Cu ce înlocuim Windows XP? DESCARCĂ-ȚI „WINDOWS”-UL DE AICI! Este legal și gratuit!


S-a dus și Windows XP, știți povestea, nu o mai repetăm, iar pericolul pândește la ușă. Aveți două mari alternative:

– să descărcați și să folosiți o copie piratată și ilegală de Windows Vista, Seven sau 8 și să vă supuneți riscului de a fi violați de viruși, de a pierde zile întregi cu descărcatul, instalatul, actualizarea, devirusarea acestor sisteme, etc.;

– să treceți pe LINUX. Regele Linux este pregătit pentru voi cu numeroase alternative de ultimă generație (câteva sute), ce pot fi instalate și utilizate în limba română, alternative geniale, legale, gratuite, sigure, stabile, rapide.

Pe Linux faci tot ce făceai și pe XP, doar că mai repede, mai bine, mai ușor, mai intuitiv. Simplul fapt că ai scăpat de viruși, că instalezi mii de aplicații, jocuri și actualizări, dintr-un singur click, în câteva clipe, că ai scăpat de programe de întreținere și de costuri, că sistemul instalează automat drivere și codecuri, ar trebui să te convingă. Pe Linux poți neviga pe internet fără stres și teama virusilor, poți asculta muzică și viziona filme folosind zecile de playere audio ș video pe care le cunoști și de pe Windows și care îți stau la dispoziție, poți edita, ca un adevărat profesionist,  fișiere audio și video, poți folosi Messenger și Skype, poți crea grafică 3D,  site-uri și aplicații, poți crea documente și prezentări office, poți urmări sute de posturi TV gratuit etc., totul gratuit și fără bătaie de cap.

Înainte de a începe, trebuie să știi că diversele distribuții de Linux sunt folosite peste tot (Androidul este Linux, pe statia Spațială Internțională se folosește tot Linux, de asemenea și anumite servicii secrete și forțe militare, instituții ale multor state etc.) NU ÎȚI ESTE CUNOSCUT LINUX-UL DEOARECE BĂIEȚAȘII CARE ÎȚI REINSTALEAZĂ ANUAL COPIA DE WINDOWS NU AU NICIUN INTERES SĂ ÎȘI PIARDĂ AFACEREA ȘI TU SĂ NU MAI APELEZI LA EI. Desigur, și tu ai o parte din vină pentru că nu te-ai interesat prea mult.

1. Linux Mint

Un sistem de operare care vine ca o mănușă utilizatorului de Windows. Intuitiv, elegant, extrem de stabil și foarte ușor de adaptat, Linux Mint este ideal. Distribuția Linux, cu origini franțuzești, este dezvoltată și întreținută de o comunitate uriașă în frunte cu Clement Lefebvre. Versiunea curentă de Linux Mint este Linux Mint 16, nume de cod „Petra”. Această distribuție este perfectă pentru utilizatorul care vrea să scape de stres și vrea ca sistemul lui de operare să fucționeze perfect imediat dupa ce l-a instalat. Poți, în plus,  să schimbi tema (ai de ales dintre câteva sute de teme), să instalezi widegt-uri extrem de utile pe ecran (ca la Android) poți instala diverse progrămele care să îți monitorizeze pc-ul și lumea, etc.

Universul Linux Mint este uimitor și captivant, încearcă-l și rapid vei uita, mai rapid decât crezi, de Windows.

Detalii despre ultima versiune a distribuției Linux Mint 16 „Petra” AICI

Iată cum arată și ce poți face pe Linux Mint.

Linux Mint 16 Petra - Proiect Romania

Linux Mint 16 Petra – Proiect Romania

Descarcă de AICI Linux Mint 16 Petra (cinnamon) 32/64 bit

2. Ubuntu

Este cea mai cunoscută distribuție Linux a momentului și vine cu un stil aparte funcționând, între noi fie vorba, excelent. Ubuntu te va captiva imediat dacă ai inima tânară datorită farmecului său inconfundabil. Dacă vrei să ieși în evidență și să utilizezi un sistem de operare de ultimă oră, Ubuntu este alegerea cea mai bună. Și pe Ubuntu, ca și pe LinuxMint, openSUSE etc., faci tot ce făceai și pe Windows XP. Ultima versiune a acestei distribuții poartă denumirea de Ubuntu 14.04 “Trusty Tahr”/”LOIALUL TAHR”.

Detalii despre ultima versiune a distribuției Linux UBUNTU 14.04  AICI

Descarcă de AICI Ubuntu 13.10 32/64 bit de AICI

3. openSUSE

Preferatul meu, cu origini nemțești. Are aceleași atu-uri precum Linux Mint. Vine cu două medii grafice, KDE și Gnome (vi-l recomand). Este rapid, solid, elegant, dar un pic mai dificil pentru cei nou intrați în lumea Linux-ului. Se instaleză extrem de ușor și după actualizări este perfect. Aplicațiile, câteva mii, se instalează prin Yast, un manager de programe -și nu numai- uimitor. Este recomandată deschiderea Yast pentru instalarea codec-urilor.

Detalii despre ultima versiune a distribuției Linux openSUSE AICI

openSUSE GNOME (VEZI GALERIE FOTO AICI)

Freetux TV - OpenSUSE 13.3 - blog Proiect Romania

Freetux TV – OpenSUSE 13.3 – blog Proiect Romania

openSUSE KDE

800px-12.3_filesVIDEO openSUSE (mediul grafic gnome 3)

VIDEO openSUSE (mediul grafic KDE)

DESCARCĂ openSUSE 13.1 de AICI

4. ZORIN OS

Zorin OS este o distribuție Linux tinerească și plină de viață. Intrat relativ recent în horă, Zorin OS este bazat, ca și Linux Mint, pe Ubuntu, fiind tot un Ubuntu cu altă interfață. Zorin OS are o interfață adaptată pentru utilizatorii de Windows, fiind, din acest punct de vedere foarte familiar acestora și deloc dificil. Zorin OS cucerește zilnic noi și noi adepți. Versiunea cea mai recentă a acestei distribuții Linux este Zorin OS 8. O galerie foto extrem de interesantă gasiți AICI.

DESCARCĂ Zorin OS 8 de AICI

Prezentare video

5. Manjaro

Este o altă distribuție europeană extrem de interesantă pe care o recomand tuturor. Ce-i drept, funcționează „gată scoasă din cutie”. Manjaro, poate fi instalat în mai multe medii grafice extrem de interesante (KDE, Cinnamon, Mate, Gnome xfce etc.) Specificul acestei distribuții este că în momentul în care este lansată o nouă versiune, prin actualizări, puteți trece direct la ea fără să reinstalați sistemul de operare.

Detalii despre ultima versiune a distribuției Linux MANJARO AICI

DESCARCĂ Manjaro Linux de AICI

Galerie foto Manjaro Linux AICI KDE

Galerie foto Majnaro Linux AICI xfce

 

 

 

Publicitate