Acum este momentul ca Patriarhul Daniel să arate că nu este ateu! Va ajuta aceste suflete?


danielAm citit o știre care m-a cutremurat. Instantaneu, gândul mi-a fost distras de imaginea aurită a Patriarhului Daniel care umplea ecranul, trufașă, pe postul Trinitas. Cred că de gâtul acestuia atârnau mai multe kilograme de aur. Ciudat, mă gândeam eu, ăsta miorlăie în biserică despre smerenie și viață trăită în sărăcie, în timp ce el este încărcat cu aur. Am trecut rapid peste senzația de greață care m-a curpins și mi-am amintit de scene apocaliptice vazute pe Kanal D, anul trecut prin iarnă, în care persoane cu boli aflate în stadii terminale nu își mai cumpărau medicamente, nu ca n-ar mai fi avut bani, ci alegând în schimb să plătească fel și fel de pomelnice și slujbe pe la mănăstirile apărute ca ciupercile după ploaie. Și, culmea, acei tovarăși de preoți, în loc sa îi trimită la spitale să își continue tratamantul care le putea salva viața, preferau să le ia banii și să-i încurajeze în greșeală, chiar dacă știau extrem de bine că alegerea îi putea costa viața pe acei credincioși. Sincer, m-am gândit atuci la faptul că biserica asta modernă se comportă precum o bacterie care așa de mult chinuie un organism până il aduce la moarte, chiar dacă va muri și ea la rândul ei. Diferența este că bacteria nu prea gândește, așa e programată ea sa facă, așa îi este scris în codul genetic.

Click AICI pentru a da LIKE paginii CETĂȚENII UNIȚI

Acum, revenind la povestea noastră, o batrână de apropae 90 de ani vinde flori din propria gradină ca să poată achita chimioterapia necesară fiiciei sale bolnavă de cancer. Batrâna este o fostă profesoară. Oare-s puțini cei aflați în situația ei? Oare nu ar fi cazul ca preafericitul ăsta din fruntea bisericii să facă ceva ce nu l-am văzut sa facă niciodată? Ce ar fi băi Daniele daca ne-ai dovedi tu nouă ca nu ești ateu și ai ajuta cele două suflete. Este simplu, îți vinzi una din zecile de cruci de aur și cu acei bani te asiguri că și femeia și fata ei sunt ajutate. Bine, poți să vinzi mașina de o sută de mii de euro cu care îți plimbi sfintele moaște, că na, n-oi fi tu mai presus decât Hristos, care mergea cu măgărușul. La cât sunt de grele, sunt sigur ca îți mai și rămân bani, iar, pe deasupra vei duce poate o viață mai sănătoasă, fără să te mai cocoșeze aurul. Oricum,  mântuirea promisă altora ți-ar fi mult mai accesibilă  dacă ai alege ca aurul să salveze vieți în loc să-l aduni și să-l etalezi la gât.

Voi ce ziceti, va face Daniel un astfel de gest, va dovedi el că biserica își respectă menirea, adoptând un comportament creștinesc?

TE INVIT SĂ VEZI AICI (dă click) CÂT TUPEU ARE PATRIARHUL NOSTRU SCUMP

PS- Dragă Daniel, deși la nivel declarativ, ești toată ziua cu Dumnezeu în gură, la nivel faptic, instituția condusă de matale e cam atee.