Care-i șmenul? De ce statul dă așa de mulți bani bisericii?


224838_461167837272887_1669353149_nÎn primul rând, trebuie să privim problema realist, să trecem peste aura misterioasă, divină, construită de preoți în jurul lor. Ambalajul, în acest caz, îi împiedică pe mulți să judece la rece calitatea produsului. În lumea bisericeasă, nu avem de-a face cu persoane deosebite sau cu o oarecare sfințenie, chiar dăcă aceștia, în titlurile pe care și le acordă, folosesc cu fală denumiri derivate din termenul „sfânt” și au o plăcere deosebită de a se prezenta ca intermediari între om și Dumenzeu, adică persoane deosebite, speciale, extrem de importante, etc.  Preoții, sunt, în enorma lor majoritate, simpli vânzători de vise, comercianți, cu un simț destul de dezvoltat al arginților, persoane insensibile, care scot masiv bani, pentru folosul lor, de pe urma ideii de Dumnezeu, a fricii maselor  de necunoscut și a prostiei acestora.

Nu a răspuns nimeni din cadrul bisercii la intrebarea de ce credința costă sau de ce este nevoie de intermediar între mine și Divinitate? Și observați, vă rog, că această credință a fost transformată de preoți în cel mai vechi abonament, din lume.

Click AICI pentru a da LIKE paginii CETĂȚENII UNIȚI

Revenim la subiect, iar îndoctrinații religioși sunt invitați să părăsească grabnic blogul.

Trecem peste explicațiile oficiale ale reprezentanților diverselor instituții sau biserici – explicații care oricum sunt ca pentru proști – și încercăm să găsim noi dezlegarea.

Sunt sigur că sunteți nedumeriți asupra motivului pentru care, enorm de mulți bani pleacă, direct din buzunarul vostru sau din taxele voastre, în conturile unei instituții opace financiar, instituție privată, care nu dă socoteală nimănui și se comportă din acest punct de vedere după standarde medievale. Al dracu’, că le și convine…

Practic, banii publicii sunt cheltuiți de biserică fără a arâta cum. Nu știm decât că biserica este o mare consumatoare de bani. Nu știm câți bani băgați în miile de biserici au luat calea vilelor popilor, mașinilor de lux, excursiilor, luxului și câți au intrat efectiv în contruirea bisericilor. Știu doar că sunt destul de multe cazuri în care mari capi ai bisericii se lăfăie în lux, au averi de nu mai pot duce, atât ei cât și neamurile, în plus, mai știu că nimeni nu le-a luat coturile declarate, cât și pe cele nedeclarate, la puricat.

Nu de mult, în media, a răsunat știrea că un mare cap mafiot bisericesc de prin Grecia a fost prins cu milioane de euro  în conturi de prin Elveția, fără a putea justifica banii. Normal că i-a furat de la biserică, că doar din salariul de preot … Eu pun pariu că sunt mult mai mulți în situația asta. Chiar, în România de ce nu le ia nimeni conturile la purificat?

Care-i șmenul? De ce statul bagă bani în biserici?

1. Pentru construirea unei imagini de buni creștini curvelor din politică, celor care semnează daniile. Imaginea asta prinde la mase.

2. Pentru că este o afacere prosperă

Ei bine, această lipsă a transparenței financiare convine atât politicienilor cât și bisericii, sau mai bine zis oamenilor ei. Ce siguranță am eu că  banii, dați de instituțiile naționale și locale din avutul public, nu se întorc într-o oarecare proporție în buzunarile politicienilor drept mită? În fond, cel care semnează trebuie „miluit”, că altfel nu văd niciun motiv pentru care statul, în loc să contruiască spitale, școli, drumuri etc., bagă bani în ceva ce nu poate controla, adică în biserici?

De unde știu eu că parte din bani nu se întorc în firmele popilor sau curvelor din politică pentru fel și fel de lucrări realizate, după cum este și normal în țărișoara asta, la prețuri astronomice, că altfel afacerea nu mai este rentabilă ?

De unde știu eu că banii nu intră în buzunarile preoților?

În fond, este dreptul meu să îmi imaginez ce vreau, din moment ce „bor srl” nu justifică cheltuirea banilor și din moment ce statul investește în draci bani în construirea de biserici. Corect?

PS: Citește și „Sute de mii de români ar fi fost astazi în viață. Suntem victimele trufiei și lăcomiei capilor bisericilor și a politicienilor