SOS! SPRE CE SE ÎNDREAPTĂ ROMÂNIA! CEA MAI ORDINARĂ LEGE, GATA SĂ FIE APROBATĂ! VA FI MĂCEL!


Ponta-Victor-400x266

Nu credeam că în țara asta lucrurile pot lua o turnură așa de gravă într-un timp așa de scurt. Mă sperie faptul că asta este abia începutul, iar mai mult de jumătate din populația țării poate să se afle în această situație dacă va fi deschisă cutia Pandorei. Repet, nici în cel mai negru coșmar nu credeam că acest victor ponta poate atenta așa de grav la statul de drept, poate încălca în asemenea hal drepturile și libertățile noastre… Va fi mai rău decât pe timplul împușcatului. STATUL DE DREPT, DREPTURILE OMULUI, CONSTITUȚIA SUNT CĂLCATE ÎN PICIOARE pentru interesele unei companii private! Intersele tale și ale țării sunt aruncate la gunoi, nu contezi.

DĂ LIKE AICI PAGINII CETĂȚENII UNIȚI

Pentru că proiectul celor de la RMGC încălca o grămadă de legi, guvernul a decis ca aceștia să fie imuni și a scos o lege, aprobată deja, care nu mai are nevoie de niciun comentariu. Mâine cine știe ce altă firmă poate obține acest privilegiu.

Astăzi vor suferi bunicii noștri de la Roși Montană, mâine poți fi tu în situația lor, părinții tăi, rudele tale, dacă se realizează acest precedent.

Guvernul s-a pus preș in fața companiei care va exploata aurul de la Roșia Montană. Guvernul va permite acestei companii PRIVATE să facă ce vrea cu oamenii, mediul și proprietățile lor. Pune-te în situația celor de acolo.

Tu, familia ta, rudele tale, dețin  o casă cu o mică grădină și ai ghinionul ca sub ele sau într-o zonă vecină să se afle resurse naturale pe care o companie privată a pus ochii. Nu te bucura, compania poate  decide ca tu să fii scos afară din casa ta, de pe proprietatea ta pentru că terenul tău îi este util ei. Îți dă o despăgubire de nimic și te scote afară din casa pe care o si face una cu pămantul în câteva zile. Tu nu poți să faci nimic, deoarece între stat și companie există un acord care anulează aplicarea oricărei legi, îți anuleazaă orice drept!

Dacă la americani proprietatea este sfântă, la noi poate deveni un chin.

Nu este o glumă proastă, este realitatea. Iată ce vor păți oamenii care refuză să își părăsească casele și pământurile transmise din generație în generație.

1. RMGC poate deveni proprietarul sau concesionarul oricarui imobil necesar exploatării miniere din perimetrul minier Roşia Montană asupra cărora statul român şi/sau unităţile administrativ teritoriale deţin un drept de proprietate publică sau privată – totul în numai 45 de zile de la depunerea unei solicitări formale, fără nici o dezbatere sau decizie locală şi fără nicio licitaţie publică.

5. Perimetrul licenţei RMGC nu are limite fixe. Agenţia Naţională de Resurse Minerale are obligaţia de a-l reconfigura oricând la cererea RMGC, în afara oricărei proceduri de reglementare.

6. RMGC va fi reprezentantul desemnat al Statului român în procedura de expropriere a terenurilor necesare exploatării miniere. Cu alte cuvinte: toţi locuitorii Roşiei Montane care vor refuza să-şi vândă proprietăţile vor fi daţi afară de pe pământurile lor, care vor reveni, după plata unei compensaţii aflate propriu-zis la bunul plac al Companiei, în concesiune spre exploatare unei alte entităţi private – Gold Corporation; acţiunile propriu-zise de scoatere cu forţa a localnicilor din ‘fostele’ lor gospodării vor fi făcute, foarte probabil, de unităţi de securitate (citeşte: paramilitare) private care totuşi vor acţiona cu o autoritate conferită de Stat. Se va evita astfel situaţia neplăcută în care poliţişti, jandarmi sau militari români exercită violenţă asupra unor cetăţeni, totul fiind coafat sub aspectul unui conflict între privaţi, în care lucrătorii de securitate ai RMGC vor avea sprijinul legii.

Credeți că acești oameni vor fi singurii?  Credeți că se vor lasa ? Va fi MĂCEL!

Punctul de vedere oficial al Academiei Române

Acidul cianhidric va aduce moarte la Roșia Montană

Victor Bostinaru despre proiectul Rosia Montana si impactul de mediu

Ce de informații are ponta despre mita de la Roșia Montană. Desigur, s-a răzgândit de atunci.

VEZI AICI ÎNCĂ 20 DE PREVEDERI CARE TE VOR ȘOCA

citește și –

UN ACT DE TRĂDARE NAŢIONALĂ (cotidianul.ro)

20 de probleme juridice în exploatarea de la Roşia Montană

Rosia Montana: Loviti Pontaurii din Guvern! Trimiteti o sesizare catre DG Justitie/MCV!

Un argument economic împotriva exploatării aurului de la Roşia Montană

Propunerile USL pentru guvernare

Guvernul României a trecut de linia roşie. Opoziţia internă trebuie să se mobilizeze iar intervenţia străină este legitimă în cazul Roşia Montană

Cazul Roşia Montană (2) – Aur, argint, uraniu – şi nu numai – din tezaurul românesc în vistieria străinilor?