VIDEO – IMAGINILE CU PATRIARHUL DANIEL PE CARE NU CREDEAI CĂ AI SĂ LE VEZI vreodată


stop_new

Prins de curând la înghesuială pe holurile Senatului, Daniel Ciubotea, care este în acest moment Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), ne arată o față pe care unii doar au bănuit-o. Neliniștit, arțăgos, nedornic de a răspunde unor întrebări, de a sta de vorbă cu muritorii de rând, plin de sine și tupeist, aceasta este imaginea Patriarhului BOR care ne rămîne în minte după ce o să vizionăm materialul video de mai jos. Partiarhul Daniel face în aceste imagini notă discordantă de restul imaginii lucrată cu grijă de BOR și preoți dar și de imaginea păstorului blând și bun  pe care ar trebui să o aibă un patriah. Diferență prea mare între atitudinea unor politicieni și atitudinea Patriarhului nu văd.

Click AICI pentru a da LIKE paginii CETĂȚENII UNIȚI

Patriarhul nu este capabil, posibil nici să nu vrea – stima de sine, ce să-i faci – să își controleze acțiunile, limbajul, gestica, mimica și dă impresia unui conducător slab, temător în public. Aceasta este, probabil, una dintre explicațiile pentru care Patriarhul nu apare des în media – decât în ipostaze foarte bine organizate, regizate, în care cam tace ori citește un text deja scris.

Sincer, după ce am vizionat acest material am înțeles de unde se trage atitudinea lipsită de toleranță, dialog și corectitudine pe care o au extrem de mulți autoproclamați intermediari ai omului cu Dumnezeu – preoți. Atitudinea șefului este preluată și de zecile de mii de preoți care fug ca dracu’ de tămâe de justificarea acțiunilor lor, de dialog, toleranță și corectitudine. Recomand BOR să facă o minune și să producă o schimbare la vârful aceste instituții, la fel precum au procedat și catolicii prin demisia Papei Benedict. Imaginea de care se bucură Daniel nu este deloc bună și afectează extrem de mult și imaginea instituției bisericești. Dacă vor continua tot ce fac acum, preoții vor risca în câțiva ani să rămână fără cotizanți și, colac peste pupăză, fără lux (surse de venit). Dacă poporul se trezește, pot apărea, pe măsură ce crește sfidarea bisericilor, noi eroi, asemeni lui Alexandru Ioan Cuza.

VEZI CLIPUL VIDEO AICI

citește și

VA DEMISIONA ȘI PATRIARHUL DANIEL