Regele Ubuntu s-a reînnoit. Versiunea 14.10 a fost lansată


ubuntu

Ubuntu 14.04 Utopic Unicorn

Cea mai tare distribuție Linux a momentului a primit în aceasă seară o nouă versiune. Puțin peste ora 18:00, ora României, 16:00 ora Marii Britanii, Ubuntu 14.10, Utopic Unicorn, a văzut lumina zilei în mod oficial spre satisfacția utilizatorilor și a celor interesați. Că tot veni vorba despre interesul pe care media și utilizatorii îl manifestă la adresa acestei distribuții Linux, ei bine, acesta se află într-o permanentă creștere. De când Canonical pregătește pentru această iarnă un telefn care să ruleze Ubuntu, ce va rivaliza cu deja celebrul Android, toți sunt cu ochii pe el.

După luni de lucru intens, comunitatea și echipa de la Canonical au adus la viață aproximativ a douăzecea versiune a celui mai titrat Linux al vremurilor noastre. Nefiind o versiune LTS, Ubuntu 14.10 este susținut de Canonical doar pentru nouă luni. Desigur, cei care o să îl descarce și îl vor instala au interesul de a fi la zi în privința inovațiilor aduse acestei distribuții. După cum se știe, varianta anterioara, Ubuntu 14.04 LTS va avea suport până în 2019 dar, spre regretul multora, nu va inclunde prin update-uri destul de multe noutăți aduse de viitoarele versiuni. Așadar, dacă vreți să fiți la zi cu vremurile, treceți pe Ubuntu 14.10.

Ubuntu 14.10 se mișcă excelent, are cele mai noi și la zi softuri, arată foarte bine și așteaptă să îl pui la treabă. Este gratuit și așa va rămâne conform promisiuii făcute de Canonical, în plus, este extrem de stabil și puternic. Ubuntu 14.10 se adresează celor care vor putere și eleganță, funcționalitate și siguranță.

Notele de lansare pot fi descărcate de aici iar noua distribuție de aici, sau de mai jos. Îl puteți descărca în versiunile de 32 și 64 bit. Trebuie doar puțină atenție la descărcare deoarece, din fabrică, se va descărca automat versiunea pentru computere mai noi, adică cea pe 64 biți. Pentru instalare o să aveți nevoie de un DVD sau un stick USB și de puțină atenție. Instalarea este simplă și logică, dar dacă nu ai mai instalat niciun Ubuntu până acum, ar fi extrem de indicat să ceri ajutorul unui prieten care se pricepe sau să încerci să faci acest pas pe un computer de test.

Spor la descărcat și testat noul Ubuntu. Nu o să regretați.

DESCARCĂ DE AICI

Video – cum arată UBUNTU 14.10