Cine i-a facut-o lui Voiculescu? Cine a avut de câștigat în urma condamnării varanului?


Varan, sursa foto wikipedia

Varan, sursa foto wikipedia

Mai avem puțin și o să asistăm în România la apariția unui nou sfânt, asta dacă ar fi să ne luăm după prestanța totalmente jenantă a Antenei 3. Voiculescu este numele noului sânt. O scânteie mai lipsește ca adepții săi să pună bazele și unei religii noi, voiculism, care va concura mai greu, totuși, cu religia băsistă și pontistă.

De ce a fost condamnat varanul?

Simplu, pentru că a cumpărat terenuri care aparțineau statului și care valorau 7,8 milioane de dolari cu doar 100.000 de euro. Prejudiciul adus poporului român, după atâția ani de folosire ilegală a acestor terenuri,  este imens – 60 de milioane de euro. Câte vieți erau salvate cu acești bani..? VEZI DETALIILE ÎNTREGII AFACERI AICI.

Curat noroc a avut Voiculescu, chiar dacă la baza norocului său stau doar ceva inginerii stupide, care i-au venit, în cele din urmă, de hac. Știm rețeta: distrugi premeditat ceva pe care ai pus ochii, tocmai ca să îi scadă valoarea de piață, apoi cumperi totul, la prețuri de nimic, desigur, că doar nu ești prost. Și uite așa apare ditamai omul de afaceri cu ceafa grosă care dă lecții de moralitate pulimii.

Cine ar avea de câștigat de pe urma închiderii varanului?

– poporul român, care vede că s-a facut dreptate într-un caz în care statul a fost faultat grav – statul…, adica românul. Poate va mai crește frica de lege a românașilor noștri.

– Ponta și PSD-ul.

Voiculescu avea/are un partid, PC se numește și, probabil, nu ați auzit de el. PC-ul nu putea, din lipsă de votanți, să intre în Parlament – ce să îi faci, varanul nu prezenta încredere în ochii electoratului. Voiculescu are și un trust media, adevăratul său atu, extrem de puternic de altfel, care era și extrem de folositor PC-ului și PSD-ului. PSD-ul căra de ani buni în Parlament PC-ul lui Voiculescu, al cărui singur atu era, repet, puterea de convingere a antenelor. Vă amintiți cum, prin fel și fel de alianțe încheiate înainte de alegeri, PSD-ul oferea posturi călduțe conservatorior în Parlament, în schimbul susținerii mediatice din partea antenelor la care, absolut întâmplător, se uită foarte mulți pensionari. Fără alianța cu PSD-ul, conservatorii varanului nici nu puteau visa la un loc în Parlament, iar PC-ul fără Antene nu se alia cu PSD-ul și, implicit, nu pupa Parlament.

Acum Ponta are RTV-ul și, distrugând Antenele, nu va mai fi nevoit să care în spate PC-ul. Deci, pe lângă decăderea varanului, sunt toate șansele să pice și PC-ul.

Băsescu

Tovarășul matelot, care are și el dosare penale fierbinți în așteptare, este unul dintre beneficiarii liniștii ce se va așterne în curtea Antenelor. Nu vă faceți probleme, basescu și varanul chiar au fost aliați.

:::

Ca să răpundem la întrebarea din titlu, am putea spune că Voiculescu și-a făcut-o cu mânuța proprie, ceilalți doar au speculat, iar de câștigat a avut, în primul rând, poporul român și imaginea justiției, Corect?

În China, corupților li se oferă un loc în fața plutonului de execuție, la noi aceștia devin sfinți, întemeietori de religii.

PS: Golănașii aștia cu conturile pline și cu burțile cât un balon meteorologic, care își zic cu tupeu „oameni de afaceri”, în enorma majoritate a cazurilor, și-au încropit averile prin jaf. Jefuirea statului/poporului a fost afacerea lor. Au furat de la stat/popor prin intermediul unor complici, sărăcind națiunea, adică pe noi toți.