Ubuntu 13.10 Saucy Salamander. Simplu – MERITA!


Ubuntu 13.10 Saucy Salamander. MERITA!

Ubuntu 13.10, sistemul de operare open-source de top pentru desktop, telefoane inteligente si laptop-uri, care a produs o adevarata revolutie, a fost lansat si poate fi descarcat si instalat gratuit si legal de toti cei interesati.  Numele de cod al noii versiuni este „Saucy Salamander” si intra pe piata dupa 6 luni de intense testari.

Dă like paginii LINUX ROMÂNIA

Noua versiune de Ubuntu Linux aduce, printre multele inbunatatiri, rezolvari a unor probleme si noutati si: Unity 7, un nou set de iconite, maimulte obtiuni la nivelul temei, meniuni integrate  precum si cel mai nou kernel Linux, fapt ce va face posibila functionarea acestei distributii Linux pe cele mai noi configuratii hardware.

Distributia vine din fabrica la pachet cu cele mai noi generatii de soft cu ajutorul ca”uia poti face tot ce doresti pe pc-ul tau. De la ascultat muzica la editat clipuri video, de la vizionat filme de top, in cele mai variate formate, la realizat animatii 3D, de la messenger si convorbiri video la editat pdf-uri si la cea mai complexa suita office, toate pot fi facute extrem de usor si rapid pe noul Ubuntu.

Aplicatiile care vin preinstalate tot din fabrica sunt: Firefox 24, Thunderbird 24, LibreOffice 4.1.2, Empathy 3.8.4, Nautilus 3.8.2, Totem 3.8.2, GNOME Contacts 3.8.3, Gedit 3.8.3, Brasero 3.8.0, Rhythmbox 2.99.1, Deja Dup 27.3.1, Transmission 2.82, Remmina 1.0.0 and Ubuntu Sofware Center 13.10, on top of Compiz 0.9.10+13.10, Unity 7.1.2+13.10 and GTK 3.8.4.

Noua versiune a celui de-al treilea sistem de operare din lume (vezi AICI) este mai stabila (vezi cum este construit Linux-ul AICI) si rapida decat versiunile anterioare si consuma mai putine resurse fapt constatat din prima de iubitorii de Ubuntu. Canonical  va oferi suport timp de 9 luni pentru aceasta versiune care este ultima pana la aparitia in 2014 a Ubuntu 14.03, o noua versiune LTS (Long Term Supprot) ce va avea suport pentru 5 ani.

Ubuntu este mai mult decat un sistem de operare, Ubuntu reprezinta o comunitate de oameni, uniti de idealul de a realiza soft liber si legal ce trebuie sa creeze utilizatorului cea mai buna experienta in folosire.

Descarca Ubuntu 13.10 de AICI