VIDEO! 300 de oameni la un pas de a fi călcați în picioare de poliția călare. Intervenție brutală și abuzivă a poliției sancționată de cetățeni, plus un polițist aproape de a fi linșat


 

interventie brutala a politiei - blog proiect romanai

interventie brutala a politiei – blog proiect romanai

A dat soarele. Polițiștii nostri au decis să pună de o transpirație și de un abuz, afară, la umbră, că oricum birourile erau deja pline de tăietori de frunză și de  transpirație duhnitoare. Așa se face că bravii polițiști au încălecat pe șa și s-au pus pe intervenții rapide de restabilire a liniștii…, că ordine oricum era. Nu, nu vă faceți probleme că nu și-au riscat ei viața ca să intervină la vreo spargere în desfășurare, să deranjeze vreun cerșetor din a-și practica „nobila” meserie, să recupereze vreun telefon furat, să patruleze pe unde era soare fără vreun pic de umbră. Nu, nici nu i-au amedat pe cei care înjurau, mâncau semințe sau scuipau pe stradă, nici pe cei care treceau strada prin loc interzis, cum nu i-au văzut nici pe cei care își dădeau pantalonii jos pe după copacii din parc. Nu, nimic din toate astea nu s-a petrecut, că doar nu se merită să o iei pe cocoașă de la infractori și să riști să îți boțești uniforma. Nu, mai bine te legi de cei care sunt cu bun simț și nu reprezintă niciun pericol la adresa te de braț al legii…?

De ce să deranjezi mafia și implicit vreun șefuț când te poți afla în treabă și poți arăta cât de bengos ești în fața oamenilor simpli și liniștiți care urmăreau prestația unei formații, că doar de asta te-ai făcut polițist comunitar … bre.

 

Click AICI pentru a da LIKE paginii CETĂȚENII UNIȚI

Iar dacă mai ai în posesie și un cal, atunci poți intra, spre satisfacția personală de CINEVA, că doar așa vrea neuronul tău, călare în mulțimea pașnică. Nu te doare în fund de copitele împărțite în stânga și în dreapta, de copii care riscă să fie catapultați de bietul animal pe care îl strunești tu șmecherește, doar doar de l-ai speria mai tare și ar atinge pe cineva, desigur, din greșeală, că nu este el destul de speriat de mulțime. Știi bine, caii nu pot fi trași la răspundere, în fond, bietele animale erau doar stresate, deci, justificări sunt, în caz de victime.

Un episod recent de abuz din partea poliției îi are ca protagoniști pe membri formației Barbarossa Samba Group și pe câțiva agenți din poliția locală. Poliția locală este un loc în care își găsesc de lucru aciuații cu ceva relații și despre a cărei utilitate, sincer, nu pot să îmi dau seama. Băieții erau cam plictisiți și au pus de intervenție rapidă pe motiv de deranjarea ordinii publice. Bine, ei mai mult au făcut dezordine și și-au umplut frigiderul de carne donată de cei peste 300 de oameni care urmăreau prestația formației Barborossa. La ce oare să te aștepți din partea poporului când tu ca polițai te legi de om ca musca de fundul calului și intri călare fără să îți pese de nimic, într-un grup de oameni. Oare nu mai sunt hoți de prins prin tot Bucureștiul, cerșetori de alungat, prostituate de arestat sau țigări de contrabandă și droguri de cofiscat, tovarășilor de la poliție?!

In fiecare weekend ieșim sa cântăm în parcul Herăstrău, si dacă acum ceva vreme am avut discuții cu politia, astăzi situația a devenit extrem de gravă!

In jurul nostru, 300 de oameni dansau și se simțeau bine. In acel moment, Poliția Călare a intervenit violent sub pretextul restabilirii ordinii publice.

PS:

În afară, spectacolele stradale, ținute individual de tineri talentați sau de diverse formații mai mult sau mai puțin cunoscute sau profesioniste, sunt o adevărată atracție turistică. Prin spectacol stradal mă refer la acea formă de artă accesibilă omului simplu, relaxantă, și care te face să te oprești din loc pentru a admira talentul într-o stare mai mult sau mai puțin șlefuită.

În România, țară cu o puternică aplecare spre abuzuri, protagoniștii unor astfel de spectacole sunt alungați de poliția călare. Motivul, imbecil desigur, este deranjarea ordinii publice.

Nu de puține ori am văzut cum bătrâne care vindeau flori erau amendate sau, mai rău, ridicate de namile burtoase, după cum îi stă bine unui polițist operativ, în timp ce, la câțiva metri distanță, trotuarul era ocupat de bande de cerșetori care urlau, înjurau, miorlăiau și făceau mizeri de nedescris. Ei bine, namila în uniformă se făcea că nu vede, preferând să confiște florile și să amendeze o persoană care nu reprezenta o amenințare.