Linux Mint 17 “Qiana” a fost lansat. Acesta este sistemul care va îngropa Windows-ul. Tu l-ai testat?


 

Linux Mint 17, nume de cod “Qiana” a fost lansat.

Linux Mint 17, nume de cod “Qiana” a fost lansat.

Momentul mult așteptat a sosit. Linux Mint 17, nume de cod “Qiana” a fost lansat. Cel mai utlizat sistem de operare open source al momentului și-a adăugat astăzi lansarea cu numărul 18. Este de prisos să amintim entuziasmul cu care această nouă versiune a fost primită.

Trebuie să precizăm din start că suportul pentru actualizări va fi oferit până în anul 2019, iar versiunile următoare ale distribuției până în 2016 vor avea același pachet de bază ca aceasta.

Intră în comunitate.

Dă LIKE paginii LINUX ROMÂNIA! (click AICI)

Linux Mint 17, conform notelor de lansare, aduce multe nouăți, din care o să amintim doar câteva, nu neapărat cele mai importante, precum: managerul de actualizări, care acum este mai puțin consumator de resurse, mai rapid și mai elegant, managerul de drivere pentur plăcile video, care este acum capabil să instaleze driverele și fără o conexiune la internet, ecranul de logare a utilizatorului, care arată cu mult mai interesant, a fost introdusă o nouă unealtă care oferă un suport îmbunătățit pentru limbile regionale, ecranul de bun venit, care a fost redesenat și a primit îmbunătățiri, alături de aplicația care vă permitea să alegeți sursele de soft.

În ceea ce privește mediul grafic, au existat și aici modificări destul de importante. Să nu uităm că Linux Mint poate fi utilizat în două medii grafice, cinnamaon, ajuns la versiunea 2.2, realizat pentru calculatoarele cât de cât la zi, și mate, realizat pentru calculatoarele mai vechiuțe. Pentru o listă detaliată a acestor modificări, accesați acest link (pentru cinnamon) (pentru mate)

Sistemul de operare aduce și cele mai noi variante ale aplicațiilor cu care vine din fabrică dar și ale celor câteva mii de softuri disponibile în Managerul de Programe.

Notă personală:

Nu am vrut să vă încarc memoria cu detalii tehnice. Tot ce trebuie să rețineți este faptul că până nu îl descărcați și tesți cel puțin 5 minute, nu aveți de unde să știți ce pierdeți. Este stabil, sigur, rapid, puternic, intuitv, modern, adică vă oferă ceea ce nu prea găsiți pe nicio distribuție de Windows, mă refer la funcționalitate și liniște. Odată testat, sunt sută la sută sigur că o să vă placă și îl veți instala, iar dacă faceți acest pas, în 3 luni, pun pariu cu voi, o să renușați la Windows.

Linux Mint 17 poate fi descărcat de aici

– cinnamon –

– mate –

DIRECT – CLICK AICI –  DE PE SERVERELE ROMÂNEȘTI (serverhost.ro)

(mulțumesc DAN pentru link)