Interviu DOCUMENT. Un reputat analist financiar face praf afacerea Roșia Montană și îi acuză pe reprezentanții statului de trădare și golănie


Dacian Palladi - despre ROSIA MONTANA

Dacian Palladi – despre ROSIA MONTANA

Dacian Palladi (vezi detalii), un reputat analist financiar ne spune adevărul verde-n față despre “o afacere care miroase” și care este „cusută cu ață albă”. Este vorba despre tunul ce urmează a fi dat de cei de la RMGC, o firmă cu o istorie destul de controversată, la Roșia Montană. În cadrul unui interviu-document acordat postului de televiziune DIGI24 Oradea, Palladi îi acuză, printre altele, pe cei care susțin, direct sau indirect, această afacere care a debutat în 1995, de trădare.

Statul român este reprezentat de oameni care, fie nu știu management, fie nu știu economie, fie sunt trădători. Asta s-a întâmplat de 23 de ani…!

Click aici pentru A DA LIKE PAGINII CETĂȚENII UNIȚI

Vă prezentăm mai jos o sinteză a celor mai importante argumente aduse de Dacian Palladi, însoțită de comentariile noastre.

Palladi susține că ar ar fi bine ca aurul de la Roșia Montană să fie exploatat de România pentru ca profitul generat să ne aparțină în totalitate. Poziția regională, europeană și globală a țării noastre s-ar întări considerabil dacă acest profit, care ar putea cântări extrem de mult pentru un stat precum România, ar intra în vistieria țării și nu în conturi obscure din afară ale unor afaceriști străini și români dubioși, cât și în conturile unor politicieni români care au facilitat acest jaf.

În prezent, doar 6% din întreaga cantitate de aur și argint ce va fi exploatată (sunt estimate peste 300 de tone de aur și peste 1600 de tone de argint) va intra în posesia țării. Restul de 94 % din aceste cantități pleacă la „canadieni”. Aurul nostru va intra in posesia altora doar pe considerentul că este exploatat de o firmă din afara țării… Dacă asta nu este înaltă trădare națională,  atunci ce este? CURAT TUN!!! Acești 6% sunt ceea ce avem în mână, cât despre profitul pe care firma RMGC îl preconizează în urma comercializării aurului și argintului și din care România ar urma să primească 25 %,, în urma unor mijmașuri, acesta poate fi adus a zero, iar statul nu mai câștigă nimic. Doar redevența de 6% este sigură.

URMĂREȘTE AICI INTERVIUL DOCUMENT (click pe link)

“Cine are un zăcământ de felul ăsta, are o mică țară”, susține analistul financiar, subliniind și faptul că zăcământul de la Roșia Montană este unul sărac. În țară sunt zăcăminte mult mai bogate care, după același model patentat de „canadienii” și politicienii români la Roșia Montană, ar putea fi exploatate de străni fără ca noi să câștigăm mare lucru.

Referindu-se la acordul dintre statul român și cei de la RMGC, analistul financiar susține că, pe lângă faptul că există părți secrete (de ce există părți secrete?), nerespectarea acordului de către canadieni nu este sancționată în niciun mod. Cu alte cuvinte, dacă statul face ceva greșit, el plătește despăgubiri canadienilor de ne sar nouă buzunarele dar, în situația în care canadienii nu își respectă promisiunile, nici o precizare din acord nu ne spune cum vor fi sancționați…. E tare, nu-i asa?! E ca și cum ai da o lege fără să spui și ce te așteaptă dacă o încalci. Păi cine o mai respectă? Oare câți bani au încasat cei care au semnat această mizerie?!

Doriți să cunoașteți cine sunt trădătorii?! Urmăriți televiziunile și idenificații pe cei care susțin acest tun. Îi vedem zilnic la televizor, atât pe ei cât și pe cățeii lor, sau le citim aberațiile în presa de partid, aberații care suțin această afacere dezastruoasă din punct de vedere ecomic și criminală din punct de vedere ecologic. Referindu-se la cei care se află în spatele afacerii, Palladi susține că aceasta a fost girată de ani buni “de persoane înalte și cu influență la nivelul statului român”.

Mitul creării a nenumărate locuri de muncă este spulberat extrem de dur de analistul financiar. Exploatarea de suprafață la Roșia Montană crează mult mai puține locuri de muncă decât exploatarea în mine – tradițională. Dacă se dorește să se dea de muncă localnicilor, de ce nu se alege exploatarea în galerie, îndrăznesc să întreb ? Automatizarea producției, extrem de profitabilă pentru RMGC, nu va permite angajarea unui număr mare de localnici, ci va necesita prezența unor specialiști pe care compania îi va aduce, fie din afara țării, fie din alte orașe sau zone. Pe lângă toate aceste aspecte subliniate de noi, Palladi mai atrage atenția și asupra faptului că salariile pe care românii le vor primi vor fi „salarii românești”. Cât poate câștiga statul din taxele și impozitele aplicate salariilor?! De pe lună se vede că afacerea este un tun și argumentele lor nu stau în picioare.

Analistul apreciază poziția Academiei Române și a Academiei de Studii Economice care s-au declarat, furnizând argumente solide, împotriva acestei afaceri. Academiea Română susține că afacerea, „nu este în interesul statului Român” cerând, totodată, oprirea proiectului. Academia cere, în plus, guvernului și naționalizarea proprietăților cumpărate de RMGC pe care statul trebuie să le returneze proprietarilor în scopul refacerii comunității locale.

URMĂREȘTE AICI INTERVIUL DOCUMENT (click pe link)

Abordând trecutul destul de controversat al firmei RMGC, analistul prezintă faptul că în 1995 firma canadiană a primit de la statul român o licență de explorare a unui iaz de decantare care conținea substanțele rezultate în urma unor exploatări anterioare, pentru a face cercetări. În urma unor combinații, dintre reprezentanții companiei și cei ai statului, statul acceptă ca din poziția de parte majoritară  care deținea controlul asupra situției să devină, peste noapte, un element minoritar. Apoi în 2007 și 2009 statul român s-a împrumutat de la firma canadiană cu sume considerabile de bani despre a căror folosire nu se știe nimic.

Ca o concluzie ce se deduce din emisiune, ar fi incomparabil mai profitabilă o exploatare realizată de statul român. Avem, în acest scop, specialiștii, iar instiuțiile financiare din afară ar împrumuta România cu siguranță. De partea noastră stă tradiția, știița, priceperea, instituțiile cu experiență în minerit și alternativa tehnică, inventată tot de români, care poate exploata aurul fără cianuri. Întrebarea care se pune de la sine este de ce se preferă aducerea unui străin care să ne sece de bogății pentru doar 6%  redevențe? Cine are acest interes și contra a ce sume de bani, din moment ce țara nu câștigă nimic?

OBS.  ACEST ARTICOL ESTE REALIZAT PE BAZA ARGUMENTELOR OFERITE ȘI DE DACIAN PALLADI. Citările sunt inexacte și conțin interpretările noastre. Petru a urmări emisiunea înregistrată, click aici.

CITESTE SI

Ion Iliescu a iesit de la naftalina și jigneste milioane de români!!!

https://proiectromania.wordpress.com/2013/09/09/ion-iliescu-a-iesit-de-la-naftalina-si-jigneste-milioane-de-romani/

SOS! SPRE CE SE ÎNDREAPTĂ ROMÂNIA! CEA MAI ORDINARĂ LEGE, GATA SĂ FIE APROBATĂ! VA FI MĂCEL!
https://proiectromania.wordpress.com/2013/08/29/sos-spre-ce-se-indreapta-romania-cea-mai-ordinara-lege-gata-sa-fie-aprobata-va-fi-macel/

Legătura dintre condamnații la moarte în SUA, lagărele de exterminare ale lui Hitler și Roșia Montană. Iata ce nu trebuie ca tu să știi.
https://proiectromania.wordpress.com/2013/08/29/legatura-dintre-condamnatii-la-moarte-in-sua-lagarele-de-exterminare-ale-lui-hitler-si-rosia-montana-iata-ce-nu-trebuie-ca-tu-sa-stii/

ACADEMIA ROMÂNĂ DESFIINȚEAZĂ PROIECTUL ROȘIA MONTANĂ!
https://proiectromania.wordpress.com/2013/08/27/academia-romana-desfinteaza-proiectul-rosia-montana/

MIZERABILII! PONTA ȘI BĂSESCU NE OFERĂ, JAF, CIANURI, PRAF, MOARTE!
https://proiectromania.wordpress.com/2013/08/28/mizerabilii-ponta-si-basescu-ne-ofera-jaf-cianuri-praf-moarte/

DETALII CARE ZGUDUIE ROMÂNIA. VEZI AICI LA CE S-AU PRETAT “REPREZENTANȚII” POPORULUI
https://proiectromania.wordpress.com/2013/08/26/detalii-care-zguduie-romania-vezi-aici-la-ce-sau-pretat-reprezentantii-poporului/

ȘTIREA ANULUI 2013! ROȘIA MONTANĂ – ACT DE ÎNALTĂ TRĂDARE NAȚIONALĂ, CRIMĂ, PREGĂTITE DE PONTA ȘI BĂSESCU!
https://proiectromania.wordpress.com/2013/08/19/stirea-anului-2013-rosia-montana-act-de-inalta-tradare-nationala-crima-pregatite-de-ponta-si-basescu/
“[…] morţii sunt rupţi în două cu sicrie cu tot!”
https://proiectromania.wordpress.com/2013/08/22/incredibil-mortii-sunt-rupti-in-doua-cu-sicrie-cu-tot/

A LUAT PONTA ȘPAGĂ? Dar basescu?
https://proiectromania.wordpress.com/2013/08/23/a-luat-ponta-spaga-2/

Aurul este doar acoperirea. VALOAREA METALELOR RARE ESTE DE 4 ORI MAI MARE, IAR STATUL NU PRIMEȘTE REDEVENȚE. Nimeni nu vorbește despre acest subiect! TĂCEREA ESTE DE AUR!

https://proiectromania.wordpress.com/2013/08/31/aurul-este-doar-acoperirea-nimeni-nu-vorbeste-despre-acest-subiect-tacerea-este-de-aur/