STARE DE ALERTĂ! EBOLA IN ROMÂNIA?


ebola

Cine credea că ebola va evita România s-a înșelat. Un român, recent întors din Africa, este suspectat că ar fi infestat cu unul dintre cele mai temute virusuri din istoria omenirii – EBOLA.

Un bărbat de 51 de ani a fost spitalizat la Ploieşti, fiind suspect de infestare cu virusul Ebola. Bărbatul se întorsese recent din Nigeria, una dintre cele patru ţări africane în care, până acum, au murit aproape 1.000 de oameni în cea mai gravă epidemie Ebola din istorie, izbucnită în martie.Citeste mai mult: adev.ro/na39d6

 

Primele simptome includ febră, dureri de cap, de muşchi sau de încheieturi, gât uscat, urmate de diaree, stări de vomă şi dureri de stomac. În unele cazuri, boala cauzează mâncărimi, ochi roşii, sughiţuri şi sângerări interne şi externe, potrivit Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor.

Maladia se transmite prin contact direct cu sângele, lichidele biologice sau ţesuturile persoanei infectate (niciodată pe cale aeriană), iar rata mortalităţii este cuprinsă între 25 şi 90 la sută, în condiţiile în care, la ora actuală,  nu există nici un vaccin omologat împotriva ei.