘI SE ȚIGĂNESC LA TV, DAR, PE LA SPATE, EI SUNT FRAȚI, C O A B I T E A Z Ă… Mai mult, au declarat acest proiect privat de interes național. De când un tun poate fi de interes național (vezi aici)?

România, cu aurul și argintul ei,  câștigă din toată această afacere doar 19 tone de aur din 300 și 192 tone de argint din 1600. Vreau să ne explice ponta cum poate accepta ca din 300 de tone de aur, 282 de tone sa revină canadienilor și cum din peste 1600 de tone de argint, canadienii să primească aproximativ 1500 de tone. De pe urma metalelor rare si cu mult mai pretioase, care sunt adevarata miză a proiectului, România nu va primi nimic. Valoarea pentru Galiu + Vanadiu + Germaniu + Arseniu de la Roșia Montană e azi de circa 3 ori mai mare decât a aurului, adica vreo 40 de miliarde de dolari!! Le dăm gratis canadienilor, numai să ne scape de aur și argint, să ne aducă în schimb cianură în cantități greu de imaginat. DE ASTA ESTE NEVOIE DE O LEGE SPECIALĂ, PENTRU A LEGALIZA TUNUL!

CLICK AICI PENTRU A DA LIKE PAGINII CETĂȚENII UNIȚI

ELECTORAT AL usl-ului, VĂ SIMȚIȚI ÎNȘELAȚI (vezi aici – COTIDIANUL)?

Pentru că proiectul canadienilor încalcă o sumedenie de legi interne, mafioții de la guvernare au venit cu o soluție incredibilă: în cazul acestei exploatări, legile naționale nu se vor aplica…!? Ați înțeles?! ponta declară proiectul imun în fața legii…

Legea specială propusă de guvern stipulează asltfel că pentru proiectul propus la Roșia Montană compania nu mai trebuie să respecte nici o lege, statul român acordând toate derogările necesare și obligându-se să dea toate avizele pentru începerea proiectului în afară tuturor procedurilor legale în vigoare. ( vei sursa )

De aici rezultă şi adevărata semnificaţie a acestei legi speciale: în mod oficial, Guvernul Ponta recunoaşte că proiectul RMGC este ILEGAL. Pentru că după mai bine de 15 ani de la începutul afacerii, RMGC nu a reuşit să realizeze un proiect care să respecte legile în vigoare (unele dintre ele, începând cu Legea Minelor, elaborate oricum în favoarea companiei), Parlamentul va trebui să aprobe, pur şi simplu, încălcarea, schimbarea sau ignorarea lor. La modul cel mai oficial cu putinţă, Guvernul recunoaşte că Opoziţia, care a semnalat ani la rând lipsa de legalitate a proiectului, a avut dreptate. (VEZI SURSA)

Iată ce spune ACADEMIA ROMÂNĂ ÎNTR-UN PUNCT DE VEDERE OFICIAL.

Academicianul Ionel Haiduc abordează, printre altele, si problema jenantă a redevențelor primite de statul român, subliniind faptul că în alte state valoarea acestora este de 80% pentru stat și doar 20% pentru investitor. La noi, gașca mafiotă, în frunte cu băsescu și ponta, susținătorii efervescenți ai proiectului, a acceptat ca statul să primească doar 6%. Este o diferență ca de la cer la pământ!

Urmărește acest clip. Sunt 5 minute de adevăr! TRASNCRIPTUL ESTE MAI JOS

Transcript Ionel Haiduc

Partea I

Considerăm că ar fi trei condiții care ar trebui îndeplinite.

Întâi, exploatarea să nu se facă la suprafață, cum este proiectat, ci în galerii. Exploatarea la suprafață periclitează mediul, periclitează peisajul, periclitează zonele arheologice, periclitează comunitatea care, în mare măsură, urmează să fie afectată și distrusă chiar, or o exploatare în galerii, așa cum se practică și s-a practicat mineritul în România și în alte țări, se face în subteran și nu se vede ce se întâmplă, nu afectează.

A doua condiție s-ar referi la aspectele financiare. În momentul de față, se prevede o anumită redevență, deci o parte din suma, sau un procent al investiției, al venitului, care este foarte mic, conform prevederilor actuale, să revină statului român. Or se uită următorul lucru: aurul , ca și orice altă resursă minerală, este proprietatea statului, proprietatea statului român. În practica internațională, mai ales la petrol, dar și la minerale – aur, nichel, metale rare, metale obișnuite – se folosește așa-numita metodă a împărțirii producției, acordul de împărțire a producției. Asta ar însemna că din aurul extras, în cazul de față, investitorul, cel care exploatează resursa, primește o parte din producție, care să acopere cheltuielile de investiție, cheltuielile de operare și un profit rezonabil, iar restul producției aparține proprietarului de fapt, statului. În cazul unor țări, această împărțire a producției înseamnă până la 80% din producție revenind statului proprietar. Deci, în cazul aurului, ar însemna ca din aurul extras, partea care ar reveni statului român să intre direct în vistieria națională, la Banca Națională. Banca și statul român nu trebuie să cumpere acest aur, îi aparține, iar din aurul pe care îl posedă, plătește celui care îl exploatează.

A treia condiție se referă la tehnologie. A stârnit multă discuție și multe emoții tehnologia bazată pe folosirea cianurilor. E adevărat, în mineritul mondial al aurului, cea mai mare parte a exploatărilor din diverse țări folosesc cianură. Cianura poate fi controlată, dar există și alte tehnologii. Ea se folosește pentru că este cea mai ieftină, cea mai profitabilă și atunci sigur, orice firmă încearcă să lucreze cu profitul maxim și cu cheltuiala minimă. Dar există și alte tehnologii, iar în ultimul timp a apărut o informație pe internet, eu nu vreau să fac reclamă unei firme, dar există o firmă americană care susține că are o tehnologie nouă, environment friendly, adică prietenoasă mediului, care nu folosește cianură, nu folosește reactivi toxici, este la fel de eficientă ca și cianura, din punctul de vedere al tehnologiei, adică al gradului de extracție, la fel de eficientă din punct de vedere economic și care ar trebui, cred, studiată înainte de a se lua o decizie finală.

Mai există și alte motive de îngrijorare. Din punct de vede social, din punctul de vede al locurilor de muncă. Nimeni nu răspunde la următoarea întrebare: dacă în perioada de construcție sunt 2000 de locuri de muncă, în perioada de operare, după doi ani, rămân doar 500 de locuri de muncă, ce se întâmplă cu cele 1500 de locuri de muncă, locuri care dispar după perioada de doi ani? O a doua întrebare, din punct de vedere social: câte locuri de muncă, în perioada de exploatare și în perioada de construcție pot fi ocupate cu persoane din zonă, localnici și câți specialiști sau tehnicieni, sau muncitori calificați trebuie aduși din afară? Tehnologia minieră se oprește la poarta unei fabrici unde are loc apoi extracția, în cazul de față, propusă cu cianură, dar extracția aceasta este un procedeu chimic, e vorba de o industrie chimică, extragerea, tratarea minereului cu cianură, or aici e nevoie de chimiști, e nevoie de tehnicieni calificați în acest domeniu și nu cred că toate locurile de muncă pot fi acoperite cu localnici. Noi nu considerăm că este un proiect de dezvoltare durabilă. După șaptesprezece ani, zona rămâne fără resurse, fără locuri de muncă și care este perspectiva în urma încheierii întregii operațiuni? Mai este încă ceva: nu cred că trebuie să epuizăm total rezervele acestea de aur de la Roșia Montană și în general din Munții Apuseni. Suntem datori să lăsăm și generațiilor viitoare, pentru că rezervele bogăției naturale nu sunt o moștenire a trecutului, ci un împrumut de la generațiile viitoare. Dacă de 2000 de ani s-a scos aur în Munții Apuseni puțin câte puțin, și n-a fost chiar puțin, ar trebui ca și generațiile viitoare să se poată bucura de o parte din această rezervă și avere națională.

Rămîne o  întrebare: transformarea peste noapte a băsescului și poantei din adeversari în suporteri ai acestui proiect e cauzată de vreo spagă?

Avem de-a face cu un act de trădare națioanlă, o crima, un genocid din partea hoardelor politice în frunte cu ponta și basescu.

CITEȘTE ȘI:

ACADEMIA ROMÂNĂ DESFIINȚEAZĂ PROIECTUL ROȘIA MONTANĂ!

A LUAT PONTA ȘPAGĂ? Dar basescu?

“[…] morţii sunt rupţi în două cu sicrie cu tot!”

DETALII CARE ZGUDUIE ROMÂNIA. VEZI AICI LA CE S-AU PRETAT “REPREZENTANȚII” POPORULUI

ACȚIONEAZĂ, deschide ochii tuturor! NEPĂSAREA TE FACE COMPLICE”

DISTRIBUIE PE FACEBOOK SAU ORIUNDE

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=569780896411580&set=pb.304854476237558.-2207520000.1377075822.&type=3&theater

DĂ CLICK PE POZA PENTRU A O DISTRIBUI PE FACEBOOK

Click pe afis pentru al DISTRIBUI pe Facebook!

Click pe afis pentru al DISTRIBUI pe Facebook!