Linux Mint 16 „Petra” – stabil și puternic, elegant și modern! Pe românește, SOLUȚIA!


Linux Mint 16 Petra - Proiect Romania

Linux Mint 16 Petra – Proiect Romania

Am mai spus de câte ori am avut ocazia și am să repet pentru toți cei care vor să audă, Linux Mint și OpenSUSE sunt sistemele de operare pentru pc-uri ale momentului și asta de cel puțin câțiva ani. Windows 8,  Mac OS bla bla bla …, cui îi trebuie bătaie de cap…! Dacă OpenSUSE, „Mercedesul” Linux-ului, ne farmecă cu versiunea 13.1, o versiune excelentă, între noi fie vorba, este rândul acum și a celor din spatele distribuției Linux Mint să ne surprindă.

Linux Mint 16, nume de cod „Petra”, a văzut, după șase luni de dezvoltare intensă, lumina zilei, astăzi, în ajunul zilei naționale a României. O să trec direct la concluzie, fără să ne mai învârtim după perji – Linux Mint 16, VĂ VA DETERMINA SĂ ÎL IUBIȚI!

Dă like paginii LINUX ROMÂNIA

Al treilea sistem de operare din lume, dacă ne raportăm la număru de utilizatori care, ca să vă spun un secret, nu sunt deloc puțini și prima și poate cea mai apreciată distribuție Linux, ne referim desigur la Linux Mint, ne oferă un spectacol de eleganță, stabilitate și putere. Cum altfel am putea caracteriza acest sistem de operare pe care îl folosesc chiar acum când scriu aceste rânduri?

Într-adevăr, Linux Mint Petra, merită folosit iar Windows-ul uitat. Unul dintre argumentele pe care vi le aduc – și ar fi zeci de argumente – este că Linux Mint vă ajută să nu mai pierdeți timpul. Se instalează în 15 minute, poate fi utilizat chiar direct de pe stick, face update-urile complete în două-trei minute, vă instaleză driverele și codecurile media automat iar aplicațiile suplimentare printr-un singur click etc. Cu alte cuvinte, este gata de folosit, complet dar și cu vreo 2-30 de aplicații suplimentare adăugate în maxim o oră. Tu cât tip pierzi zilnic scărpinând sub coadă Windows-ul? Ai calculat? Adio viruși, restart, licențe și bani aruncați aiurea pe prostii, Linux Mint vă oferă tot ce aveți nevoie din prima și bine.

Că tot veni vorba despre aplicații, ei bine, noua versiune vine cu tot ce înseamnă aplicații (browsere, editoare de birou, playere. codecuri, drivere, aplicații de messenger, de editare video forografii și animații 3D, etc.) la zi.

Click mai jos pentru a descărca noua versiune

Linux Mint 16 CINAMON

Linux Mint 16 MATE

VIdeo – Ce trebuie să faci după ce instalezi Linux Mint 16 Petra *

Tutorialul SCRIS este AICI

Cum instalez LINUX MINT 16 – PETRA- **

* Clipul este realizat pentru versiunea Linux Mint 15 Olivia dar este valabil și pentru noua versiune

* Tutorialul este realizat pentru versiunea Linux Mint 15 Olivia dar este valabil și pentru noua versiune, modificările fiind reduse